Türkiye Cumhuriyeti Devletini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları kurdu. Büyük fedkarlıklar yaptılar. Ölüme yürüdüler. Rahmet ve mimnnetle anıyorum.

En zor dönemde Türkiyeyi parçalamak isteyenlerle mücadele etti ve bu ülkenin topraklarını korudu, kolladılar. İsmet İnönü tarihi sözler etti, emperyalistlere tavır aldı, ‘Dünya yeniden kurulur Türkiye orada yerini alır’ dedi.

CHP’den ayrılan ve yeni bir parti ile ‘Söz Milletindir’ diyen Adnan Menderes’i gördü bu millet. Atatürk’ün bir gençken siyasete davet ettiği isimdi Menderes.  Ülkeyi Atatürk kurdu, onlar önemli atılımlar yaptı.

Ülkesinin muasır medeniyeti için için uğraştı, Türkiyeyi ayağa kaldırmaya çalıştı. Kaldırtmadılar, idam ettirdiler. Sonrasında da Demirel geldi barajları yaptı, en zorlu günlerde bir yol bulup ülkeyi çıkardı. Defalarca darbelere, muhtıralara maruz kaldı.

Kıbrıs Fatihi Karaoğlan’ı çıkardı bu topraklar, hiçbir zaman boğun eğmedi. Ne 1974’de boyun eğdi batıya, ne 1980 öncesinde ne de 2000’li yıllarda.

Irak işgal edilsin dendiği zaman direndi. Yaşamı pahasına izin vermedi.

Türkiye Özal’lı, Mesut Yılmaz’lı yılları gördü, Büyük kalkınma hamleleri bu yıllarda yapıldı. Modern şehirciliğe geçildi.

Sonrasında Erbakan geldi. Bıkmadan usanmadan milli görüş ve milli Sanayi için uğraştı. Öyle uğraştı ki, darbelere maruz kaldı o da geri adım atmadı.

28 Şubat hem muhtıra yılları hemde ölüm yıldönümü. Birkaç gündür sözlerini okuyor ve dinliyorum.

Refah partisi kapatılmış basının önünde, ekraların karşısında söylediği söz şu:

‘Bu karar Milli görüş deryasının içinde bir zerredir.’

Ekliyor, bizim hedeflerimiz bir gün hayata geçecektir diyor.

28 Şubat sürecini gazeteci olarak yaşayanlardanız. Zor günlerdi. Yürüyen Aczimendiler, Gümüşhane’de Baro Başkanına sıkılan kurşunlar, Cinci hocalar. Türlü provokasyonlar.

Başbakan Erbakan hata yapmadı mı, yaptı. Fakat Kurt kuzu olayı var ya. Erbakan hata yapmasa da kurt kuzuyu yiyecekti!

İşte Atatürk kurdu cumhuriyeti ve sonrasında liderler el verdiler. Kimi barajları yaptı, kimi sanayi dedi, kimi Kıbrıs’ın acılarını dindirdi. Hepsi bu ülkeyi ayakta tutlular.

Zorlanmadılar mı? Şimdi Demirel neden hükümeti kurma görevini Mesut Yılmaz’a verdi diyoruz ya, Bunun cevabını da Demirel şöyle veriyordu: ‘Çiller hükümeti kaybetti ama Demokrasi kurtuldu.’

Milletin iraresi sonunda tam tecelli etti. Erbakan hocanın öğrencileri muhtar bile olamaz denirken Cumhurbaşkanı oldular.

Tayyip Erdoğan ve arkadaşları İktidara geldikleri günden itibaren çok güzel hizmetler yaptılar. Halen yapıyorlar.

Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti liderler korudu ve bundan sonra yüceltmek bizim görevimizdir.

Kardeşliğimize her daim operasyon olacaktır.

Türkiye’nin muhalefetini destekleyeceğim diyen ABD Başkanı Joe Biden ve batı samimi değildir.

ABD’de seçim döneminde Cemal Kaşıkçı’yı yok eden emri verenleri  cezalandırağını söylemişti.

Ama göreve geldi ve 74 Suudi cinayet zanlısını yaptırım listesine aldırdı, emri vereni dışarda bıraktı. Ekleyelim, Suudiler Cinayet emrini Selmanın verdiği raporu şiddetle reddediyorlar.

ABD, Arabistan’a her yıl yaptığı yaklaşık olarak 100 milyar dolarlık silah satışı yapıyor.

Bunların sözü de adaleti de bu.

Onun için bir olalım beraber olalım.

Eksiğimiz, söküğümüzü birlikte dikelim.

Ve yeni 28 Şubat’lari, 15 Temmuzları hedefleyenlere fırsat vermeyelim.

Suç varsa cezasını sandıkta keselim.

Ama elin maşası asla olmayalım!