Bartın’da bölgenin kalkınmasına yönelik Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliği geliştiriliyor. Bu kapsamda Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsünde bir toplantı gerçekleştirilerek, bölgesel kalkınma odaklı ortak çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği (KÜSİ) İl Temsilcisi; Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Birol Cangi, Organize Sanayi Bölge Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Bartın TSO Başkan Yardımcıları Fatih Mehmet Kanbur ile Halil Sami Karakaş, Bartın TSO Yönetim Kurulu Üyeleri İlker Yıldırım, Keramettin Şenkal ve Cem Yıldız katıldı.
 
“Kamu-üniversite-sanayi iş birliğini önemsiyoruz”
 
Düzenlenen toplantıda bu güne kadar sundukları katkılardan dolayı katılımcı paydaşlara teşekkür eden Rektör Uzun, “Günümüz ekonomilerinde bilginin öneminin daha da arttığı ve üretim sürecine yoğun olarak girdiği bir dönüşüm yaşanmaktadır. Bilginin istenilen zamanda istenilen miktarda ve kalitede üretilmesi ise iyi işleyen bir sistemle mümkün olmaktadır. Bu noktada bütüncül aklın harekete geçirilmesi ve geçmişten gelen birikimlerle Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştirilmesi oldukça önemlidir. Bu doğrultuda bugüne kadar sundukları katkılardan dolayı Bartın TSO Başkanı Sayın Halil Balık’a, Bartın TSO yönetim kurulu üyeleri ile tüm iş insanlarımıza, yakın ilgileri dolayısıyla Sanayi ve Teknoloji Müdürü Sayın Birol Cangi ve Organize Sanayi Bölge Müdürü Sayın Oğuzhan Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.
 
 “Filyos projesi önceliklerimiz arasında”
 
Toplantıda, Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olacak endüstri bölgesi ‘Filyos Vadisi Projesi’ hakkında üniversitede yapılan çalışmalardan da bahseden Rektör Uzun, “Türkiye’nin ekonomik ve stratejik alandaki gücünü daha da arttıracağı ‘Filyos Vadisi Projesi’ kapsamında Bartın Üniversitesi de akademik insan gücüyle katkı sunmak için büyük gayret göstermektedir. Dünyadaki liman örnekleri de incelenerek; bu proje için liman, endüstri, serbest ticaret bölgesi ve lojistik kümelenme üzerinden çalışmalar yapılmasının rekabet gücümüzü daha da arttıracağını ön görmekteyiz. Örnek bir Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin sergilendiği bu proje kapsamında bölgesel kalkınma ekseninde yürüttüğümüz çalışmalarımızda yüksek katma değer, verimlilik artışları ve akıllı sistem konularına önem veriyoruz. Bölgedeki en önemli gelişmelerinden biri de ülkemizin en büyük limanlarından biri olacak yıllık 25 milyon kapasiteli Filyos Limanı Projesidir. Bu kapsamda 1,5 milyar dolar yatırımla tamamlanacak projenin doğal sonucu olarak lojistik kümelenmesi gelişecek ve 10 bin yeni istihdamın oluşması beklenmektir. Ülkemizin ilk mega endüstri bölgesi olacak proje kapsamında Üniversitemizin ihtisaslaşma alanını tüm iç ve dış paydaşlarımızın katkılarıyla ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’  olarak belirledik. İnanıyorum ki iş birliği içerisinde gerçekleştirilen bu çalışmalar neticesinde ülkemiz 100. yıl dönümünde daha güçlü bir konumda olacaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Stand Da Rektör Var
 
Ankara’da düzenlenen ‘Üniversite Tercih ve Kariyer Fuarı’na katılan Bartın Üniversitesinin standı yoğun ilgi gördü. Çok sayıda devlet, vakıf ile özel üniversitelerin yer aldığı fuar, Ankara Anfa Altınpark’da gerçekleştirildi.  Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da katıldığı fuarda, lise son sınıf öğrencileri, aileleri ve rehber öğretmenlerine bilgiler verildi. Rektör Uzun’un tek tek soruları cevaplandırdığı fuar kapsamında, Bartın Üniversitesinin 9 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsünde yer alan programlar anlatıldı.
Editör: TE Bilisim