Ara transfer dönemine sayılı günler kala o kritik hafta geldi çattı. Abdullah Hocanın sürekli dem vurduğu kadro yetersizliğinin Nirvana’sı burası.

Trezeguet ve Pepe’nin Afrika Kupası'na gitmesi, Abdülkadir Ömür ve Denswil’in de sakatlığı sebebiyle kadroya dahil edilmediği, Tekliç’e takım bulması için izin verildiği, zaten derinliği sığ kadronun iyice sıkıntılı olduğu bir zaman diliminde çıktı karşımıza Ankaragücü müsabakası..

Rakibin son haftalarda yükselen bir formu vardı. Başkan Faruk Koca’nın ayrılışı sonrası Emre Belezoğlu etrafında Ankaragücü camiasının kenetlenmesi de maçı ciddi zorlaştıracağı aşikardı.

Abdullah Hoca Denswil’in yerine uzun süredir kızağa çektiği Benkoviç yanında da birkaç haftadır gözden düşen  Baniya’ya görev vermiş. Önlerinde son haftalarda stoper olarak görev verdiği Mendy ile Berat’ı çift ön libero olarak görevlendirmiş, Trezeguet’in yokluğunda sol kanadı da Fountas’a emanet etmiş. 

İlk yarıda günün etkili ismi Fountas rakip kaleyi en çok zorlayan oyuncu oldu. İlk girişiminde topu Onuachu ile buluşturamadı, ikinci gollük pası Eren değerlendiremedi ama üçüncü taşıdığı topta topu Bakasetas ile buluşturmayı başardı. 18 üzerinde topla buluşan Bakasetas’ın şutunda savunmadan dönen topu Visca tamamladı ve skor (1-0)’a geldi.

Golden sonra yine pozisyonu az bir oyun gördük sahada. İlk yarının son 15 dakikasında tek net gol girişimi ev sahibi Ankaragücü’nden geldi. Yüreğimizi ağzımıza getiren şutta top kale direğinin 5-10 santim yanından auta çıktı.

İkinci yarı için topla daha fazla oynayan, gol arayan tarafın ev sahibi Ankaragücü olduğunu söyleyebiliriz. Skor avantajını ele geçiren Avcı’nın öğrencilerinin oyunu kendi birinci bölgesinde kabul edip hızlı hücumda gol  araması da rakibin daha fazla topla oynuyor gözükmesine neden oldu.

İkinci yarının Trabzonspor adına en net pozisyonu Enis’in kafa şutu oldu.

Birçok eksiğin olduğu bir haftada 3 puan için altın değerinde diyebiliriz.