Trabzonspor çok yaşlaştığı şampiyonluğa, özellikle de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray yarışın dışında kalmışken, Alanyaspor maçı ile veda etmiş gibi gözüküyor. İki kez öne geçmesine rağmen maçın berabere bitmesinin analizinin çok iyi yapılması lazım. Bu skorun tek sorumlusu Hüseyin Cimşir ve yardımcılarıdır.

Trabzonspor, bir gol atıp üzerine yatacak takım değildir. Bu oyun anlayışının bedelini sezon başından bu yana defalarca ödemiş olmamıza rağmen, aynı anlayışla mücadele edilmesini anlamak mümkün değil. Birileri çıkıp taktik gereği böyle oynuyoruz diyebilir ama ben bunun adını korku olarak adlandırıyorum. Teknik ekipte, oyunun sonunu getirememe korkusu var ve bu korkuyu oyunculara da aşılamış durumdalar. Son iki maçta Sörloth’un gol atamaması takımın oyun planının ne denli kötü olduğunun en bariz göstergesi. Hüseyin Cimşir skoru korumak adına takımı kaleye yakın oynatarak rakibin şut çekerek gol bulmasına neden oluyor. Defans bloğuna alınan oyuncular çok yetersiz, adam paylaşımını ve alan daraltmayı bilmiyorlar. En iyi yaptıkları şey rakip oyuncuların ne yaptığın seyretmek.

Teknik ekibin oyuncu değişiklikleri de kaybedilen puanlara direk etki etmektedir. Son Alanyaspor maçında Abdulkadir’i dışarı alarak rakibin rahatlaması sağlamıştır. Çünkü Abdulkadir çalım atma ve adam eksiltme özelliğine sahip bir oyuncu, onu sahada tutsaydık onun alacağı faullerle oyunun sonunu rahat getirebilirdik.

Sonuç olarak Trabzonspor pandemiden önce camiada oluşturduğu şampiyonluk havasını ve heyecanını Hüseyin Cimşir ve ekibi sayesinde dramatik bir şekilde kaybetmek üzere, kaybetmek üzere diyorum çünkü matematiksel olarak şansı devam ediyor ama bu saatten sonra Başakşehir bu işi bırakmaz. En büyük ve tek beklentimiz Galatasaray’ın bu hafta Başakşehiri yenmesi. Peki Trabzonspor kalan altı maçı alabilir mi? Şampiyon olurmuyuz sorusunun cevabı bu sorunun içinde gizli…