SONUNA KADAR YANINDAYIZ AĞAOĞLU!
 
Geçen Pazartesi günü oynanan Alanya-Trabzonspor maçında ev sahibi takımın Başkanı Hasan Çavuşoğlu yöneticileri ve Konyalı Kulüp Müdürü, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile sözlü münakaşaya girdi.
Trabzonspor Başkanına sinkaflı küfürler söyleyen, “Ağzı içki kokuyordu. Sarhoştu” diye iftira atan Alanya Başkanı Hasan Çavuşoğlu'nun bu iddiasının ardından Ağaoğlu alkol muayenesi yaptırıp ve ‘0’ promil raporu aldı.
 
Hayatında ağzına alkol koymayan Ağaoğlu, kendine atılan bu çirkin ve minnetsiz iftirayı çürüttü. İnşallah Ağaoğlu avukatlarına bu konuda gerekli talimatı verip suç duyurusunda bulunmuştur. Tabi bunlarla kalmayan Alanyaspor Başkanı Çavuşoğlu, elindeki telefonla Bakan olan abisini arayıp, “Benim abim bakan söylediklerinizi dinliyor” diyerek tehditler savurdu.
 
Abin bakan olsa kaç yazar...
 
Trabzon şehri  o kadar bakanlar gördü ki. Hiç birine eyvallah demedi. Senin abin bakan oldu da ne oldu!
O bakanlık koltuğu gelip geçicidir. Bu dünya koskoca Sultan Süleyman’a kalmadı. Zannetme ki abin Dış İşleri Bakanlığı’nda koltuğuna kazık dikecek. Koltuklar kimseye kalmadı abine de kalmaz. Keser döner sap döner sözünü aklının bir yerinde tut.
 
Sen kimsin kim oluyorsun? Yanındaki avanelerin, dalkavukların ve yalamaların Trabzonspor başkanı ve yöneticilerine ağza alınmayacak galiz küfürler edecek sen de bunlara çanak tutacaksın. Hasan Çavuşoğlu, Trabzonspor Başkanı ve yöneticilerini kimsesiz veya sahipsiz mi sandın? Trabzon şehri her zaman başkan ve yönetiminin arkasında durmuştur durmaya devam edecektir. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Trabzon'un sabrını ve sınırlarını zorlama, haddini bil!
 
TRABZONSPOR TEK YÜREK TEK SES
 
Trabzonspor’un Şampiyonluğa giden yolda kurulan tezgAhları Ortahisar Belediye Başkanı Av.Ahmet Metin Genç’in okuduğu bildiride, Divan Kurulu, bütün sivil toplum kuruluşları, partilerin il başkanları, bütün ilçe belediye başkanları, milletvekillerinin katılımı ile ortaklaşa basın toplantısında ifşa etti.
Aslında bu malumun ilanı idi. Trabzon’daki yerel gazeteler tek başlıkla çıktı; “Her yol ona çıkıyor.” Bu başlığın hiç kuşku yok ki muhatabı Göksel Gümüşdağ idi. Futbol Federasyonu’nda kurulan tezgahların başrol oyuncusu, planlayıcısı idi. Tabi bu filimde rol alacak figüranlar da söz konusu idi. Basın bildirisinde bu isimlerin açık edilmesi son derece önemlidir. Yapılan hiçbir şey artık gizli kalamazdı.
 
İsmi dile getirilen Mehmet Baykan hayatında bir gün bile devlet memurluğu yapmadan Spor Genel Müdürlük görevini dokuz yıl vekâletle yürüttü. Son kararname ile asaleti onaylandı. Futbol Federasyonu Başkan vekili görevine getirildi. Kimin sayesinde Göksel Gümüşdağ’ın. Türk sporunda Mehmet Baykan dönemi kovuşturulmaya muhtaçtır. Mehmet Baykan her fırsatta Trabzon’a olan hasmane tutumunu ortaya koymuştur.
 
MHK Başkanlığı’na Zekeriye Alp’i getirip alt kadrosuna Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen, Hamza Işın, Abdurrahman Arıcı, Turgay Güdü’yü getirdi Göksel Gümüşdağ. Bu sayede hakem atamalarını kendi kontrolüne aldı. Gözlemci raporlarını istediği gibi yazdırdı. Başakşehir’in puan kaybettiği maçlardaki hakemleri sezon boyunca bir daha maçlarına atatmadı. Burada Trabzon adına MHK üyesi Turgay Güdü’nün bu oyunlara alet olup hala istifa etmemesi Trabzon kamuoyunda büyük tepki görmektedir.
Futbol Federasyonu’nda ki yapılanma bir sarmal gibi her alanda sürdürülmüştür. Göksel Gümüşdağ kendi avukatı Murat Balcı’yı Tahkim Kurulu Başkanı yaparken onun ortağı Aytaç Yüksel’i PFDK Başkanı yapmıştır. Bu sayede Tahkim ve Disiplin Kurulu’nu kendi tahakkümü ve kontrolü altına almıştır.
Hakemlikten çok eyyamcılık kamuoyu tabiriyle tetikçilik yapan hakemler de her zaman göreve hazır tutulmuştur. Hüseyin Göçek; Göksel Gümüşdağ’ın girişimleriyle tayinini İstanbul’a aldırmış ona olan vefa borcunu sekiz maç Başakşehir maçlarında puan kaybetmesine izin vermeyerek ödemeye devam ediyor. Halis Özkahya ile Mustafa Öğretmenoğlu geri kalır mı! Onlar da hem sahada hem VAR’da görevlerini verilen talimatlar doğrultusunda yerine getiriyor. Hatta rakiplerinin maçlarında da Başakşehir’in önünü açmak için gayret gösteriyor.
 
Tüm bu olanlara ne Trabzon kamuoyu ne de milyonlarca taraftar sessiz kalmadı. Trabzon siyasi ayrım gözetmeksizin bir araya geldi. Tek vücut, tek yürek, tek ses oldu. Çünkü 3 Temmuz şike sürecinde bile mağdur edilmiş bir kulübün haklarının yenmesinde bıçak kemiğe dayanmıştı. Trabzon artık hiçbir anlamda eski Trabzon olmadığını Trabzonspor’un siyaset üstü bir kurum olduğunu zaman herkese gösterecek.
 
Açık ve aleni deşifre edilen oyunlar, bunları planlayanlar, tetikçilerinin kendilerine saklama şansı kalmamıştır. Futbolu saha içinde oynanan bir oyun olmaktan çıkaran kişiler kuşku yok ki bunun altında kalacaklardır.
 
Her şampiyonluğu alnının akıyla almış, Anadolu’nun beyi, tüm mazlumların temsilcisi, adalet ve hakkaniyetten sapmamış tertemiz bir geçmişe sahip Trabzonspor bu yıl hak ettiği tüm spor kamu oyununda desteklediği Şampiyonluğu alacaktır. Buna engel olmak için çaba gösterenler de yaptıkları illegal işlerde boğulacaktır. Hodri Meydan!!!
 
GÖÇEK BAŞAKŞEHİR’İN ABONESİ
 
TFF Üst Klasman hakemlerinden Hüseyin Göçek ne güçlü hakem, arkası kalın kuvvetli, son 3 yılda Başakşehir’in tam 9 kez maçını yönetti. Hakemliğe devam etmesini sağlayan kişi tapelerde adı şike için geçen Göksel Gümüşdağ gibi arkasında bir babası varsa Göçek niye bu babasına biat etmesinki!

Süper Lig’de vukuatlı maçların hakemi olarak bilinen Göçek, 19 Haziran 2020 Cuma günü Ankara’da oynanan Ankaragücü-Başakşehir maçında Başkent takımın attığı 2.golü ofsayt gerekçesiyle iptal etmiş, hem sarı-lacivertli hem de spor kamoyunun büyük tepkisini çekmişti.
 
ALAN DEĞİL VEREN OLACAKSIN
 
Aktif İnşaat'ın sahibi ve Formül Plastik’in Karadeniz Bölge Temsilcisi Olgun Demircan, Akçaabat-Düzköy karayolu üzerindeki iş merkezini geçtiğimiz aylarda Arsin’de yaptığı kapalı ve açık alan ile 6 dönümlük bir arazi ile üzerine taşıdı. Aktif İnşaat adı altında şirkette 15 personel çalıştıran Olgun Demircan, Formül Plastik’te de sözü geçen ve de sevilen birisi.
 
Demircan, temsilcisi olduğu firmadan devre arasında Trabzonspor’a 4 aylığına 1 trilyon lira katkı sağladı. İşte Trabzonspor yönetimine böyle iş insanları lazım. Trabzonspor’un büyüklüğünü ve ismini kendi çıkarları için kullanan değil de Bordo-Mavili kulübe varsa kendinden yoksa da çevresinden maddi ve manevi destek sağlamak olmalı.
 
TEŞEKKÜRLER ZAFER TURAN’A
 
Trabzon’un Akçaabat İlçesine bağlı Salacak Beldesi’ndeki Salacak Orta Okulu’nda geçen Cumartesi günü düzenlenen LGS sınavına giren öğrencilere Okul Müdürü ve idaresi tarafından jest yapıldı. Müdür Zafer Turan, okul yönetimi kendi ve çevresinin imkânlarıyla satın aldıkları Trabzonspor formalarını sınava giren öğrencilere hediye olarak takdim etti.
 
Öğrenciler, sınav salonunda yer alan sıraların üzerinde Trabzonspor formalarını görünce çok mutlu oldular. Sınava giren öğrencilerin velileri ise bu güzel jestten dolayı Okul Müdürü Zafer Turan ve okul yönetimine teşekkür etti.
 
MERT, CÖMERT İŞ İNSANI COŞKUN ÖZTÜRK
 
Coşkun Öztürk yıllarca yurt dışında yaşadı. Hem futbol hem de iş ile burada edindiği birikimini çok sevdiği memleketine kesin dönüş yaparak çalışma faaliyetlerini hem iş, hem de spor alanında Trabzon’da sürdürmeye karar verdi. Mert ve cömert bir insan olan Coşkun Öztürk, yardım severliği ile tanınıyor. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek gibi yardımları esirgemeyen iş insanı Öztürk, Trabzon Birinci Amatör Lig ekiplerinden 1461 Soğuksuspor’un aynı zamanda Kulüp Başkanı. 1461 Soğuksuspor, Öztürk ile müthiş ivme yakaladı. Hem A takıma hem de alt yapıya verilen değerle çok önemli hamleler yaptı.

Coşkun Öztürk, iyi bir iş insanının yanı sıra da çok fanatik bir Trabzonspor taraftarı. Her sezon kombinesini alarak Bordo-Mavili kulübe katkı veriyor. Bordo-Mavili takımın hiç bir maçını kaçırmazken, geçen sene Slovenya’da yapılan kampa kardeşi Mustafa ve yakın arkadaşları ile birlikte giderek Trabzonsporlu oyuncuları ziyaret etti. Öztürk, gelecek dönemlerde Trabzonspor yönetiminde yer alarak sevdalısı olduğu kulübüne hizmet vermek istiyor. Biz de Özturk için hayırlı olur inşallah diyoruz.
 
VEFA BİR SEMT ADI DEĞİLDİR
 
1954 Kelkitspor iyi giderken kongre kararı almış̧. Kulübün yükünü omuzlarında taşıyan Onursal Başkan Murat Akın'a sormadan, haber vermeden kongreye gidiliyor. Yöneticiler, Kulübün Onursal Başkan kelimesinin ne olduğunu bilmiyorlar veya biliyorlar da birilerinin dolmuşuna geliyorlar.
Ayıptır, yazıktır, günahtır…
 
Murat Akın sıra dışı bir Onursal Başkan değil. 1954 Kelkitspor'un başarısı için mücadele veriyor. Kazandığını Kelkit'e yatırım yaparak doğup büyüdüğü ilçesini kalkındırıyor.
 
1954 Kelkitspor can çekiştiği yıllarda sihirli bir el uzanarak onu ayağa kaldıran isim Onursal Başkan Murat Akın'dı. Kötü durumda aldığı kulübü yeniden ayağa kaldırmak için gecesini gündüzüne kattı. Öncelikle 1954 Kelkitspor üzerinden nemalananların musluklarını kapattı. Kulübün başarısını istemeyenler Kelkitspor'un kuyusunu kazmaya başlayanların karşısında kalkan oldu. Yıllarca kulübün içini boşaltanlar şimdilerde nasıl bir kayaya çarptıklarının şokunu yaşadı. Tarihinde ilk kez 1954 Kelkitspor'u 3.Lig’e çıkartan Onursal Başkan Akın'dı. Gözünü kırpmadı. Parayı verirken eli titremedi. Her istenilen futbolcuyu aldı..
 
Yepyeni bir 1954 Kelkitspor doğmuştu. Yıllardır vefa, unutmaya başladığımız bir değer olmuştu. Vefa bir semt adı değil Kelkitliler. Meyve veren ağacı kökünden kurutmayın ki bu ağaç meyvelerini tatlı bir şekilde versin. Yapılacak olan kongre için neden Onursal Başkan Murat Akın'a  bilgi verilmedi? Murat Akın'ı küstürmeyin, küstürürseniz yeni bir Murat Akın bulamazsınız. Yoksa eski Kelkitspor'a dönersiniz.
 
BİNLERCE KM UZAKLIKTA AVLANAN FAROZLU BALIKÇI
 
Geçen Pazar günü Osman Çavuşoğlu, Ayhan Pala, Metin Sarıgan ile birlikte Faroz'a uğradık. Mahallemizin büyüğü Ergun Reis İlyas ve İlhan Hardaloğlu kardeşlerle sohbet ederken sonradan Yirmibir Ahmet ve Gamışağa Orhan'da yanımıza geldi. Kartal İlyas, Yirmibir Ahmet ve Gamışağa bir araya geldi mi muhabbete doyum olmuyor. Kartal İlyas yaşadığı anıları anlatıyor. Gülmekten herkesin gözünden yaş geliyor.
 
Her sene Mayıs sonu Haziran başları arasında büyük kayıklar orkinos avlanmak için Akdeniz'in yolunu tutar. Ergun Reis, Karadeniz Bölgesi’nin büyük motorlarından Kul gemisinin kaptanıdır. Yılın 10 ayını denizlerde geçirir. Ergun Reis bu sene de tayfası ile birlikte Akdeniz'in şirin ilçesi Alanya limanından vira bismillah diyerek Malta kara sularında Orkinos balığının peşine gitti.
 
35 gün Malta'da kalan Reis, Orkinos arayan ve kendilerine verilen kotayı tayfası ile yaptığı iyi çalışma ile doldurdu. Malta'da başından geçen olayı anlatan Ergun Reis, “Malta'da zaman zaman hava şartları kötü oluyor. Çok kötü havalarda denize çıkmazdık. Hava düzeldi denize çıktık. Orkinosu radardan gördük, ağı sardık. Yakaladığımız Orkinoslar dalgıçlar gözetiminde havuza yükleniyor. Birden fırtına çıktı. 350 ton balık 150 metrelik ağları yırttı ve havuz kötü havaya dayanamadı ve kırıldı. Ben de dalgıçların bağırmasına değil orkinosların havuza girmesine bakıyorum ama balıklar havuza girmiyor dışarı çıkıyor. Kafamı kaldırdım, dalgıçlar kafeslerin kırılıp tutuğumuz balıkların kaçtığını söylediler. Bunun üzerine ikinici bir kafesi, kırılan kafesin yanına getirip tekrar Orkinos yakaladık. Bize verilen kotayı kısa zamanda doldurduk. Türkiye’ye dönmek için yola çıktık. Biz ülkemize geldik. Bizimle, orada bulunan Yunan ve Fransızlar hala daha Orkinos tutmaya çalışıyorlardı.