Çakıroğlu, ‘Devlet yıkmaz yapar’ diyerek yaylalardaki ev yıkımlarına eleştiri getirdi. Çakıroğlu, Büyükyayla’nın yolu ile yakından ilgilenen, kaynak aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ederek, ‘Sayın Bakanımız sağolsun, varolsun hem terörle mücadele ediyor, ülkenin asyişini sağlıyor hemde makul taleplerimize destek vererek hemşehrileri olarak bizleri mutlu ediyor’ ifadelerini kullandı.

Revi Polis Okulunda

AK Parti Trabzon il başkanı Haydar Revi Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Güzelyazıcı’yı makamında ziyaret eden hayırlı olsun dileklerini sunup yeni görevinde başarılar diledi.

Hasan Fehmi Akçay

Akçay ailesinin önemli simalarından biris olan Hasan Fehmi Akçay 1982 yılında Almanya’ya gitti. 1986’da ise burada üniversiteyi bitirdi. Ziraat mühendisi. Akçay’ı Trabzon 1994-1999 yılları arasında tanıdı. Almanya’dan geldi ve milli görüşün önemli ismi olarak Trabzon Belediye Başkan adayı Asım Aykan’ın meclis listesinde bulundu. 5 yıl birlikte çalıştı önemli hizmetlere imza attılar. 28 Şubat’ın çilesini de çekti. Akçay, 1999 sonrasında yeniden Almanya’ya döndü. Halen biri kız 3 çoçuğu orada çalışıyor, kendisi ise Marmara bölgesinde tarımla uğraşıyor, aynı zamanda da Kavala’da hayvancılık yapıyor. Hasan Fehmi Akçay 2015 yılından itibaren Trabzon’da yaşışor. Oğlu yeniden Refah Partisi il başkanlığını tek oyla kaybetti. Akçay’da milli görüşün önemli bir ismi olarak önümüzdeki süreçte yeniden siyasete katkı verebilecek konumda. AK Parti il’de görev alabilecek yıpranmamış bir ism.

Vali Fatih’te

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Fatih Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek başhekim vekili Dr. Hasan Yener’den bilgi aldıktan sonra hastaları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öztürk OSB’de

AK Parti Giresun milletvekili Cemal Öztürk yeni yapılacak olan 2. organize Sanayinde incelemelerde bulunup çalışmalar ile ilgili yüklenici firmadan bilgi aldı. Öztürk, firma yetkililerine yanlarında olduğunu söyledi.

Garnizon Da Güzel Bir Anı   

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Garnizon Komutanı ve 17. Komando Tugay komutan Vekili Albay Burak Yürüten ve eşi Özlen Yürüten engelli Hasan Topal’ı Garnizon da ağırlayıp sohbet ettiler.

Sait Gürsoy Ferrore’de

Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy organize Sanayi bölgesi içersinde yer alan Dünyanın en büyük fındık ve çikolata markası Ferrore fındığı ziyaret ederek fabrika müdürü Devrim Yangın ile sohbet etti.

Selahattin Çebi’ye Ziyaret

Ortahisar Belediye Başkan yardımcısı Selahattin Çebi’yi makamında ziyaret eden Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık İlçe belediyeleri arasında diyaloğun şart olduğunu belirtti.

Zorluoğlu’ndan Tam Destek

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin il milli eğitim müdürlüğü halk eğitim merkezi ile ortaklaşa düzenlediği el sanatları kursu büyük rağbet gördü. Kursu ziyaret eden Büyükşehir belediye başkanı Murat zorluoğlu ve eşi, üreten hanımlara destek vereceklerini söyledi.

Suiçmez ‘Yetmez’ Dedi

Trabzon Baro Başkanı Sibel suiçmez yazılı açıklama ile engellilere sahip çıktı: ‘Engelli bireylerin sosyal siyasal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamak üzere bir kısım düzenlemeler yapılmış ise de, yapılmış olan bu düzenlemelerin bilhassa dünya ülkelerine nazaran yetersiz olduğu tartışmasızdır. Bununla birlikte Engelli Bireylere yönelik yapılmış olan kısıtlı düzenlemelerin de sahada yansımasının görülemediği, sadece kâğıt üzerinde yazılı kalmaktan öteye gidilemediği ayrı bir gerçeklik konusudur. Sosyal Hukuk Devleti olmanın bir gereği olarak, Engelli bireylerin yaşamın tüm alanlarında engelli olmayan bireyler ile eşit olması ve insanlık onuru ile bireysel özerkliklerine saygı gösterilmesine ilişkin ilkelerin desteklenmesi ve ulusal ve il düzeyinde mevcut mevzuatın ve politikaların gözden geçirilerek engelliler için insan hakları modeline uyumlu hale getirilmesi, Engellilik durumunu değerlendirme yöntemlerine ilişkin mevcut mevzuatın değiştirilerek çoklu değerlendirmelerin ilgili bireye gereksiz bir yük yaratmasının önlenmesi, Engelli bireylerin toplumda damgalanması ve onlara karşı var olan önyargılar hakkında farkındalık yaratma kampanyalarının yapılması gerekmektedir. Engellilik nedeniyle hukuki ehliyetin verilmemesi gibi engelli bireylere karşı ayrımcı olan mevzuat ve uygulamalar; engelli bireylerin hâkim, savcı, vali ya da diplomat olarak göreve atanmasını kısıtlayan gerekçesiz hükümler ve engelliliğe dayalı ayrımcılık yasağının dolaylı ayrımcılığı kapsamaması gibi pek çok sorun halen çözülmeyi beklemektedir.’

Editör: TE Bilisim