Ayvazoğlu, “Üniversitemizin gelişmesi öğrencilerinizin kaliteli eğitim alarak daha donanımlı şekilde mezun olabilmeleri, şehrimize ve ülkemize değer katabilmeleri için birlikte koordineli şekilde çalıştığımız KTÜ Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Hocama nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 “İMKAN SAĞLANIRSA ÜRETİM ARTAR”

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay ve Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu’nu ziyaret etti ve çalışmaları konuştular.

Bekar, “Ziyaret sonrasında, Akçaabat Kavaklı Mahallesinde modern seralarda, marama tarım fidecilik yapan, çalışkan seracı kardeşimiz Mesut Gedikli’yi ziyaret ederek yaptığı çalışmaları yerinde gezip gördük ve inceledik. Gerçekte bu işi modern tarım usüllerine uygun bir şekilde yapıyor. Ürettiği sebze fidanlarını da,15 günün içinde tüketerek, hem kendisine, hemde ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bu kardeşimizi tebrik ediyorum. Emeğine ve uğraşına sağlık. İşte bu gördüklerimiz, imkan verildiğinde, üretim yaparak ülkemizde çok daha güzel şeylerin yapılabileceğinin göstergesidir. Devlet imkan sağlarsa, Tarımda üretimde artar.” dedi.

MAHALLELERİ ARŞINLIYOR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, ilçenin mahallerini arşınlıyor. Çebi, ilçe sınırları içerisinde gidilmedik tek bir metre kare bırakmadı. En yüksek mahallesinden en uzak mahallesine kadar her yeri ziyaret eden Çebi, halkın istek ve taleplerini yerinde dinliyor. Çebi, “Her misafir olduğumuz hanede sıcaklığa merhamete, samimiyete, tevazuya tanık oluyoruz. Birlik ve beraberliğimiz çok güçlü. Teşekkür ederim” dedi.

"MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA"

Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, beraberindeki komutanlarla birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaretti.

İl Jandarma Komutanı Albay Adem Şen, büyük ses getiren "Mutluluğa Kurşun Sıkma" kampanyasının Türkiye'ye örnek oluşturduğunu ifade ederek kampanyaya iş dünyasından da destek beklediklerini söyledi. Şen, "Kampanya hiçbir kurumun logosunu taşımamaktadır. Kampanya Trabzon'da başladı ama kısa sürede bütün Türkiye sahiplendi. Bu alanda da Trabzon liderliğini göstermiş oldu. Bu bilinçlendirme çalışmasında bir kişinin dahi canını kurtarmak hepimizi mutlu edecektir" dedi.

Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Albay Şen'e bugüne kadar yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, "Toplumsal bilinçlenmeye sağladığınız katkıdan nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ülkemizde kanayan bir yaraya karşı çok güzel bir kampanya ile mücadele başlatılmış oldu. Hepimizin ortak sorumluluğunda olan bu güzel kampanyaya destek vermekten iş dünyamız da gurur duyacaktır. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapılacak çalışmalara da aktif katılım sağlamaktan memnuniyet duyarız" diye konuştu.

GEDİKLİ’DEN 23 NİSAN MESAJI

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gökhan Gedikli mesajında “Geleceğimizin en değerli varlıkları olan çocuklarımız barışın, sevginin, kardeşliğin temsilcisi, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir dedi. Başkan Gedikli açıklamasının devamında TÜRK-İŞ topluluğu olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere TBMM’nin kuruluşunda emeği geçen dava arkadaşlarını rahmetle anıyor,  Ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum.” dedi.

BİZLER DE YAŞIYORUZ

Trabzon’un en prestijli sigorta aracılık firmalarından Aydemirler Sigorta Sahibi Bilal Aydemir, araçların trafik sigorta fiyatlarındaki yüksek ücrete açıklık getirdi. Aydemir, kendi aracını 15 senedir hasarsız kullanmasına karşın 2 bin 150 TL’ye trafik sigortasını yaptırdığını ifade etti. Aydemir, “Çok değerli müşterilerim bugün kendi aracım trafik sigortasını 2 bin 150 ₺ yaptım TL’ye yaptırdım. Üstelik de 15 yıldır 15 yıldır hasarsız bir müşteriyim. Bu zor durumu bizler de sizin gibi yaşıyoruz. Bilginize…” dedi.

 “İLERİ TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, hakimiyetin millet egemenliğine geçtiği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk temelinin atıldığı bugünü gelecekte Cumhuriyeti muhafaza ve müdafaa edecek nesillere armağan etmiştir.

Bizler de milli değerlerimizi gelecek nesillere aktaracak sorumluluk kendimizi yetiştirecek, yolumuzu aklın ve bilimin ışığından ayırmayarak bu değerleri taşımaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın gözündeki umut ışığından ilham alarak insanlık ayrımı yapmadan, eşit haklara sahip, daha güvenilir ve huzurlu yaşam ortamını sağlamak zorundayız. “Bugünün küçükleri, yarının büyükleri” olan çocuklarımıza sözümüz var; yarınların güzelliklere kavuşması için tüm gayretimizle çalışacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 102. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olmak üzere bağımsızlık yolunda can veren tüm kahraman şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!” dedi.

BAŞKAN KARA TALEPLERİ DİNLEDİ

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkâr odalarını ziyaret ederek, başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi, sektörlerin sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili istişarede bulundu. TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makina Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan, Trabzon Kamyon ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Bekar, Trabzon Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Köksal, Trabzon Terziler, Çeyizlik Eşya İmal ve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Halil Tokur, Trabzon Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ı ziyaret etti. TESOB Başkanı Metin Kara, oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle, sektörlerin talepleri ve çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Editör: TE Bilisim