Her fırsatta Vakfıkebir sevdalısı olduğunu ifade eden Emin Uludüz, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada ilçenin gelişmesi ve en iyi hizmetleri alabilmesi için üzerine ne düşüyorsa yapmak için gayret göstereceğini söyledi. 

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, Emin Uludüz’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlçemizde örnek bir seçim dönemi geçirdik. Bu güzel ortama katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Seçim bitti. Hepimiz el ele vererek Vakfıkebirimize hizmet etmek için çalışacağız. Emin Bey’e nazik ziyafetinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Çarşıbaşı’ndan başkan yardımcısı kim olacak?
 
Çarşıbaşı’nda AK Parti - MHP işbirliğiyle MHP’den seçime giren Mümin Nuhoğlu’nun seçimleri kazanarak görevi Coşkun Yılmaz’dan devir almasının ardından Belediye Başkan Yardımcılığı görevine kimin getirileceği merak ediliyor. Aldığımız bilgilere göre AK Parti eski İlçe Başkanı, aynı zamanda Belediye Meclisi Üyesi Zekeriya Karaçengel bu göreve en yakın isim. Konunun kısa bir zaman içerisinde netleşmesi bekleniyor.
 
Ramis Uzun’u Ziyaret Ettiler
 
Vakfıkebir eski Belediye Başkanı Hayri Birinci ve Karadeniz Kardeşler Karadeniz Kardeşler Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Başkanı Cemil Karadeniz, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun,  başkan seçilmesinin ardından Büyükliman Yöresi’nden çok sayıda kişinin ziyaretine geldiğini ifade ederek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Başkan Ramis Uzun, “Bir önceki dönem Beşikdüzü Belediye Başkanı olarak görev yaptığım sırada, gerek Hayri Başkanımızla gerekse diğer Belediye Başkanı arkadaşlarımızla çok iyi ilişkiler kurarak her zaman yardımlaşarak çalıştık. İnşallah bu dönemde de bu birlikteliğimiz devam edecektir. Hayri Başkanımıza ve Cemil Bey’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Çoçuklarımızdan ne istediniz?
 

Trabzon'un Maçka Ilçesinde bulunan çocuk oyun parkı önceki gece kimliği belirsiz saldırganlar tarafından yıkıldı. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, parkı yıkanlara sert tepki göstererek, "Çocuk oyun parkımızı bu hale getirenlerin insanlığından şüphe ediyoruz. Siz yıktıkça biz daha iyisini yapacağız" dedi.
 
Boztepe’de Dolmuş Sıkıntısı
 

Trabzon’un en kalabalık mahallerinden olan Çukurçayır ve Boztepe mahallerine sabah ve akşam saatlerinde dolmuşla ulaşım adeta Çin işkencesi. Mahallede yapılan yol çalışmaları ve yetersiz araç sayısı nedeni ile yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı mahalle sakinleri 1 saatte işlerine giderken akşamları iş çıkışı yaklaşık 2.5 saatte evlerine ulaştıklarını belirterek yetkililerden çözüm için çare istediler. Zor şartlarda ev ve işyerlerine gittiklerini dile getiren vatandaşlar l, “Sorunumuza acilen çözüm bekliyoruz. Duraklarda perişan oluyoruz. Duraklarda araba yok. Bu sıkıntımızı artık biri duysun” dediler.
 
Tellioğlu Vakfı’ndan Başkana Ziyaret
 

Of Belediye Başkanlığı’na yeniden seçilen Salim Salih Sarıalioğlu misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Tellioğlu Vakfı, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu ziyaret ederek başarılar dilediler.  Tellioğlu Vakfı Başkanı Emrullah Tellioğlu, Of Tellioğlu Vakfı Başkanı Sultan Süha Tellioğlu'na ve Gökçeoba Mahallesi Muhtarı Hasan Tellioğlu’na Başkan Sarıalioğlu ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
TÜBİTAK’tan 25 Projeye Destek
 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin (RTEÜ) lisans öğrencileri, akademisyenlerinin danışmanlığı ve yönlendirmesi sonucunda her yıl olduğu gibi bu yıl da TÜBİTAK tarafından desteklenen 2209-A projeleri kapsamında hem başvuru sayısında hem de kabul edilen proje sayısında büyük başarı elde etti. 2018 yılının 1. döneminde 52 başvurudan 16 tanesi, 2. döneminde ise 29 başvurudan 9 tanesi kabul edilerek toplamda 81 proje başvurusundan 25 tanesi kabul edildi.

RTEÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamada, başarıda emeği geçen öğretim elemanları ile öğrencilere kutlama ifadelerine yer verilerek, "Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında önemli yapı taşlarından biri olan Ar-Ge kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması kapsamında lisans düzeyinde öğrencilerimize proje geliştirme kültürünü aşılamayı kendisine hedef edinen Üniversitemiz, bu hedefine emin adımlarla ilerliyor. Akademisyenlerimizin danışmanlığında lisans öğrencilerimiz proje yazma konusunda eğitilmekte ve her türlü destek verilmektedir. TÜBİTAK tarafından açıklanan 2018 yılı 2. dönem sonuçları, verilen bu desteklerin hedefine ulaştığını göstermektedir. Elde ettikleri başarıdan dolayı projelere danışmanlık yapan öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz." denildi.
 
İllerin Gözü Yeşil Yol’ da
 
DOKAP Başkanı Yusuf Mengi, yaptığı açıklamada, Yeşil Yolun Türkiye Turizm Stratejisi 2023 vizyonundan hareketle Karadeniz Bölgesi’nin yaylalarını turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlantısını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.

DOKAP Başkanı Yusuf MENGİ, “Yeşil yol projesinin sadece yol alışmalarımızdan ibaret olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesini, bu önemli projenin yolun geçtiği bölgedeki şehirlere çok önemli, turistik, kültürel, tarihsel, sanatsal aktiviteler ve ekonomik kazanımlar kazandıracaktır. ”dedi. DOKAP Başkanı Yusuf Mengi yaptığı açıklamada, Yeşil Yolun Türkiye Turizm Stratejisi 2023 vizyonundan hareketle Karadeniz bölgesinin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirleriyle üst kottan bağlantısını sağlayacak bir proje olduğunu söyledi.
Editör: TE Bilisim