Çebi, Bayraktar'a Terör örgütlerine karşı verilen mücadelede büyük bir pay sahibi Türk yurdu milletimizin Özlemi 28 yıldır Ermenistan işgali altında Karabağ zaferinin en büyük neferidir. Siyaset üstü milli değerdir. Her kesimden her görüşten tebrik ve takdir edilmesi, kazandırır kaybettirmez. Milli duruşun ifadesi olarak kabul görür alkış alır. Milli şampiyonlar gibi ödül alan bilim adamları gibi" dedi.

KOCAMAN'A SÜPER ZİYARET

AK Parti Çarşıbaşı ilçe başkanı Hakan Kocaman'ı Akçaabat Söğütlü'deki iş yerinde Trabzonsporlu Emir Uzun ve Hakan Aydın ziyaret etti.

Kocaman, misafirlerini en iyi şekilde ağırlayarak, "Trabzonspor’umuzun Atanı; Emir Uzun, Tutanı; Hakan Aydın Kardeşlerimiz İş yerimi ziyaret ettiler. Genç kardeşlerime başarılar diliyorum" dedi.

KTÜ’DEN ÖNEMLİ İMZA

Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Saha İstanbul arasında Eğitim-Öğretim AR-GE iş birliği protokolü imzalandı.

20 Mayıs 1955 yılında kurulan, 1963 yılında Eğitim-Öğretim hayatına başlayan ve ülkemizin dördüncü Yükseköğretim Kurumu olan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ile sanayinin, Yükseköğretim Kurumları ile senkronize çalışmasını sağlamak üzere faaliyet gösteren ve Savunma, Havacılık ve Uzay sektörlerinde verimliliğin yükseltilerek rekabet edebilirliğin artırılması için bu konuya odaklanarak çalışan ya da çalışma potansiyeli olan nitelikli işgücüne sahip, güç birliği ile ileri teknoloji ürünler üretebilen, bunları uluslararası arenada satabilen, ulusal ve bölgesel girişimleri destekleyen SAHA İstanbul Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

SAĞLIK SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi pandemide ön safta sağlıkçılar ve haliyle hastaneler sağlık merkezleri yer alıyor. Koronavirüsle mücadele sırasında bu merkezlerde bazı aksaklıklar da yaşanabiliyor. Bu aksaklıklar için toplantı gerçekleştirildi. Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta başkanlığında Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığının 2021 Ocak-Şubat dönemi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya kamu hastaneleri başhekimleri de katıldı. Toplantıda pandemi sürecinde sağlık hizmetlerinin sunumunda yaşanan sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri ele alındı.

CHP’DEN ZİYARETLER

Son dönemde sivil toplum örgütleri ile meslek kurulularını ziyaret eden CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun önceki günde Eczacılar Odası ile Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nı ziyaret etti.

Eczacılar Odası Başkanı Çetin Kansız ve yönetim kurulu ile görüşen Hacısalihoğlu, sektörel sorunları dinledi. Kuyumcular ve saatciler oda başkanı Ali Yazıcı ve yönetimi ile de bir araya gelen Başkan Hacısalihoğlu onların da sorunlarına kulak verdi. Hacısalihoğlu iki oda başkanıyla kent projeleri hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

AKUT DERNEĞİ 25 YAŞINDA

AKUT Derneğinin 25. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Trabzon Temsilciliği üyelerinden oluşan heyet Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı’yı ziyaret ettiler. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle ekip Lideri Köksal Ofluoğlu İl Müdürü Kıratlı’ya anı tabağı takdim etti. Heyete de İl Müdürü tarafından acil durum çantası hediye edildi.

GEÇMİŞ OLSUN

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Artvin Ortaköy’de çıkan yangınla ilgili yaptığı paylaşımda, “Artvin Ortaköy’de çıkan yangından dolayı bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim daha büyük felaketlerden bizleri muhafaza eylesin” ifadelerine yer verdi.

FINDIKTA 30 LİRA BEKLENTİSİ

Ordu genelinde Şubat ayı içerisinde yaşanan zirai don sonrası bazı kesimlerde fındıkta hasar oluştu. Ekiplerin sahada hasar tespit çalışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sezon öncesi fındık fiyatlarında yaptığı müdahale, serbest piyasada da belirli bir fiyat oluşmasını sağladı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, önümüzdeki sezon fındık fiyatlarında yükselme beklediklerini ifade ederek, “İnşallah fındık rekoltesinde abartılı bir düşüş yoktur. Şuanda 400 rakıma kadar olan bölgelerde çok ciddi bir düşüş beklenmiyor ama kısmi bölgelerde olabilir. Geçen yıl fındıkları kalmadı, TMO da elindeki fındığı sattı. Fındık hak ettiği değeri inşallah 30 TL’yi bulacaktır. Fındık belki az olur ama aynı parayı yine alabiliriz. Çünkü fındığa ihtiyaç var, önümüzdeki sezon fındık fiyatlarının 30 lira olacağına inanıyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN ÇAĞRI

Hafta sonu yüz yüze kurslara devam eden öğrenciler, okullarına giderken yaşayacakları ulaşım sıkıntısının çözülmesini istiyor. Öğrenci velileri, hafta sonlarında dolmuşların duraklara yeterli sayıda nöbetçi araç koymadıklarına dikkat çekerken, otobüs seferlerinin de bu noktada az olduğuna vurgu yapıyor. 
Hem Trabzon Büyükşehir Belediyesine hem de Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasına çağrıda bulunan veliler, sefer sayılarının artmasını istedi. Daha önce sokağa çıkma kısıtlamalarına yeterli ulaşım imkanı olmadığı için bir çok öğrencinin kursa geç kaldığına dikkat çeken veliler, Trabzon’da bu şekilde on binlerce öğrencin mağdur olmasının önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.  Tüm yurtta olduğu gibi Trabzon'da da 8. sınıflar LGS, 12. sınaflar ise TYT - AYT Sınavlarına hazırlanmak için okullarında kursa gidiyor.

Editör: TE Bilisim