AV.PEKŞEN SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTİ

CHP Trabzon eski Milletvekili Av.Haluk Pekşen  yaptığı açıklamada ‘AKP Genel başkan yardımcısı Hamza Dağ’ın özel kalem müdürü Kürşat Avratoğlu’nun bindiği arabalar, yaşadığı lüks hayat dudak uçuklatıyor, Genel başkan yardımcısı Dağ ise büro personelimizdi iş akdini fesh ettik diyor, Şimdi Cumhuriyet savcılarının 3628 sayılı yasaya göre hiç bir yerden izin almadan önce bu servetin kaynağını araştırmaları gerekir, Bu şahıs bu saltanatı hangi yollarla edinmiştir, önce bu konu sorgulanmalıdır’ dedi.

UYSAL KİMİ ÖVDÜ  

      

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun zor süreçte inisiyatifler aldığını ifade ederek ‘Siz daha dün yerel seçimlerde başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere 11 ilçe belediye başkanıyla 11 büyükşehri almayı Kolay mı zannediyorsunuz siyasi tarihimiz bunu bir gün yazacaktır’ dedi.

İŞLEMLERİNİ DAHA KOLAY YAPACAKLAR

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, tapu müdürlüğü ile anlaşma yaptıklarını kaydetti. Gürsoy, “Emlak rayiç değerlerinin paylaşımıyla ilgili Tapu Müdürlüğümüzle protokol imzaladık. Vatandaşlarımız bu işlem için belediyemize gelmeden internet sitemiz üzerinden işlemlerini yapabilecektir, hayırlı olsun.” dedi.

DEĞERLERİMİZE UYGUN SÖZLEŞME HAZIRLANSIN

Yeniden Refah Partisi Vakfıkebir İlçe başkanı Sadettin Çiçek İstanbul Sözleşmesini fesheden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek yeni bir sözleşme hazırlamayı önerdi  İlçe Başkanı Sadettin Çiçek yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bizim dışarıdan ithal Avrupa’nın dayatması sözleşmeleri yerine kendi kültürümüze medeniyetimize değerlerimize uygun düzenlemeleri kanunları yapmamız gerekiyor. Avrupa konseyi tarafından hazırlanan Türkiye’nin 11 Mayıs 2011 tarihinde imzaladığı ve 14 Mart 2012 tarihinde onayladığı İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanı’nın 3718 sayılı kanun kararnamesi ile fes edildi. Kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadele hakkındaki Avrupa konseyi Sözleşmesi adını taşıyan bu metin içeriğinde barındırdığı maddeler itibarıyla asıl olarak adında ifade edilen hedeflere ulaşma maksadından çok daha farklı hedefleri amaçlamaktaydı. Kadını koruma adı altında kadına eş olma ve anne olmayı yük olarak gören ve gösteren İstanbul Sözleşmesi diğer taraftan toplumsal cinsiyet eşitliği başlığı adı altında eşcinselliği meşrulaştıran ve koruma altına alan bir metin olma özelliğine de sahiptir. Başta Genel Başkanımız Doktor Fatih Erbakan olmak üzere tüm teşkilatı mensuplarımızın büyük gayretleri konuyu sürekli olarak kamuoyunun gündeminde tutma çabası sözleşmenin yol açtığı ve açacağı büyük toplumsal yıkımın sonuçlarını anlatması dolayısıyla Yeniden Refah Partimizin İstanbul Sözleşmesinin fes edilmesinde önemli bir paya sahip olmuştur. Bu nedenle bu sözleşmeyi fes eden sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederken milletimizi bu beladan kurtulmasında asıl ve en büyük sahibi olan Genel Başkanımıza da ayrıca hususi olarak teşekkür etmemiz gerekir. İstanbul sözleşmesinin fes edilmesi önemlidir ama asıl olan bundan sonra yapılması gereken atılacak adımların doğru atılmasıdır. Yeniden Refah Partisi olarak çağrımız yeni ve milli manevi değerlere bağlı bir sözleşme hazırlanması ve buna bağlı olarak yeni kanuni düzenlemenin gerçekleştirilmesidir bu anlayışa sahip yeni nesilleri yetiştirelim. Geleceğe umutla bakabilmek bizi millet olarak ayakta tutan en önemli çimentomuz olan toplumsal yapımızı kurmamıza toplumsal yapımızı korumak Türkiye’nin geleceğini Avrupa’da görürüz diyen bir anlayışla mümkün olmaz. Bu anlayış sürdüğü müddetçe İstanbul sözleşmesini kabul edilmesi gibi zinanın suç olmaktan çıkarılması gibi yeni yanlış adımlar ortaya çıkacaktır. Doğru adımların atılması doğru kararların alınması ancak doğru bir anlayışla milli görüş ile mümkün olur” dedi.

OSB’NİN ELEKTRİK ŞEBEKESİ İHALESİ YAPILACAK 

Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi alanına ait, YG-AG elektrik şebekesi ihalesi, Ankara’daki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Yeni Hizmet Binasında yapılacak. Yarın (1 Nisan 2021) tarihinde yapılacak olan ihale sonucu kesinleştiğinde işin teslimi yapılarak en geç 30 Kasım 2021 tarihine kadar tamamlanacak.

OSMANİYE’DEN VAKFIKEBİR’E DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Hasanbeyli önceki dönem Belediye Başkanı Yunus Çanga, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek Osmaniye’den getirdiği hediyesini takdim etti. Vakfıkebir Belediye Başkan Muhammet Balta ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hasanbeyli önceki dönem Belediye Başkanı Yunus Çanga’ya Osmanlı Bölgeleri’nde Vakfıkebir ve Hicranlı Yıllarında Büyükliman isimli kitaplarımızı hediye etti.

KAYA İSTİŞARE KÜLTÜRÜ İLE HAREKET EDİYOR

Trabzon’un Ortahisar ilçesi 2 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Murat Kaya, görevdeki 2 yılını geride bıraktığı. Göreve seçildiği 31 Mart 2019 itibari ile mahallede istişare kültürüne önem veren, herkesle istişare ederek yönetim politikası izleyen Kaya, her kesimin de takdirini kazanıyor. Kaya, Ortahisar Belediyesi tarafından mahallesine yapılan muhtarlık binasının rengini de mahalle sakinlerine sorma kararı aldı. Belediye yetkilileri ve yüklenici firma ile görüşerek bu kararı alan Kaya, daha önce eşine rastlanmamış bir karar ile muhtarlık binasını mahalle sakinlerinin beğeneceği renge boyayacak. Kaya, mahalle sakinlerine de teşekkür ederek, “İstişareye önem verdiğimiz mahallemizde söz sahibi yine mahalle sakinlerimiz olsun istedik. Söz sizlerin. Sizce muhtarlık binamız ne renk olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim