YAVUZ FIRKATEYNİ ŞANLI GELDİ, FAKAT BURUK GİTTİ!
Türk – Japon Dostluğunu ve Ertuğrul Şehitleri töreni, Türkiye’nin tek anıtı olan Ünye’de yapıldı. Törene Türk Deniz Kuvvetlerinden Yavuz Fırkateyni de katıldı. Gemi komutanı ve subayları iskeleye indiklerinde iki kişi tarafından karşılandı: Ben ve Yaşar Karaduman. Bir çiçek sunarak “Ünye’mize hoş geldiniz “ dedik. Protokol ziyareti için yürüyerek belediye ve kaymakamlığa gittiler. Aynı gün komutan Deniz Yrb. Timuçin Yıldıran ve ekibi şehit aileleri ve mülki yöneticiler onuruna gemide davet verdi. Komutan misafirlerini tören kıtası ile karşıladı. Yemek sonrası geminin teknik yapısı hakkında brifink verildi. Yavuz’un şanına uygun olarak çok ağırlandık.
Komutan ve subayları ertesi gün tören alanına saatinde geldiler. Ünyegillerce coşku ile karşılandılar. Mehter takımı Ertuğrul Bandosu’nun en çok sevdiği “ Ey Gaziler” i çalıyordu. Törende Ünye’nin mülki ve idari yöneticileri yoktu. Ancak çoluk çocuk Ünyegiller, gaziler, STK, akademisyenler, Üny’enin dünkü çocukları, bir kısım siyasi partililer, coşkulu bir tören yaptılar. Tören sonrası Yavuz Komutan ve subaylarını alandan uğurladık. Davet tekliflerimize gemideki görevleri nedeniyle teşekkür ettiler. Ertesi günü sabah erkenden, herkesin uykuda olduğu bir saatte sessizce ve buruk bir şekilde Ünye limanından demir aldılar. İrtibat subayı bana törenin çok güzel ve duygusal olduğunu söyledi. Ancak protokol açısından temayüllere uyulmaması komutanlıkta hayal kırıklığı yarattığını ifade etti.
Komutan ve subaylara hiçbir karşılama yapılmaması, onların yaptıklarına karşı bir çay dahi ısmarlanmaması çok garip oldu. Vali Bey o sırada Ünye’de ve hatta aynı mahallede olmasına rağmen törende yoktu. Oysa bu tören uluslararası bir faaliyetti. Eskiden Ünye’ye Hamidiye, Oruç Reis gemileri de gelmişti. Onları böyle mi karşılamıştık. Ünye’nin geleneklerini , misafirperverliğini ayaklar altına aldık. Türk Deniz Kuvvetleri’nden Yavuz Fırkateyni Ünye’ye şanlı geldi, fakat buruk ayrıldı. Ünye adına mahcubiyetimizi en iyi Sebahattin Ali’nın şu dörtlüğü açıklayabilir:
Başın öne eğilmesin,
Ağlama Ünyem ağlama,
Ağladığın duyulmasın,
Ağlama Ünyem ağlama.
Görmek istersen Ünye’yi,
Yukarıya çevir yüzünü,
Deniz gibidir gökyüzü,
Aldırma Yavuz’um aldırma.
Türk-Japon Dostluğu ve Ertuğrul Şehitleri 129. yıl törenlerini Japonya’da kutlayacağız. Hümanizm ve vefayı orada daha görkemli yaşayacağız. Bilim, sanat ve kültür takdir görmediği yerden göç eder. Bunlarsız mülki yönetimi, Ünye’de sadece makya yapmakla ne turizm, ne kültür atılımı yapabilirler. Bu sonuçlar yetkililerce incelenmelidir.
Çok Okunanlar

Trabzonspor’da Anthony Nwakaeme’nin açıklamaları maçın önüne geçti

Trabzon’da Acı Olay: 24 Yaşındaki Suat Yılmaz Evinde Ölü Bulundu

Tapu ve Kadastro’da Trabzon Rüzgarı: Üç Büyük İle Trabzonlu Müdür Atandı!

Trabzonspor Taraftarından Galatasaray Takas İddialarına Sert Tepki: “Bu Saygısızlığı Unutmayın!”

Trabzonspor'dan Federasyona Rest: Madalyayı Reddettiler!

Zubkov Krizi Büyüyor mu? Sikan’ın Yedeğe Çekilmesi Sonrası Performans Düşüşü Tartışma Yarattı