Hasan Karal, covid-19’a yakalandı.10 gün hastanede yattı. Çok ağır geçirdi. Eski sağlığına kavuştu. Bu hastalığın etkisi, ne yazıkki, bir iki ay sürüyor. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Moral” olsun düşüncesi ile bahçeye davet ettik. Serender’in altında ve kuzinenin etrafında, siyasetten uzak bir dost, hemşeri sohbetini gerçekleştirdik.

*

DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı, kurucular kurulu üyesi Hasan Karal,  Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün  ve 24.Dönem AK Parti Bayburt milletvekili Bünyamin Özbek ile Kuzinenin etrafında küçük bir nostalji yaşadık. İyide yaptık. Siyaseti hiç konuşmadık..

Ortak özellikleri şu: Geçmişte her üç isimde AK Parti’den siyaset yaptılar.. Omuz omuza bölgeye hizmet verdiler.. Hasan Karal Rize’den, Feramüz Üstün Gümüşhane’den. Bünyamin Özbek ise Bayburt’tan..

Gelinen noktada Hasan Karal, DEVA’da,Feramuz Üstün Gelecek Partisi’nde siyaset yaparken, Bünyamın Özbek ise  AK Partideki yerini  ve konumunu koruyor.

*

Daha öncesinde yazmıştım.

Ali Babacan’ın parti kurması kadar etkisi ve ağırlığı olan başka bir olay da şu: Tayyip Bey’e en yakın isimlerden ve de Rize’den Hasan Karal’ın, DEVA Partisi’ne geçmesi oldu. Kıyametler koptu. Karal, bir gecede istenmeyen adam ilan edildi. “İhanet” ile suçlandı.

Neden AK Parti’den ayrıldığını,DEVA’ya geçtiğini daha öncesinde yazmıştık tekrarına girmeyeceğim..

Feramüz Üstün, AK Parti’den bir dönem Gümüşhane milletvekili oldu. Güzelde hizmetler överdi.. Her Gümüşhaneli ’ye katkısı oldu. Eski bir parlamenter olarak, siyaseti bırakıp, kendi işine gücüne bakarken, eski başbakan Davutoğlu’nun yanında yer alan, hiçbir beklentisi olmayan, dürüst ve namuslu, memleket sevdası olan  biri.

Feramuz Üstün, kurucusu oluğu, milletvekili olarak içinde bulunduğu AK Parti’nin iktidar nimetleri ve gücünden istifade etme imkanı varken, yanlışlara” dur” diyebilen, memleketin geleceğini düşünen siyasetçi

Bunun bedelini de ailece ödediler. Baskı gördüler. Gelecek Partisi’ne geçti diye, eniştesine baskı yapıldı ve memuriyetten istifa ettiridi.Ki bu enişte, AK Parti’nin gençlik kollarından yetişen, önemli hizmetleri bulunan ,üstün nitelikleri olan ,gelecek vadeden birisi..

*

Sonuçta, gerek Karal, gerekse Üstün,

Türkiye’nin geleceğinden ve AK Parti’nin son dönemdeki gidişatından memnun olmayan, bundan gelecek nesiller adına endişe duyan iki siyasetçi..

AK Partili olmak   Üstün ve   Karal için ayrıcalıktı. Rahatlıktı. Kişisel ikbal ve rahatlık için her türlü imkânı varken, neden zoru seçtiler? Risk aldılar, bedel ödediler..