Her şey ne güzel gidiyordu. Takii önce Alanya sonra Ankaragücü maçlarında peş peşe puan kaybedilince liderlik iki puanla Başakşehir'e geçti.
 
Önemli olan bundan sonra kalan maçları kaybetmemek lider Başakşehir'in bir maçta takılmasını beklemek. Dün akşam Trabzonspor'un yenmesi lazımdı. Yendi, yine arada iki puan fark var. Ama iki maçta 4 puan kaybedilmiş olunmasaydı. Dün akşam TT Arena’da Galatasaray'la şampiyonluk için final maçı olacaktı. Bunu başaran Trabzonspor'lu futbolculara soruyorum, Alanya ve Ankaragücü maçlarında siz daha önce neredeydiniz?
 
Çok enteresan bir maç oldu.
 
 Şampiyonluk yarışında Galatasaray karşısında ya tamam ya devam maçına çıkan Trabzonspor bu maçı ya kazanacak yoluna devam edecek ya da yarışa havlu atıp benden bu kadar  diyecek bir kader maçı oynadı. Bordo-Mavililerin güçlü rakibin de çok eksik futbolcuları vardı. Tabi Trabzonspor'da da eksik oyuncular bulunuyordu. Konuk ekip maça hızlı başladı. İlk tehlikeli atağı da bordo-mavililer geliştirdi. Ekuban’ın çok uygun pozisyonda kaleye gönderdiği şut çerçeveyi bulamadı.

Feghouli, Costa'ya yerde kasti tekme atıyor. VAR hakemi Ali Palabıyık orta hakem Çakır'ı VAR'a davet edip izledikten sonra Tunuslu oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan atması doğru bir karar. 10 kişi kalan Galatasaray karşısında Trabzonspor daha diri, daha baskılı daha derli futbol oynaması gerekirdi. Bunu da gösterdi.
 
Nitekim ilk yarının son beş dakikasında Ekuban getirdi, Sörloht'a çıkardı. Norveçli topa vurmasına vurdu ancak Donk arkadan tabanı basınca Cüneyt Çakır önce ‘avut’ dedi. VAR'daki hakem Palabıyık vicdanının sesini dinleyerek ikinci kez FIFA kokartlı hakem VAR'a davet etti. Çakır VAR'da izledikten sonra tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Sosa topun başına gelip Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Bordo-Mavililer soyunma odasına ikinci yarı için avantajlı gitti.
 
Dün gece Trabzonspor'un sahada oyunu idare edecek topçusu kaptan Sosa idi. Oyunda kaldığı süre içerisinde top ayağına geldiğinde hem arkadaşlarını dinlendirdi hem de derin paslar atarak onları gol yollarında buluşturdu. Novak arka direkte kafa vuruşu ile skoru 2-0 'a getirdi. Bordo-Mavililer rahatladı. Galatasaray bu maçta bütün barutlarını kullandı ama Trabzon'a gücü yetmedi. Zaten kadrolara baktığınızda Trabzonspor daha güçlü.
 
Ev sahibi ekip eksik olmasına rağmen zaman zaman Trabzonspor kalesinde gol aradı bunda da başarılı oldu. Hüseyin Türkmen  genç oyuncu Taylan'ı ceza sahası içinde yere düşürünce Cüneyt Çakır ikinci kez penaltıyı gösterdi. Seri durumu 2-1 getirdi. Bu golle Galatasaray umutlandı ama nafile.
 Bordo- Mavili takımın golcü futbolcusu Sörloth ileride fazla tek kaldı. Ama tek kaldığı zamanda bile iyi işler yaptı. Trabzonspor'un uzatma dakikasında attığı gole bakar mısınız, Sörloth orta sahada aldığı topla 40 metre top sürdü. Ceza sahası çizgisi üzerinden düzgün vuruşla noktayı koydu.
 
Şampiyonluğu çantada gören Başakşehir'in, adım adım ense köküne, Trabzonspor dün akşam Galatasaray'ı yenerek öldürücü darbeyi vurdu. Bordo- Mavililer bu ligde göbek bağını keserse kendi kesecek. Sonuna kadar devam. Hakem Cüneyt Çakır adam gibi maç yönetti.