17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçından sonra yaşanan olaylardan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Trabzonspor’a dört maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Şüphesiz ki, sporda cezaya yer olacaktır, olmalıdır da…

Oyunun içinde hakemin verdiği ceza nasıl oyunun ayrılmaz bütünüyse, stat içinde yaşanılan olaylarda da mutlaka ceza olmalı.

Ama ceza kime, nasıl verilmeli? Bütün konu bu…

Bordo-Mavililer ilk seyircisiz maçını dün akşam Sivasspor karşısında oynadı.

Abdullah Avcı'nın Sivasspor maçından farklı bir 11 ile Trabzonspor'u sahaya çıkarmadığını gördük. Savunmanın ortasında Mendy, orta alanda Umut Güneş ve önde Pepe ile 4-2-3-1’i andıran bir sistem… Fakat oyun başladığında gördük ki Trabzonspor ilk 45 dakikalık sürede Trabzonspor'un üstünde büyük bir baskı kurdu.

Zayıf rakibi karşısında ilk yarıda topla en fazla oynayan taraf olmasına oldu ama neticeye gidemedi.

Yüzde 70’lik topla oynama oranıyla öne çıkan Bordo-Mavililer rakip kaleye 12 şut attı.

Bu şutların üç veya dört tanesi kaleyi tuttu.

İlk yarıda rakip alanda Trabzonspor'un hücumda yaptığı atak girişimleri ise organize pozisyonlarda Trabzonspor bu yarıda Trezeguet, Meunier ve Umut Güneş ile yüzde yüzlük gol pozisyonlarını cömertçe harcayan taraf oldu.

İkinci yarı ise herkes Trabzonspor’dan gol beklerken sürprizi yapan taraf Sivasspor oldu.

Bordo-Mavili takımdaki hastalık maalesef Sivasspor karşısında devam etti.

52. dakikada Manaj topu o kadar güzel getirdi ki Trabzonspor’un orta göbeğinde oynayan defans oyuncularını ipe çamaşır dizilir gibi dizdi Manaj daa alda at dercesine pasını verdi. Menig de kaleci Uğurcan’ın yanından topu filelere gönderdi. Abdullah Avcı golden sonra peş peşe iki değişiklik yaptı. Ama bir türlü Sivasspor karşısında beraberlik golünü bulamayan taraf Trabzonspor’du. Dakikalar ilerledikçe Abdullah hoca daha çok risk alarak hücum gücünü arttırarak Enis Destan ve Orsiç’i oyuna soktu. Bu değişiklikler neticeye etki edemedi.

Trabzonspor ilk yarıda mağlup olduğu rakibine bu kez evinde de teslim oldu.

Bordo-Mavililer kaybettiği üç puan ile hem şok hem de hayal kırıklığı yaşatırken, üçüncülük şansını zora sokmaya devam etti.