Günlerdir konuştuğumuz ve herkesin tam konsantre beklediği gün geldi çattı. Nihayet dev derbide Trabzonspor, Fenerbahçe'yi Akyazı’da ağırladı.

Bu maç için Bordo-Mavililer iyi hazırlık yapsa da maçın hakemi FIFA kokartlı Halil Umut Meler inceden inceye Trabzonspor'u resmen doğradı. Trabzonspor, taraftarının tribünde şovu muhteşemdi. Oldukça yaratıcı ve duygusal bir koreografi ile şehitlerimize, Filistin'e destek verdi. İsrail’i lanetlediler. Muhteşem atmosferde başlayan maçın ilk dakikalarında Fenerbahçe daha baskılı ve istekli idi. Sağdan ve soldan baskılı bir şekilde gelen taraf Fener’di. Nitekim de golü buldu.

Trabzonspor geriye düşse de rakip kalede pozisyon buldu. Nitekim Pepe altı pas çizgisi üzerinde kaleci Livakovic ile  karşı karşıya kaldı. Topu kaleye vuracağı yerde Enis’e pas olarak kullanmayı tercih edince takımını yüzde yüz bir golden etti. İlk yarının sonlarında Meunier’in ceza sahası içinde kestiği topuna Samuel eliyle oynamasına hakem Meler ve VAR hakemi Onur Öztoprak hiç bir şey yokmuş gibi devam ettirmesi maçı çığırından çıkartan taraf oldular. Tabi burada Abdullah hocaya da bir çift sözüm olacak.

Evet hocam Fenerbahçe maçına kadar Mendy’i hep stoperde kullandın. Bu önemli maçta hiç şans vermediğin Fernandez’i neden niçin oynattın? Son haftaların formda ismi Bardhi’yi kulübeye niye çektin? Bak Bardhi'yi oyuna koydun golü yaptı. Bizim seyircimizin sahaya yabancı madde atması çirkin olduğu kadar Fenerbahçe kulübesinin ve sahadaki oyuncuların taraftarlara karşı yaptığı hareketler de çok çirkindi. Ayrıca maçın ilk yarısında ısınmaya giden Fenerli oyunculardan Mert Hakan'ın Abdullah hocaya yaptığı affedilecek gibi değil Abdullah hoca dördüncü hakeme kadar şikayette bulundu. Bardhi’nin golü ile daha da ateşlenen Trabzonspor kazandığı penaltıyı Trezeguet gole çevirip eşitliği sağladı. Tabi 2-0 geriye düşmesine rağmen taraftar devreye girmesi ile oyunculara büyük moral verdi. Ancak son dakikalarda yenilen golle sahadan 3-2 mağlup ayrılan Trabzonspor oldu. 

 Dün akşam derbide bir kez daha gördük ki futbolda ADALET hakem çetelerinin elinde. Bu hakem çetelerinden kurtulmadığımız sürece Türkiye'de futbol düzelmez.