Abdullah Avcı'nın takımla ilişkisi SMS paketleri gibi: Haftalık olanları var, aylık olanları var, bir de neidüğü belirsiz olanları var. Sanırım Avcı'nınki neidüğü belirsiz olanlardan... Takımdaki hangi futbolcunun oyuna katkısı üst düzeyde, hangi futbolcunun performansı takım arkadaşlarını ateşliyor... Deha sahibi hocamız(!) ya bunları sezemiyor ya da bu işten anlamıyor. Sanırım bu nedenle oyuncu tercihlerinde günaşırı bocalıyor.

Tribünlerden dımdızlak kaldığımız Akyazı'da 1-0 yenildiğimiz Sivas maçında yine Avcı'nın kurbanı olduk. Golsüz sona eren ilk devrenin en kreatif oyuncularından Trezeguet'yi oyundan alıp amiyane tabirle "dölsüz arı" Umut Bozok'u sahaya sürmesi Japon intihar sanatı "harakiri" idi. Avcı'nın, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 yıl hasretle beklenen Mislav Orsic'i şimdi de kulübede tutup forsa (kürek mahkumu) yapması inanılır gibi değil. Trabzonspor Kulübü bu futbolcuya kulübede oturması için ikametgâh belgesi çıkarmadı herhalde! Southampton'a ilk etapta 2.4 milyon Euro ödenen müzmin sakat Hırvat oyuncu şimdi de Avcı'nın elinde gıdım gıdım doğranıyor. Her defasında gerekçe aynı: Biraz daha zamana ihtiyacı var! Peki, yıldız diye anılan bu futbolcuyu son 10 dakikada sahaya sürmenin takıma mental faydası ne oldu? Koca bir hiç! Arsenal, Lille gibi dev kulüplerde forma giyip Trabzonspor'a transfer edilen Nicolas Pepe neden metal yorgunluğu yaşıyor? Hızı, tekniği ve bitirici vuruşlarıyla sükse yapan Fildişi Sahilli bu futbolcunun önündeki engel Abdullah Avcı mı? Avcı, Sivas maçında yaklaşık 80 dakika sabırla izlediği Umut Güneş'le yayılmacı bir politika mı izliyor? Yılkı atı misali sahaya sürdüğü Umut Güneş bu maçta çok mu etkili oldu, driplingleriyle gözlerin ferini mi açtı? Eren Elmalı'daki efsunu da anlamış değilim. Bu futbolcunun sol kanattan adam gibi bir orta yaptığını söyleyebilir misiniz? Bırakın orta yapmayı rakiplere karşı tam saha savunma gücünü ortaya koyabildiğini gördünüz mü? Tipik bir Kasımpaşa futbolcusu... Ya Fountas? Avcı'nın ele avuca sığdıramadığı Rum! Trabzon amatöründe Yavuz Selim sahasının tozunu yutmuş futbolcularla Fountas'ı kantara koyun, kantarın topuzu kaçar! Takımda elle tutulur birkaç oyuncu var, onlardan biri Edin Visca, diğeri Thomas Meunier... Başakşehir ve Trabzonspor'da birer şampiyonluk gururu yaşayan 34 yaşındaki Visca da Abdullah Avcı'nın sırtına bindirdiği yükle Elif'in kağnısı misali, deh dedi gitmez! Ama her şeye rağmen bu futbolcu tüm övgüleri sapına kadar hak ediyor. Keza Meunier de öyle... Takımın bütünleşik sistemi Avcı'nın kafa yapısıyla uyuşmayınca, çok konuşan kayınvalidesinin dili bir parmak tatlansın diye evine kaynana şekeriyle giden gelinin tavrıyla özdeşiyor. Yakında Avcı'ya bir iki kaynana şekeri ikram edilirse şaşırmayın doğrusu!

TRABZONSPOR HİÇ BU KADAR YENİLMEDİ!

İçeride dışarıda Trabzonspor dikiş tutturamıyor. 32 maçta16 galibiyet, 4 beraberlik,12 yenilgi. Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın göreve gelmesinin ardından iç sahada oynadığı 12 lig karşılaşmasında 6 galibiyet, bir beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Trabzonspor'a hiç yakışmayan ve hiç alışık okunmayan bir durum bu! Bu sürede Trabzonspor 19 puan elde etti. Bordo-mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde 12 dış saha maçında ise 6 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. El insaf! Teknik direktör Abdullah Avcı'nın bu döneminde Trabzonspor futbolu unuttu. Bu duruma artık iyi niyetli yaklaşımda yetmez. Yeni bir duruşa gerek var. Trabzonspor’un bu durumunu izah etmeye ne dil yeter ne de kalp. "Futbol bu, olur böyle şeyler" de diyebilirsiniz.

Ama yok arkadaş, yok!

Olmaz, arkadaş olmaz!

Bu durumu belagat la, süslü laflarla geçiştiremezsiniz. Trabzonspor sizin oyuncağınız ya da deneme tahtanız değildir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir ve Trabzonspor taraftarı bunu kabuk etmez. Trabzonspor akşamdan suya konmuş fasulye veya nohut gibi yumuşamış! Karşısındaki önemli değil ki, Trabzonspor gelene yeniliyor, gidene yeniliyor. Öyle bir futbol oynuyor ki, dam üstünde saksağan, vur beline kazmayı! Anlayabilene aşk olsun. Bu futbol ile Trabzonspor'un ligi üçüncü bitirmesi bile zor görünüyor.

Allah’tan rakibi Beşiktaş’ta yeniliyor da aradaki puan farkı dörtten aşağıya inmiyor! Bu konuda Beşiktaş’ta ve işine son verilen Santos'a ne kadar teşekkür etsek azdır. Böyle devam ederse geriden Rize, Başakşehir veya Kasımpaşa'dan herhangi biri Trabzonspor’u gelip geçer ve üçüncülük bile hayal olur. Trabzonspor’da Abdullah Avcı'dan kaynaklanan bir sorun var ve işler iyi gitmiyor. Sivasspor maçının ilk yarısında üç pozisyonun dışında ikinci yarıda doğru dürüst bir atağı yok Trabzonspor’un! Böyle bir Trabzonspor'u ne başkan ve yönetim, ne de taraftarı kabul eder. Yediği gol desen resmen komedi! Hele orta saha ve defansı yolgeçen hanı. Abdullah Avcı bu haliyle Trabzonspor'un efsane geçmişine, ligi ve Avrupa'yı sallayan sonuçlarına rahmet okutuyor. Bu haliyle Abdullah Avcı hala daha "gelecek sezonu planlıyorsa işi daha ciddi tutması gerekir. Bu konuda ince eleyip sık dokumak zorunda yoksa yaşanacak hayal kırıklığı camiada büyük dalgalanmalara sebep olabilir. Bunu biz gazeteci olarak dile getirmezsek Trabzonspor camiasına karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemiş oluruz. Üzerimizde de vebal kalır! Türkiye Süper Ligi'nin Yeni sezonda elde bulunan yabancı oyuncuların bir çoğunu göndermek zorunda bunların yerine Trabzonspor’a en az 7-8 oyuncu almalı..

KAYBOLAN ZAMANIN İÇİNDE ZARİF BİR TUTKU; FAROZ

Denizin, futbolun, tutkunun ve eğlencenin adresidir Trabzon’da Faroz mahallesi… Ağ çeken emekçilerin inanç ve inatlarıyla harmanlanmış, bazen evlat, bazen baba, bazen de tek aşktır Trabzonspor. Futbol ve eğlenceyi enfes şekilde birleştirip, bunu dünyaya yaymayı becerebilen çok özel bir mahalledir Faroz mahallesi. Mahalle diyoruz ama aslında Faroz bir yaşam şekli, bir kültürdür.. Hatta ve hatta bu kültür Trabzonspor’la özdeşleşmiştir. Trabzonspor’un 1.lige çıktığı zamanlarda iyice serpilmeye başlamıştı Faroz ve Trabzonspor aşkı. Zaten takımın tamamına yakını Faroz-Sotka karması gibiydi. Tribündekiler maçtan 1-2 saat sonra oyuncularla Faroz’da buluşurlar, maçın kritiğini yapar, çaylarını içerlerdi…

Bazen de maçtan önce yapılırdı bu sohbetler.. O dönemde Faroz’lular oyuncuları stada yolladıktan sonra kendileri de hazırlıklarını yapar stada doğru yola koyulurlardı. Maç başlamadan Faroz’lular bağlama ve darbukalarıyla eğlenceyi başlatırlardı ve bu temaşa tüm stada yayılır, taraftar coşar, kendinden geçerdi. Bu coşku Trabzonspor’un oyunuyla da birleşince tadına doyum olmayacak, karnaval havasına bürünürdü Avni Aker….Hele hele Dünyada Ali Kemal Denizci için yürüyen tek mahalle Faroz mahallesidir. Genci yaşlısı kadını erkeği Ali Kemal Denizci için Meydan Parkı’ndan taaa Avni Aker stadının önüne kadar yürüyüş yaparak Ali Kemal Denizci’nin Fenerbahçe’ye satılmasını protesto etmişlerdi. Yürüyüşün önünde Konstantin kardeşler Yavuz Temel, Üveyiz Haluk ve Obuz Erol vardı.

Özlenilesi muhteşem günler, unutulmayacak hatıralar.. Üzülerek söylüyorum ki artık ne Faroz’lular ne de Faroz kültürü kaldı. Zamana yenik düştü alışkanlıklar. Yaşayanlar o günleri anlatırken hem özlemi, hem gururu hem de saf Trabzonspor sevgisini gözlerinden okumak hiçte zor olmuyor.. Anıların içerisinde Faroz ve Trabzonspor varsa gözlerin dolmaması mümkün mü..??



ADALETİNİZ BATSIN

Konyaspor-Trabzonspor maçı hakem Atilla Karaoğlan’ın başlangıç düdüğü ile maçı başlattı. Trabzonspor futbolcuları ve saha kenarındaki yedek oyuncular teknik heyet hep beraber kenetlendiler ve TFF kararını protesto ettiler. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz ben anlamıyorum. Neden bizim ligimizde adalet diye bir şey yok. Herkes kuralları kafasına göre değiştiriyor veya düzenliyor. Bu şekilde maalesef Türkiye’de futbol hiç zevk vermiyor. Ben babam ile Avrupa ligi maçlarını da izliyorum. Çok hoşuma gidiyor, zevk alıyorum. Keşke bizim ligde de böyle güzel maçlarımız olsa. Tarafsız yöneten hakemlerimiz olsa. Bıraksalar da sadece futbolcular işini yapsa. Ben de bir futbol sever olarak TFF’nin Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylarına verilen adaletsiz cezaları kınıyorum. Neyse ki bu maçı güzel bir skorla almayı bildik. Trezeguet’nin akıl dolu vuruşu topu üst direğe çarptırarak gol atması muhteşemdi. Bu vuruşla bize Bakasetas’ı hatırlattı. Aynı şekilde 3’ncü goldeki performansı Fountas’ın da olağanüstü idi. Futbolcularımızı ve teknik heyeti tebrik ediyorum, bize bu güzel golleri izlettikleri için. Arkadaşlar geçen hafta sonu Trabzonspor-İliç Doğasporlar (Erzincan) basketbol maçına gittim. Benim ilk tecrübem oldu. Bu arada basket maçları aşırı zevkli geçiyormuş onu öğrendim. Trabzonspor İliç Doğasporlar takımını açık ara farklı sayı ile yendi. Takımımızı tebrik ediyorum. Favori oyuncum İbrahim abi oldu. Başarılar 12 dev adam. Sizi izlemeye devam edeceğim. (EFE KAAN ÖZTÜRK)

OYUN İÇİNDE OYUN…

U19 Ligi 1.Grupta Fenerbahçe U19 bitime iki hafta kala grubu lider tamamlamayı garantiledi. Trabzonspor U19 takımı Altınordu U19’la aynı puanda ve 2.sırada, güzel… Konyaspor U19 takımı da aynı grupta 5.sırada yer alıyor ve Fenerbahçe’yle evinde oynuyor, bu da güzel.. Maç öncesi sahaya çıkarken Konyaspor’lu oyuncular “Grubu lider tamamlayan” rakiplerini alkışlıyorlar, bu daha da güzel… Sahaya çıkan Fenerbahçe takımında as oyuncuların bir kısmı oturuyor ve yedekler sahada, futbol bu ya Konyaspor’da maçı 1-0 alıyor. Bu maçın oynandığından kimsenin haberi yok. Konyaspor’un hafta sonu Trabzon’da Trabzonspor’la maçı var. Trabzonspor U19 takımı puan kaybederse Play-Off’lara kalamayabilir. Tabi ki Trabzonspor sahaya çıksın, yensin ve işi bitirsin evet ama oyun içinde oyunların döndüğü de görmezden gelinemez, özellikle bazı kesimlerin bu dalaverelere dur demesi yada işe çomak sokması lazım.. Bu tarz şüphelere meydan verebilecek işlerden uzak durmak, bu işleri yapanları da futboldan uzaklaştırmak şarttır..!!!

ÖDEMEKTEN BIKMADIĞIMIZ ACI FATURA

Türk futbolundaki adaletsizliğinin, belli bir zümrenin hovardaca tavırlarının ve “Ben bilirim” zihniyetinin acı faturasını ülke olarak hepimiz ödüyoruz… Milli takımlara oyuncu seçimlerinden, antrenör tercihlerine kadar bir çok yanlışı yıllar yılı ısrarla yapmaya devam ediyoruz. Türkiye U18 Milli takımının 22-30 Nisan tarihleri arasında Antalya'da katılacağı UEFA U18 Assist Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Kadroyu gördüğümde önce anlamadım, dikkatli baktım, bir daha baktım ve şaşkınlığımı gizleyemedim. U18 Milli takımında Trabzonspor’dan oyuncu yok. Evet yanlış okumadınız U18 Milli takımında Trabzonspor’dan oyuncu yok. Şaşılacak iş, akıl alır gibi değil.. İnanıyorum ki Trabzonspor U18 takımında Milli Takım’ı hak eden ve rahatlıkla oynayabilecek oyuncular var fakat ne hikmetse teknik direktör Sabri Sarıoğlu ve ekibinin gözleri kör, kulakları sağır. Türkiye’de altyapı denildiğinde akla gelen ilk 3-4 takımdan biridir Trabzonspor. Bir yerlerde arıza var ama nerelerde? Bence Trabzonspor yönetiminin bu konuya özel ilgi göstermeleri gerekmektedir. En kısa zamanda bu tercihler ve oluşumlar sorgulanmaz ve meydan boş bırakılırsa çok kişi değneksiz gezmeye devam edecektir… Benden uyarması…