TFF’nin aldığı doğru bir kararla son haftalardaki bütün maçların aynı gün ve aynı saatte oynanacak olması olası şike olaylarının önüne geçmek için yapılmış bir uygulamadır diyorum.

Bu uygulamanın dışında tutulan takımlarda da var. Bunlarda ligin bitimine iki hafta kalmasından dolayı puanlama ve sıralama bakımından çok rahat olan Trabzonspor ve Konyaspor’du derim. Çünkü Konyaspor’un ne Avrupa’ya gitme şansı var ne de düşme gibi bir derdi.

Trabzonspor’da rahat ve Avrupa’yı garantiledi. Döndüncülüğünü kimse elinden alamaz. Bu nedenle kalan iki maçı da formalite niteliği taşıyor.

Onun içinde Konya ve Trabzonspor maçının saati de diğer maçlardan farklı olarak 17’00’da alındı ve bu da bana göre doğru bir karardır diyorum.

Konya’da tam bir bahar havası vardı ve saha zemini de mükemmeldi. Trabzonspor’un maç kadrosu herkes tarafından merak konusu idi. Şöyle ki hoca gençlere şans verip son iki maçta en azından bu gençleri gelecek için kadroda tutmak açısından fırsat yakalamış olmasıydı. Tabi ki düşünülen çoğunluk bu idi.

Fakat Abdullah Avcı bunları değil de ligde daha çok puan alıp kendisinin başarılı olduğunu kanıtlamak peşinden gitti. Tabi bu da hocanın görüşüdür ve saygı göstermek lazımdır diyorum.

Maç kadrolarına baktığımızda cezalı Berat, sakat olan Djaniny ve Flavio gibi isimlerden yoksun çıktık Konyaspor maçına. İki takım da rahat oldukları için açık futbolu tercih ettiler. Fakat yine de iki takımın ilk 15 dakikada net gol pozisyonu yoktu. 16.dakikada Rahmanoviç’ten gelen şut Uğurcan’ın ellerinde kaldı.

 19.dakikada ani gelişen Konyaspor kontraatağında oyuncumuz Serkan rakibi Sekidika’ya çelmeyi takınca son adam olduğu içinde Ali Şansalan direkt kırmızı ile Serkan’ı oyun dışı bıraktı. 10 kişi kalan Trabzonspor Ekuban ile net bir pozisyona girdi. Fakat onun kötü vuruşu golü getirmedi. İlk yarıyı özetlersek futbol olarak da pozisyon olarak da çok kısır bir maç izledik diyorum.

İkinci yarıya Konyaspor’da Adil’in yerine Jevtoviç oyuna dahil oldu. Ve ikinci yarıya pozisyonla başladılar. 47.dakikada Şengelia ile pozisyon yakaladılar fakat çok iyi yer tutan Uğurcan gole izin vermedi.

Konyaspor’un pozisyonları arka arkaya gelmeye başladı dersek yalan olmaz. 52.dakikada Sekidika’nın topunu Uğurcan çeldi top direkten döndü. 54.dakikada Hacıahmetovic’in şutunu yine Uğurcan nefis kurtardı.

58.dakikada ise köşe vuruşundan gelen topa stoperimiz Hugo nefis bir kafa vurdu fakat kaleci Sehic aynı güzellikte topu çelerek golü önlemiş oldu.

64.dakikada Ekuban’a faul yapıldı. Atışı kullanan Baker nefis bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımımızı öne geçiren isim oldu. 82’nci dakikada üst üste iki top kaptıran Bakasetas golü yememize neden olan oyuncumuzodu. Hacıahmetovic çok sert vurduve topu ağlarımızda gördük.

85.dakikada Kamil Ahmet’in ortasına Nwakaeme nefis bir kafa vurdu ama top direkten geri geldi. İlk yarısı başka ve ikinci yarısı bambaşka bir maç izledik. İki takım da birer puanla yetinmek zorunda kaldılar.  İkinci yarısı futbol adına mükemmel bir maç oldu diyebilirim.

Hayırlı ve sağlıklı bayramlar dilerim.