Trabzonspor, Abdullah Avcı ile çok iyi bir çıkış yakaladı. Önce Fenerbahçe sonra Alanya son olarak geçen hafta Erzurumspor karşısında toplam 8 puan kaybedildi. Ama dün akşam Akyazı’da Ankaragücü karşısında futbol resitali vardı. Genele baktığımızda, maç Bordo-Mavili takımın hakkıydı. Trabzonspor ilk yarıda hem hücumda hem de savunmada doğru işlerde hamleler yaptı. Bordo-Mavililer maça iyi canlı ve organize ataklarla başladı. Erken golü bulan Trabzonspor, sahanın hakimiydi. Konuk ekip MKE Ankaragücü ev sahibi takımı kendi sahasında karşıladı hep.

Bordo-Mavililer, iyi oynarken penaltı pozisyonunun başında Ankaragücülü futbolcunun şutu ceza sahası dışında Trabzon sporlu futbolcunun eline vuruyor. Hakem Küçük devam ettiriyor. Sağ kanatta oynayan Hüseyin’in hamle hatası sebebiyle konuk takım kazandığı penaltıdan durumu eşitledi. Hakem Zorbay Küçük tarafından çalınan penaltı ucuz bir karardı. Maalesef Trabzonspor'a çok kolay penaltı veriliyor.

Hakem cesaretsiz. Korkuyorsan hakemlik yapma. Böyle penaltı verilirse hakeme 'Yürü git ya' derim. Böyle penaltı olur? Hem var hakemi hem de Zorbay Küçük utanması gerekir. Bu pozisyona nasıl penaltı verir, inanılır gibi değil. Hakemlerin kararları ile bir takımın kaderi ile oynanıyor. Böyle şey mi olur...

Trabzonspor, 1-1'den sonra telaş ve stres yapmadı. Özellikle savunmanın önünde on libero göreve yapan A.Kadir Parmak'ın hemen yanında oynayan Yunus Mallı ve Bakasetas’ın sürekli yer değişimiyle ortaya çıkan boşlukları çok iyi kullanan Trabzonspor’da kaç haftadır eski formundan uzak her maçın ikinci yarısının ortalarında dışarı alınan Ekuban, Ankaragücü karşısında eskisine nazaran daha diri idi. Ankaragücü beraberliği yakaladıktan sonra Trabzonspor rakibini dişlemeye başladı, önce Ekuban, sonrada Djaniny ’in art arda 2 goller bulup skoru 3-1 yapmasını beldi.  Son dakikada Ankaragücü’nün tehlikeli pozisyonlarında Uğurcan kalesinde adeta devleşerek gole izin vermedi. Kaleci Kaptan Uğurcan sız Trabzonspor bu sene olmaz. Ekuban ve Djaniny ilk 45 dakikada sahanın iyileriydi.

İkinci yarıda Trabzonspor kalesini abluka altına alan sağdan soldan ve ortadan akın akın gelmeye başlayan Ankaragücü’nün ataklarına Uğurcan kalesinde adeta devleşip geçit vermedi. Bu yarıda Bordo-Mavili takımda oyunda düşüş başladı. Takımının yorulduğunu gören Avcı hamlelerini yaptı, ama Trabzonspor’da toparlanma gözükmedi. Ankaragücü’nün baskılı oyunu ve yakaladığı net yüzde yüzlük gol pozisyonlarında adete kalesini rakip forvette kapatan kaleci Uğurcan en az beş tane yüzde yüzlük goller kurtardı. Tehlikeli pozisyonları çıkartan Uğurcan’ın kemiği yine de sevilmiyor. Kafanıza Uğurcan kadar taş düşsün. Maçın son dakikasında gerilerden gelen Edgar kaleci Korcan’dan dönen topu dokunup skoru tayin etti.