Nadiren maç önü yazılar kaleme alan birisiyim. Lakin; Bu hafta 11’inin tamamını yabancılardan kuran milyon Euroluk Galatasaray’a karşı altyapısından 6 genç oyuncu ile mücadele edecek olan Trabzonspor’un hangi şartlarda neye yeltendiğine kamuoyuna anlatmak istedim.
 
İki ekibi şöyle bir inceleyelim;
 
Galatasaray kadrosu için fazla söze gerek yok:
 
Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Linnes, Ndiaye, Fernando, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Mitroglou... Hatta bu hafta bir de Kasımpaşa’dan 10 milyon euro bedelle Transfer edilen Diagne eklenecek. Basketbolda ki haliyle ALL STAR organizasyonu misali 75 milletten yıldız diye tabir edilen oyuncular var. Formanın kenarında ki ay yıldız da olmasa bu kadronun Türk takımı olduğunu anlamaya imkan yok.
 
Trabzonsporumuzun oyuncularını tek tek inceleyecek olursak;
 
Kaleci; Birinci kalecisi R.Onur Kıvrak yaşanan tatsız olaylar sonrası futbolu bıraktı, ikinci kalecisi Esteban sözleşmesini fesh ederek ülkesine döndü, Üçüncü kalecisi Uğurcan Çakır Ankaragücü maçında sakatlandı ve oynaması şüpheli. Kuvvetle ihtimal 18 yaşında ki 4 ncü kalecisi ile maça çıkacak.
 
Sol bek ; Bölgenin asıl oyuncusu Novak’ın Ankaragücü maçında ayak parmağı kırıldı ve yüksek ihtimal yerinde TS için yetersiz / müzmin yedek İbanez oynayacak.
 
Sağ bek; Bölgenin asıl oyuncusu Pereira’nın Başakşehir maçında ayak tarak kemiği kırıldı ve 2 ay daha yok. Yerinde PTT 1 nci ligi takımlarından Eskişehirspor’dan kadromuza kattığımız Kamil Ahmet oynayacak.
 
Orta saha; Bölgenin asıl oyuncusu Onazi ‘nin  Rize maçında çapraz bağları koptu ve sezonu kapattı. Yerinde altyapıdan, Ünal hocanın yoktan var ettiği Abdülkadir Parmak oynayacak.
 
Orta saha; Bölgenin asıl oyuncusu Sosa, Beşiktaş maçında yaşadığı adele sakatlığından sonra henüz sahalara dönemedi. Yerinde (yokluktan) genç ve geleceğin yıldızı Yusuf Yazıcı oynayacak.
 
İranlı oyuncular Amiri ve Hosseini; Asya kupası sebebiyle devre arası kampına katılamadılar ve kupada yoğun bir maç trafiğinden çıktılar. Amiri Ankaragücü maçında son on dakika oyuna sokuldu, yorgun oldukları çok belli oldu.
 
Özetle bu hafta sonu Aslantepe arena; 100 milyon euro’nun üzerinde bir kadro maliyeti ile kurulan Galatasaray  takımı ile tabiri caizse ‘’ Asgari ücretle oynayan’’ uzun burunluların mücadelesine sahne olacak.
 
Şanlı tarihinde sayısız başarılara imza atmış, Türk futbol tarihine üreterek damga vurmuş Trabzonspor’un yine terinin son damlasına kadar mücadele edeceğinden zerre şüphem yok.
 
Zor olacak ama İMKANSIZ DEĞİL!!
 
Haydi fırtına zafer inananlarındır.