Lige Malatya galibiyetiyle başlayan Trabzonspor ikinci maçında evinde Sivasspor’u ağırladı. İlk yarıda çok tempolu bir maç izledik.

Top bir Sivas kalesinde bir Trabzonspor kalesinde gözlerimizin feri döndü. Ama Sivas topu ayağına aldığında baskıyı ciddi şekilde üzerinde hissediyordu, ama zaman zaman da Trabzonspor kalesinde pozisyonlar yakalıyordu. Maçın henüz başlarında Sivasspor’un tehlikeli atağında haftalardır yoğun ağır eleştirilere maruz kalan kaptan Uğurcan mükemmel bir kurtarış yaparak gole izin vermedi. Avcı dün akşamki maça Malatya ve Roma maçlarının klasik onbirini sahaya sürdü. Trabzonspor rakibi karşısında bir an önce golü bulup rahat bir oyun ortaya koymak istiyordu. Gol yememek için savunma yapan takımları ortadan açmak zor. Onun için sağda Gervinho, sol kanat oynayan Nwaekame topla çok oynayana kadar bir iki çalımdan sonra Djaniny orta yapsalar belki de golü Trabzonspor erken bulabilir. Bordo-Mavililer yılmadan usanmadan rakip kalede gol aradı. Nitekim arzuladığı gole kovuştu. Kazanılan penaltıyı Bakasetas gole çevirdi.

İkinci yarıda Trabzonspor, Sivas karşısında baskılı başladı. Golü Nwakaeame ile buldu. Bundan sonra Bordo-Mavili takımın temposu düşmedi. Ama bu tempolu maçta da direksiyon hep Trabzonsporlu futbolcuların elindeydi. Sezon başından beri alınmasına karşı olduğum ve şu anda takımın sol bekinde görev yapan İsmail Köybaşı bu maçta da yaptı yapacağını, rakibine güzel bir pas vererek Edgar Ie’nin penaltı yapmasına sebep oldu. Pozisyon bana göre dışarıda, Abdulkadir Bitigen ne zaman Trabzonspor’un maçlarını yönetse bir eyyamcılık yapacak.

Sivasspor’lu oyuncunun penaltısını Uğurcan iki kez kurtardı ancak Trabzonsporlu oyuncular yine kış uykusuna yatarak topu uzaklaştıramayınca kalesinde golü gördü. Son dakikalara doğru Trabzonspor’da eski hastalıklar yine tekrarlardı. Ani bir kontratakla hücuma kalkılırken birden geri dönmek neyin nesi. Trabzonspor’da en iyisi Uğurcan idi. İkincileri ise Peres..

Bordo-Mavililer Türkiye Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak. Ama UEFA Kupası ne olur, işte o biraz zor görünüyor.

Hakem de takımlar gibi henüz hazır değil.

Aynı pozisyonlarda değişik düdükler çaldı.

Abdulkadir Bitigen ilk yarıda iyi görüntü verdi ama ikinci yarıda Sivas lehine verdiği penaltı çok ucuz bir karardı.