Trabzon’un siyasette ve bürokraside güçlü olmasından mutluluk duyan insanlarız.

Onların Türkiye’ye, Karadeniz’e ve bölgeye yaptığı hizmetler hep gurur vesilemiz olmuştur.

Bu isimlerden birisi ve en etkilisi de TOKİ Başkanımız Trabzonlu Ömer Bulut’tur.

Ankara’ya gitmişken yaptığı hizmetler, millet bahçeleri, konutlar ve yeşil alanlar sebebiyle gerçekten merak ettiğimiz, tanışmak istediğimiz TOKİ Başkanına da uğradım.

Giderken gazetemizin haber merkezinin hazırlamış olduğu TOKİ haberinin gazetesini de özellikle yanımda getirdim.

Makamına girdiğimizde bizi sevgili basın danışmanı Uğur Dürekalp ile karşıladı. Misafirperverliklerine ve yakın ilgilerine teşekkür ediyorum.

Oturduk, gazeteyi kendisine uzattım.

Gazeteyi eline alıp sehpanın üzerine koyup ilk olarak şu soruyu sordu

“Fenerbahçe maçında Hamşik oynuyor mu?”

Karşımızda çok farklı, Trabzonspor fanatiği, futbol aşığı bir TOKİ Başkanı buldum.

Zaten farklı hobileri olmayan kişilerin bunca projeyi üretmesi mümkün olamaz.

Daha genç, dinamik ODTÜ İnşaat mezunu, mütevazı bir ailenin evladı Ömer Bulut’a sohbete başladık.

Önce TOKİ’nin Türkiye ve Karadeniz Bölgesi’ndeki Afet bölgelerinde yaşanan doğa olaylarıyla ilgili çalışmalarını anlattı ve bizden de özellikle Giresun’un Dereli ilçesini gidip görmemizi istedi.

Başkanın bu dileğini Allah sağlık verirse yerine getireceğiz. Çünkü bir yıllık sürede hem Elâzığ’da hem Malatya’da hem de Dereli’de yaraları sardı insanları sıcak yuvalarına kavuşturdu.

Sonrasında Kastamonu ve Rize’de yaşanan felaketler için seferberlik başlattı.

TOKİ nereden nereye geldi.

Arsayı buluyor, projeyi yapıyor, temelleri atıyor ve en kısa sürede de tamamlıyor.

İşte makamında kaldığımız süre içinde de sevgili başkanı bölgedeki tüm projeleriyle ilgili olarak bilgiler verdi. Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin’deki projelerle, Millet bahçelerini anlattı ve Trabzon için de Çömlekçi’yi, Bahçecik’i, Arsin’i konuştu.

Biz yine Çömlekçi ’den başlayalım.

Çünkü meslek yaşamımızın en önemli yaralarından birisidir Çömlekçi.

Orada yaşayanlar, işlenen cinayetler, parçalanan aileler TOKİ’nin kararlı adımlarıyla ortadan kaldırıldı.

100 konutluk proje 130’a çıkarıldı. 20 tane de işyeri var. Üstelik arsa değeri konutlara yansıtılmayacak. Orada da halkın menfaati gözetilecek.

Trabzonlu projeci Sevgili Yusuf da başkanın talimatıyla Çömlekçi ’de yapılacak olan satışı veya kirası gerçekleşecek 5 yıldızlı oteli projeye eklendiği görüntülerini izletti bize.

Çömlekçi gerçekten muhteşem olacak.

Sayın Başkan Ömer Bulut, Çömlekçi ‘de birinci bölüme 500 milyon lira, ikinci bölüme de 500 milyon liralık bir harcamanın yapılacağını söyledi.

İlave etti:

İkinci bölüm birinci bölümden daha kolay olacak, çünkü ikinci bölümdeki tescilli binaların sayısı çok daya fazla. Tamamlanması birinci bölümden daha kısa zamanda olacak. 2022’de tamamlanacak” dedi.

Sohbetimizden anladığım şu:

Çömlekçi projesi ikinci etapla kalmayacak. Meydan Bölgesine doğru TOKİ’nin ekonomik gücüne bağlı olarak büyüyecek istimlak ve yeni konut alanları açılıp inşa edilecek.

Toplu Konut İdaresi 1 Kasım itibariyle de Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisinin ön kısmını yeniden ihale ediyor. O bölgedeki hak sahiplerinden isteyenin parası verildi, isteyenlere de konut ve dükkân tahsis edilecek.

Diğer taraftan Türkiye’deki dar gelirliye ama lükse yakın olarak yapılacak 100 bin konut kapsamında Trabzon’da kuraları daha önce çekilen konutları da Ömer bulut Arsin Gölcük’te inşa ediyor.

Belediyenin tahsis ettiği arsanın parası bile ödedi. Arsin Belediyesi de rahat bir nefes almış oldu. 200 konutluk projenin görüntülerini üç boyutlu olarak izleme şansına sahip olduk. En kısa sürede tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ Başkanı Sevgili Ömer Bulut’u bulmuşken Trabzon Millet Bahçesi’nin devamındaki Orman arazisinin millet bahçesine katılıp katılmayacağını sordum.

Başkan şu bilgiyi verdi;

Lojmanları kısa sürede taşıdık, önümüzdeki aylarda da son bölümle ilgili bir düzenleme yapacağız. Deniz tarafında seyir terası ve iş yerleriyle de denize doğru açılacağız” dedi.

Küresel ısınmanın hızla arttığı dünyada Türkiye, her geçen gün yeşilini artıran ve bunu konut ve çevre düzenlemeleriyle, millet bahçeleriyle yapan TOKİ gerçekten oksijen miktarımızı artırıyor.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve ekibini tebrik ediyorum.

Zira yapımı tamamlanan millet bahçelerinin yanında yüzden fazla bölgede inşaatlar devam ediyor. Bunlar tamamlandığında şüphesiz stressiz, huzurlu insan toplulukları da artacaktır.

TOKİ’yi kutlayalım.

Ömer Bulut’un bundan sonraki başarılarını, imza attığı projeleri de takip etmeyi sürdürelim.