Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu büyük bir cesaret örneği göstererek Kahramanmaraş Caddesini araç trafiğine kapatarak ve yayaların hizmetine sundu.

Çünkü en hayırlı hizmet insana yapılandır.

Trabzon insanına verilen kıymetin, önemin bir göstergesidir.

Üç aylık bir çalışmanın sonunda ortaya gerçekten bir şah eser çıktı.

Açılış yapıldı ama fiili olarak kapanışı gerçekleşen Kahramanmaraş caddesinin yeni yüzüyle Trabzon gerçekten yeni bir çehre kazandı.

Önceki akşam Trabzontarihi günlerden birine şahitlik etti.

Bizde oradaydık.

Üç ay gibi kısa bir çalışmalar sürecinde hemen hemen her gün oradaki çalışmaları yerinde kontrol eden, fikir veren ve hızlandırılması için de yüklenici firmalara nefes aldırmayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu alt ve üst yapısıyla son derece modern hatta örnek bir cadde görünümündeki bölgeyi gururla halkın hizmetine sundu.

Hakkıdır da.

Aslında caddeden ziyade adeta park görünümüne kavuşturulan Kahramanmaraş Caddesi’ndeki peyzaj mimari halk tarafından da büyük beğeni topladı.

Ellerinden gelse oturup mangal bile yapacaklar.

Trabzon’a yakışan bir cadde oldu.

Tebrik ediyorum.

Uzunsokak, Kunduracılar ve Maraş caddesiyle meydan bölgesi Trabzon’un en gözde mekanlarındanbiri oldu.

Önceki akşam yaşanan o tarihi ana bizde şahitlik ettik.

Maraş caddesinin güzelliğinin yanı sıra Trabzon’un bütün dinamiklerinin orada bulunması bir başka güzellikti.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, MillektvekilleriMuhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İyi Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti Otrahibar ilçe Başkanı Selahaddin Çebi ve ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun aynı platform üzerinde yer alması Trabzon’un gücünü gösterdi.

İşte budur dedik.

Daha önce Ortahisar Belediyesi tarafından yaptırılan ve halkın büyük beğenisini toplayan Tünel Akvaryum’un açılışında da aynı birlikteliğin gösterilmesi, şehrin kalkınması ve gelişmesi adına gerçekten sevindiricidir.

Kimsenin siyasi kaygısı olmadan, kimin nereye aday olacağına bakılmadan, siyasette yol haritası ve daha doğru ince hesaplar yapmadan Trabzon’un menfaatleri adına işbirliğinin yapılması, birlik ve beraberlik içerisinde olunmasıTrabzon’u daha güçlü kılıyor.

Bu şehirde ne yapıldıysa birlik ve beraberlik içerisinde yapılınca başarılı olundu. Trabzon Büyükşehir belediyesi tüm ilçeleri kucaklayarak her yere ulaşmaya çalışıyor.

Asfaltla ulaşıyor, su projesiyle ulaşıyor, alt yapı çalışmalarıyla ulaşıyor. Köy yolları asfaltlanıyor, betonlanıyor. Yayla yollarına sıcak asfalt seriliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi yatırımlarını peyder pey hizmete alıyor.

İnsanlar görüyor ve takdir ediyor. Birkaç ay sonra Ganita projesi, Gülcemal, Ayasofya Plajı, Şehirlerarası otobüs terminali, hizmete açıldığında da dudak uçuklatacak.

Demem o ki;

Trabzon hem yerelde hem de merkezi hükümetten yatırım aldıysa birleşerek, bütünleşerek, aldı. Hangi hizmet bu şehre kazandırıldıysa birlikten güçlük doğar felsefesinden hareketle sağlandı.

Evet, Trabzon hafif raylı sistemi alacaksa, Trabzon tren yoluna kavuşacaksa, yatırım adasını kazanacaksa, ikinci havalimanınıbu şehre kazandıracaksa ve daha bir çok hizmet bu şehre kazandırılacaksa bu yine birlik ve beraberlik içerisinde olunarak sağlayacak.

Bütün sivil topluk kuruluşlarıyla, şehrin kanaat önderleriyle, şehrin dinamikleriyle hiçbir ayrım gözetmeksizin, her kesimi kucaklayarak Trabzon’u daha ileriye taşımalıyız.

A partisi, B partisi olarak bakmayalım.

Bakış açımız Trabzon Partisi olsun.

Çünkü birlikten kuvvet, doğar.