Kime sorsanız, Trabzon’un öncelikli sorunu ne, Trafik der.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu da bunu biliyor ve öncelikli olarak önde tutuyor.
‘Trabzon Ulaşımı Planlıyor’ başlığı altından Trabzon Ulaşım ANA Planı masaya yatırıldı.
Ulaşım Daire Başkanı Fatih Bayraktar 2020 ve 2025 ulaşım mastır planını anlattı.
Kapsamlı bir sunum oldu.
Ve Ulaşım Master planının hataya geçmesinin akşamdan sabaha olmayacağının da altını çizdi.
Boztepe’deki ilk istişarede Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, KTÜ ve STK’lardan paydaşlar katıldı.
AK Parti İl Başkanı Sayın Haydar Revi ile birlikte MHP İl Başkanı Sayın Bekir Sıtkı Tarım ve İYİ Parti’nin il başkanı sayın Azmi Kuvvetli, TTSO Başkanı sayın Suat Hacısalihoğlu da toplantıya iştirak ettiler.
Bülent Uzunoğlu’nun sunumunu yaptığı toplantının Basın Bölümünü Daire Başkanı Selahattın Aydınlı ve ekibi çok güzel organize ettiler.
İlk konuşmayı  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptı.
Genç, ‘Hepimizin ortak arzusu daha yaşanabilir bir kent oluşturmaktır. Bu kentte taş üstüne taş koyana saygı duyacağız. İstişarelerle birlikte sürece hep birlikte katkı sağlayacağız’ dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise Trabzon Ulaşım Ana Planının startını verdiklerini ifade etti.
Özellikle Trabzon Şehir içi dolmuş sisteminin 12 artı 1’e dönüştürdüklerini ve güvenliği, konforu ön planda tutarak hayata geçireceklerini söyledi. Koronavirüs sebebiyle 6 aylık bir süre ertelendiğini belirtti ve yıl sonuna doğru dönüşüm için düğmeye basılacağını aktardı.
Zorluoğlu, Akçaabat hattındaki 291 minibüsün halk otobüsüne dönmesi konusunda UKAME’de karar aldıklarını söylerken yüzde 50 artı birlik imzayı esas alacaklarını ve bu imzaların gelmesi halinde de sistemin devreye gireceğini vurguladı.
Trabzon’da  40 dolmuş minibüsün taksiye döndürüldüğünü biliyoruz. Sayın Zorluoğlu eklerle birlikte yeniden oluşturulacak olan 23 yeni durağı da Büyükşehir olarak inşa edeceklerine dikkat çekti.
Trabzon derece modern bir otogara kavuşacak. Toplantıda yeri tartışılsa da Sayın Zorluoğlu, Temmuz ve Eylül ayı arasında ihale edileceğini ve 70 milyon TL tutarında kapsamlı bir terminal olacağını söyledi.
Başkan Zorluoğlu, toplantıda vefasını da gösterdi. Ulaştırma ve Alt Yapı eski Bakanı Cahit Turhan’ı da unutmadı ve özellikle şehrin doğusunda trafiği rahatlatacak olan Hayali garaji bölgesindeki kavşak ile  birlikte Bulak tünelleri ve bağlantılarını konusunda hak teslimi yaptı.
Trafiğin sıkıştığı yerde Otoparklar da önemli.
Trabzon Hacıkasım da 311 araçlık otoparka kavuşuyor. İskenderpaşa otoparkı revize ediliyor. Botanik bahçeye çıkacak olanlar 130 araçlık otoparka rahatlıkla araçlarını park edebilecekler. Pazarkapı ve Kadınlar pazarı bölgelerine de yeni otopark inşa ediliyor.
Merakle beklenen Karagöz meydanı ile ilgili de gelişmeler iyi.
Zorluoğlu: ‘Vadide yaptığımız okul ve öğretmenevini teslim edip,mevcut  Cudibey ve Öğretmenevi’nin bulunduğu alanlara yeni bir meydan yapacağız. Bu projeleri de çalışmaya başladık.’
Zorluoğlu’nun da aktardığı gibi Tanjant yolunun açılması, Kanuni Bulvarının nerede ise yarısınin bitmesi önemli.
Zorluoğlu ‘Siyaset kurumu hükümet bu kenti asla yalnız bırakmadı’ dedi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile birlikte de Güney Çevre yoluna sahip çıktılar.
Ve Radisonn Blue oteldeki buluşmanın en çok konuşulan noktası.
Sahilde, Reşadiya caddesindeki üst geçitin ne olacağı?
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘STK Bakanı iken doğu-batı  köprülü kavşağına karşı çıkanlar meclis üyesi olunca sustu’ şeklindeki yaklaşıma karşı çıkarak,‘ Doğru değil. Daha önce televizyon programında bile söyledim. Bana kalsa yapmazdım, yapılmışsa yıkardım’ derken,  teknik ekibiyle  birlikte yıkılması halinde kalıplarının Güney-Kuzey istikametinde yeniden kullanılıp kullanılmayacağını bile tartıştıklarını anlattı.
Başkan Zorluoğlu da Doğu-Batı aksında üst geçidin üzerinden geçen, altından geçen araçlarla Kuzey-Güney yoğunluğuna bakacağız. Sonra bir değerlendirme yapabiliriz’ diyerek tartışmayı sonlandırmadı..
Trabzon ortak bir noktada buluştuğunda sorularını çözer. Belki geç çözer ama çözer.
Demokratik ortamda muhteşem bir program oldu. Hem Sayın Zorluoğlu hemde sayın Genç’i ve paydaşları böylesi demokratik bir ortam oluşturdukları için kutluyorum.