UEFA Konferans Ligi 3. eleme turunda Trabzonspor sahasında Molde ile karşı karşıya geldi. Teknik Direktör Abdullah Avcı hazırlık maçlarında denediği on birini sistemiyle sezon öncesinin en ciddi denemesini Molde karşısında yaptı.

Sezon başında sağbek olarak alınan Peres, sol bekte, geçen sene taraftarların zaman zaman hışmına uğrayan Serkan Asan ise sağ tarafta görev yaptı. Avcı kafasında kurguladığı klasik onbir şablonu ile sahaya çıkarttı. Yeni transferlerden Hamşik orta sahada Gervinho ise sağ kanatta görev yaptı. Bordo-Mavili takım oyuna çok iyi başladı. İkinci bölgede baskı yapan Trabzonspor, fizik gücü yüksek olan kendi liginde 14 maç oynayan ve Trabzonspor’dan hazır gözüken Molde’ den daha üstün görüldü. Bu üstünlüğünü Nwakaeme’nin kafa golü ile taçlandıran Bordo-Mavililerin üstünlüğü ilk yarıda fazla sürmedi. Trabzonspor defansının bir anlık dalgınlığından faydalanan Ola Brynhildsen ile beraberliği sağladı. Trabzonspor ilk yarıda göze hoş gelen futbol ortaya koydu ama soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti.

İkinci yarıda Trabzonspor, Molde önünde baskılı futbolunu devam ettirdi. Bastırdıkça bastıran Trabzonspor Djaniny ve Gervinho ile yüzde yüzlük goller kaçırdı. Hele bir pozisyon var ki, rakip ceza sahası içinde Molde’li oyuncu ellerini iskele gibi yapıp Hugo’nun omuzlarına basıp hava topuna çıkıp kafa vurmasında Alman hakem gözünün önündeki bu pozisyona penaltı çalmamasına bir anlam vermem mümkün değil. Hani hep deriz ya Avrupa’dan hakemleler gelsin maçlarımızı yönetsin diye işte gördük Avrupalı hakemi resmen Trabzonspor’un penaltısını yedi. Tabi alman hakemin bu penaltıyı vermemesi Bordo- Mavili oyuncuları daha çok kamçıladı.

Hugo kafa vuruşu ile Trabzonspor’u 2-1 öne geçirmesine rağmen farkın daha da açılacağını düşündüğüm anda, Trabzonspor defansının bir anlık dalgınlığından faydalanan Moldeli oyuncu Ola Brynhildsen tekrar sahneye çıkıp durumu eşitledi. Trabzonspor yılmadan usanmadan nemli havaya rağmen Molde önünde galibiyeti arayan taraftı. Bu kez golcü oyuncu Djaniny görevini yaparak Trabzonspor’u 3-2 galip duruma getirdi.

 Trabzonspor’da hatlar zinciri devam etti. Molde takımı ev sahibi ekibin hatalarından faydalanarak

Etzaz Hussain ile beraberliği sağladı. Son bir umut derken Yusuf Sarı’nın ceza sahası içine düşürülmesine Alman hakem tereddütsüz penaltı kararı verdi.

Ancak Bakasetas penaltı atışından yararlanamadı. Abdullah hoca umarım Molde karşısında oyuncularının yaptığı hataları ikinci maç öncesi ders şeklinde oyuncuklarına anlatır. Çantada keklik gibi görülen tur Akyazı’da zora girdi. Norveç’te oynanacak olan 2.tur rövanş maçına kaldı.