Trabzonspor 1995 yılından itibaren neden kaybetti? Stresi yönetemediği için.

Bugün Ahmet Ağaoğlu’nun, Yöneticilerin, Abdullah Avcı’nın ve futbolcuların mesajlarını okuyorsunuz değil mi? Hepsi yerli yerinde!

Sevgili Okurlar, Hamşik ne diyor? ‘Eyüp Yusuf için oynayacağız’  

Bu, kenti, taraftarı sahiplenmektir.

Trabzonspor’da Başkan Ağaoğlu ve mükemmel bir yönetimi var. Her biri kendi sorumluluklarını eksiksiz yerine getiriyor ve fedakarlık yapıyorlar.

Ekip ruhu böyle bir şeydir.

Ekip ruhunun olduğu yere fitne giremez.

Fakat bakın fitne sokmaya çalışıyorlar.

Adana Demirspor’un Başkanı Murat Sancak ‘Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş oldu’ diye konuşunca Beşiktaş’ın Başkanı Çebi de ona gönderme yaptı: ‘Adana Demirspor’un hocası da Trabzonspor’a gidecek!’

Bir taşla birkaç kuş vurmak istiyor.. Hem Sancak’a misilleme yapıyor hem de Avcı’ya verdiği 20 milyon TL’yi unutmadığını gösteriyor.

Ya Hürriyet Gazetesi yazarı Trabzonlu Tahir Kum?

Çarşıbaşılısın. Ne sıkıntılar çektiğimizi, nasıl şikeler yapıldığını en iyi bilen sensin!

Trabzonpor’da hoca ile yönetim arasında sorun olduğunu söylemişsin.

Neymiş o sorun?

Yıllardır bu camia haksızlığa uğradı. Ve şimdi tam gaz şampiyonluğa gidiyor. Takoz olmayın, gölge etmeyin.

Abdulah Avcı Trabzon ve Trabzonspor üzerine tez yapmış.

Gelmeden Trabzonspor’u analiz etmiş. Kenti yaşıyor. Hata yapmamaya çalışıyor.

Yönetim de süreci mükemmel yönetiyor. Hepsini kutluyorum.

BİLGİN’İN TELEFONU

Çarşamba sabah saatlerinde Trabzonspor Başkan Yardımcısı Müminhan Bilgin aradı. Trabzonspor bacasız sanayidir yazıma teşekkür etti. Trabzonspor’un kentin en değerli markası olduğunu bir kez de kendisi teyid etti ve Akyazı ile ilgili kafasındaki projelerini açıkladı: ‘Bırakın Akyazı’nın çökmesini bizim planımız birkaç yıl sonra tıpkı Barcelona gibi Akyazı Stadını Trabzon’a gelen turistlere açmak ve yeni bir turizm destinasyonu ortaya çıkarmaktır’ ifadelerini kullandı. Bu arada Akyazı ile ilgili bir de bilgi edindik. Stadyumda her hangi bir tehlikeye karşı alarm sistemi de varmış.

‘LİDER’LİK YAKIŞTI

İbrahim İskender, Güzel İnsanlar Grubu’nun basın sözcüsüdür. Trabzon Liseleri’nden Yetişenler Derneği’nin de yönetim kurulu üyesi. Her ne kadar Aziz Bahadır’ı halen yönetime almadı! ise de Sevgili Ahmet Kahraman ile birlikte güzel işler yapıyorlar. İbrahim’i farklı kılan efsane Genel Kaptan Kenan İskender’in yeğeni olmasıdır. Amcasına layık olmak için Trabzonspor aidiyetini hep üst noktada tuttu. Kombinesini alır, her maça gider, paylaşımını yapar. Trabzonspor şampiyonluğa gidiyor ve moda gözlükler ‘Lider’i takmış ve yakışmış. Eee lider adamın lider de takımı olur.

AS BAYRAKLARI AS

80’ler dizisinde Trabzonsporlu iki fenomen var. Onur Dilber ile Seymen Aydın. Trabzonspor’u her nefeste yaşıyorlar. Seymen Aydın, Fanatik Beşiktaşlı olan Yönetmen Birol Güven’le birlikte Trabzonspor bayrağını ve Beşiktaş amblemini asmışlar. Seymen Aydın sosyal medya hesabından çağrısını da yaptı: Şampiyonluk geliyor, As bayrakları As.

DUBLÖRÜMÜ YOLLADIM

Trabzon İl Emniyet eski Müdürü Metin Alper, Konyaspor maçı sonrasında Sudan’dan twett attı. Avukat oğluna diyor ki, ‘Yiğidim maçta mısın forma almayı unutma. Sen küçükken istediğinde ben sana hep o formayı aldım’ Oğlu ile birlikte fotoğraf paylaşan Alper’le sohbet ederken ‘Konyaspor maçına gelemedim ama dublörümü yolladım abi!’ dedi. Bir de müjde veriyor: Haziran’da oğlumun nikahına beklerim’. Allah mesut etsin.

AKYAZI’NIN SADIK KONUĞU!

Trabzonspor’un milyonlarca taraftarı Şampiyonluğa inandı. Her hafta Akyazı’da oynanan karşılaşmalardan çok çarpıcı görüntüler yansıyor. Yüzünü Bordo-Maviye boyayanlar, sevdiğine mesaj gönderenlere kadar renkli görüntüler var. Konyaspor maçının konuğu hem yayıncı kuruluş hem de tüm medyanın ilgisini çekti.  1990’lı yıllarda televizyon dünyasına katkı veren ve şu anda Çarşıbaşı’nda balıkçılık yapan Osman Doğru eğil güvencini ile maça geldi. Bordo-Mavi renklere boyanmış güvencin 90 dakika boyunca Osman Doğru’nun başından ayrılmadı. Gol olduğunda ayağa kalkan sonrasında ise yine göğüs kısmını Doğru’nun başına koyan güvencin maç sonunda da kolbastı görüntülerini dikkatle takip etti ve geldiği gibi sahibi ile birlikte Çarşıbaşı’na döndü. Doğru, hem Trabzonspor’un kazanması hem de kardeşim dediği Abdulkadir Ömür’ün form tutması kadar güvencinin Beinsport ekranlarından tüm dünyada izlenmesinden de büyük mutluluk duydu.

ANTALYA’DA TRABZON HORONU

Trabzonspor sevgisi öylesine büyümüş ki, minikler bile horona kalkmış. Burası Antalya Trabzonlular Derneği. Başkan Cemil Tonbul ve yardımcısı Temel Karayunus maç günlerinde her defasında bir sürpriz yapıyor ve Antalya’daki Trabzonluları topluyor.  Trabzonspor, Konyaspor’u ezerek yenmiş ve Antalya’da formalı minikler horona durmuş.

SARIYER-ÇAYIRBAŞI VE HASAN ALTAY

Hasan Altay. Malatya Karagücü’nde tanıdım kendisini. İyi bir sol ayağı vardı. Asker sonrasında 1995’li yıllarda Ardeşenspor’a geldi. Futbolu bırakınca Antrenör olarak Sarıyer Rumelikavağı ile efsaneleşti. Dünyası Sarıyer’dir. Şimdi yeni bir yola girdi. Çayırbaşıspor’un başına geldi. Çayırbaşıspor’un Başkanı Mirza Sancak taraftarlardan sorumlu yönetim kurulu üyeleri Gürkan Evren Kaya, Burak Agu Altay’la birlikte iki siyahi oyuncuya daha imza attırdı. Ve bu yıl 1.Amatör ardından Süper Amatör ve BAL ligi hedefleri var. Altay ve oyuncular hiçbir maddi beklentileri olmaksızın imzaları attılar ve yola çıktılar. Rizeli olan Hasan Altay kardeşime ve yönetime başarılar dilerim.