Sevgili Okurlar, Orhan Karakullukçu(1984-1989 Belediye Başkanı) 36 yıl önce kentin içindeki Su ve Kanalizasyon hatlarını yenilemiş, o günden sonra böyle bir çalışma   yapılmamıştı.

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da yaşayacağı zorlukları bildiği halde kendini ortaya koydu ve cesur bir adım attı.

Alt yapıyı bir an önce yenilemek için neşteri de Meydan bölgesi Uzunsokak ve Kahramanmaraş caddesinden vurdu.

Meydan, Cumhuriyet caddesi ve Uzunsokak bölgesinde az bir işçilik kaldı.  Bayram yoğunluğu hem esnafı hem de vatandaşları bu bölgeler de yordu.

Dün önce Eczacı Semra Turan aradı. Turan, ‘Yıllar önce Uzunsokak trafiğe kapatılırken uyarmıştım. Uzunsokak serserilere kalacak’ demiştim ve yanılmadım. Uzunsokak esnafı mutlu olamadı. Bu kadar araç varken Maraş caddesinin önemi belli iken kapatmak yanlıştır diyorum.’ dedi. Alt yapı ile ilgili olarak çalışan firmalara uyarılarını yaptı, seri olun.

Arkasından Fatih ve İnönü mahallelerin ortadan bölen Prof.Dr. Osman Turan caddesinden emekli sendikacı Şevket Nemli’nin telefonu geldi:

Onun mesajı şöyle:

‘Belediyelerimizin başlatığı bu çalışma beni mutlu etti. Hakikaten cesaret isteyen bir çalışma ama geçen zaman içinde artık dükkanlarımızdan çıkamaz olduk. Oluşan toz bulutlarına karşı önlem alınmalı.’

Değirmendere-Meydan arasındaki Tanjant bağlantısı yapılırken ana yüklenici firma açılış tarihine yetiştiremeyeceğini anladı ve destek istedi. Ve o firmaya başka bir firma destek verdi, işçilik tamamlandı. Su ve Kanalizasyon alt yapı işinin ana firması Maz İnşaat da destek almalı.

‘BENİM ÜLKEM’

Gümüşhane’nin Trabzon’daki iş insanlarından Recep Kaygusuz Çarşı Mahallesinde Çini işlemeli(Kütahya) ürünler satıyor. Her Pekünlü gibi çocukları İngiltere’de ve gidip geliyor.

İngiltere’yi de kovid kasıp kavuruyor. Kısa aralıklarla 5 yakınını kaybetmiş.

Bir akrabasının daha cenazesi gelecek ve Ünlüpınar’da toprağa verilecek.

Recep bey şöyle diyor: ‘Ben ülkeme kurban olayım, bizim sağlık sistemi çağ atlamış. İngiltere’de gittim ve hastaneleri gördüm halen odalarda 4’er hasta yatıyor!’

Zaman, zaman bu sütunda Türkiye’deki sistemi kuran Prof.Dr. Recep Akdağ’ı, Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü, Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu, Prof. Dr. Nihat Tosun’u ve Prof. Dr. Nejdet Ünivar’ı hatırlatıyorum.

Erdoğan’ın talimatları ile hastanelerde doktor seçme hakkı, parasız ameliyat ve 5 yıldızlı otelcilik hizmetinin alt yapısını da üst yapısını bu isimler kurdu. Bugün de mevcut Bakan Fahrettin Koca bey koşturuyor. Allah razı olsun.

‘HİÇBİR SEÇİMDE ADAY DEĞİLİM’

Yazım uzadı ama Ataman ile bağlayayım.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 1.Başkan Vekili Atilla Ataman dünkü yazıma şu cevabı notu gönderdi. Aynen aktarıyorum:

‘Değerlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. Ben çok da başarılı bulduğum, Trabzon için şans olarak gördüğüm Sayın Murat Zorluoğlu'na yardımcı olmaya çalışıyorum. Seçimle gelinebilecek hiç bir yere aday değilim. Yani bu dönemden sonra siyasette hiç bir yere aday değilim. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgisini "kalpten kalbe bir yol" olarak görmek lazım. Zat-ı Alileri benim aynı zamanda hiç bir beklentim ve talebim olmayan ve olmayacak da olan "Ağabeyimdir" Cumhurbaşkanımıza verilen desteği Cumhuriyete-ülkeme verilen destek olarak görürüz. Eşim Suna Kepoğlu Ataman Diyarbakır da, biz Trabzonda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Saygı duyduğum değerlendirmeleriniz yanında, insanı bir dokunuştan başkaca anlamlar çıkarmaya çalışanların yaptıklarını doğru bulmuyorum. Tekraren ifade etmek isterimki: Muhtarlık, vekillik ya da belediye başkanlığına kesinlikle aday değilim. Aday olmadan da Reisin yanında olmak çok daha kolay ve çok daha gurur verici. Üstelik çok daha kolay. Sadece sevmek ve zarar vermemek bile yeterlidir.’