Gün geçmiyor ki daha kötü bir manzarayla karşılaşmayalım. Sezon başı yapılan iki yeni transfer lige merhaba demeden, ağır bir sakatlık geçirdi ve  bir maça dahi çıkamadan lige elveda dedi, sezonu kapattı.

Yetmezmiş gibi Afrika kupası belası da Pepe ve Trezeguet’i aldı götürdü. Ortalama 5-6 hafta bizimle olamayacaklar. Kötü şans bunlarla sınırlı derken hafta ortası Nijerya milli takımı santraforu Real Sociedad'lı Sadiq Umar sakatlanınca takımın en skorer oyuncusu Paul Onuachu’da gidenler kervanına katıldı.

Tüm bu eksikliklere ek olarak Larsen’in, Abdülkadir Ömür’ün ve Umut Bozok’un kamp kadrosuna alınmamış olması, maç saatinde Balasetas’ın da ne ilk onbirde ne de yedekler arasında olmadığını  gördüğümde bu kadarı da fazla dedim kendi kendime. Zaten kalite ve  derinlik itibariyle sıkıntılı kadro zoraki onbir kurulabilen bir hal almış. Abdullah Avcı da genç Poyraz Efe ve iki arkadaşını A takıma dahil edilmiş.

Avcı Onuachu’nun yerine genç Enes’e, Bakasetas’ın yerine de Bardhi’ye görev vermiş. Daha henüz kim ne oynuyor anlayamadan klasik Visca ortasında kalecinin yumrukladığı top kısa düşünce Bardhi’nin asistinde Fountas güzel bir gole imza attı (1-0). Öne geçiren golün ardından tabiri caizse keşke atmasaydık dedirtecek bir baskı gördük kalemizde. Rekibin sert temaslı istekli oyununa Bordo Mavili oyuncular karşılık veremeyince,.sağlı sollu ataklar, direkten dönen toplar, çizgiden çıkarılan toplar birbirini izledi.

Bu yarıda yine Fountas’ın ayağından bir pozisyon daha geliştirdiğimizi, kalecinin direk dibinden çıkardığını ekleyelim. Koca ilk yarıda 2 pozisyon hariç çanakkale geçilmezi oynadığımızı söyleyebilirim.

İkinci yarı için de farklı şeyler söyleyemeyiz. Çok isteyen, kazanmak isteyen, daha fazla hücum eden taraf Antalyaspor oldu. Akdeniz ekibi bir ara maçı öylesine sertleştirdi ki Enis iki defa kafa travması geçirdi. Hakemin de sertliğe prim verdiğinin altını çizelim.

Dakika 67 de Antalyaspor adına günün başarılı ismi Schlegel bomboş pozisyonda kafayla skora dengeyi getirdi (1-1). Maçın tamamında hatasız oynayan savunma oyuncularına yakışmayacak bir gol yediğimizi belirtmeliyim.

Beraberlik sonrası da galibiyet kovalayan Antalyaspor, skoru korumaya çalışan bir Trabzonspor vardı sahada. Bordo Mavili oyuncular zaman zaman ev sahibi takımın geride bıraktığı büyük boşluklarda topla buluşsa da tecrübesizlik, yanlış pas ve şut tercihleri nedeniyle skor üretmeyi başaramadılar.

Tüm eksiklerin hissedildiği lakin özellikle Onuachu’nun olmamasının Trabzonspor'un hem baskı yemesinde, hemde topa rakip alanda tutamamasında en önemli etken olduğunu söyleyebilirim.

Küme düşme potasında ki Antalyaspor takımına karşı ortaya konan korkak, basiretsiz, zayıf oyun Galatasaray maçı öncesi keyfimizi kaçırdı diyebiliriz.

Hayırlısı