Bugün Türk toplumu adına bir yanlışı düzelterek yazımı başlamak istiyorum.

Türk insanı tiyatro sevmiyor diyorlar ya, bu kocaman bir yalan. Türk insanı tiyatro sevmiyor ise Fenerbahçe Kasımpaşa maçında tribünler dolduran onbinler ne izledi. Türk insanı tiyatroyu sevmiyor ise müsabakanın uzatma dakikalarında sahnelenen neydi?

Türk insanı tiyatro sevmiyor değil, Türk insanı tiyatro niyetine futbol maçlarını izliyor demek daha doğru olur. Bu müsabakada görevli VAR’ın başındaki şahıs ile orta sahada gezinen siyah gömlekli şahsın hakemlik performansı üçüncü sınıf bir oyunculuk değilde nedir? 

Yazık çok yazık!

Bir haksızlığa köşemin başına tutturup geçiyorum İstanbul hegemonyasına direnişin sembolü olmuş, paraya karşı emeğin mücadelesi mottosu ile anılan Trabzonspor’umuzun maçına..

Trabzonspor maça tempolu, istekli bir maç başlangıcı yaptı. Zor Günlerden geçen Akdeniz ekibinin direncini kırmak için erken bir gol önemliydi. Sağlı sollu ataklar ile rakip kaleyi ablukaya alan Bordo mavili oyuncuların golü bulması da gecikmedi. Mendy’nin 40 metre sürdüğü topta oyuncu topu Visca ile buluşturdu.  Visca’nın ortasında Bardhi’nın savunmadan seken topunu Trezeguet tamamladı ve Trabzonspor erken bir golle öne geçti. 

Golden sonra da oyunun hakiminin Trabzonspor olduğunu söylemeliyiz. Bu sürede Trezequet, Enis Destan ve Bardhi ile ciddi pozisyonları gol ile sonuçlandıramadık. İlk yarı işlerin Trabzonspor için yolunda gittiğini söyleyebiliriz. 

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Trabzonspor oldu. 20 dakikalık etkili oyun sonrası Bardhi ile bulunan gol ofsayta takılınca trabzonspor bir golden oldu. Gol yada goller geciktikçe rakibin direnci de arttı.Bir süre sonra da oyun dengeye geldi. Oyuncu değişikliklerinin de oyuna olumlu yansıdığını söylemek zor. Onuachu’ya ayrı bir parantez açarak söylüyorum, Onuachu dışında oyuna dahil edilen Pepe ve Fountas’ın henüz katkı vermekten çok uzak olduğunun altını çizmeliyim. 

Bir o kalede bir bu kalede gidip gelen top izleyicilere keyif verse de maçın sonlarında her an bir kaza golü yeme ihtimali bizleri hop oturtup hop kaldırdı. Adana Demirspor'un bu sürede Aymbetov ile altı pas üzerinden boş kaleye bir kafa vuruşundan faydalanamadığını eklemeliyim. Trabzonspor adına bir şans anıydı diyebiliriz.

Gazozuna denebilecek stresi düşük bir müsabakada dahi hakemin tutarsız, gergin ve kontrolsüz olması ise günün kötü görüntüsüydü.

Sonuç olarak futbolun güzel yanı bu, belirsizlik. Hakemlerin maç sonuçlarına etki ettiği, skorların masa başında tayin edildiği bir tiyatroyu izlemektense sonucları oyuncuların tayin ettiği on tane Trabzonspor Adanademirspor maçı izlemeyi yeğlerim.

Birkaç sözde Abdullah Avcı’ya; Hocam biz seni kenarda oyuncuları alkışlarken görmek isteriz. Bu görüntün hem bizi hemde oyuncularını azarladığın halinden daha fazla motive ediyor bilesin.

Teşekkürler çocuklar. Üzerine koyarak devam!