Yazılarımı takip edenler hatırlayacaktır Süper ligin 26’ncı haftasında oynanan Erzurumspor maç yazıma şöyle başlamıştım.
 
Yaradan herkesi aynı sınava tabi tutmaz.Bazılarına sağlıklı ve güzel bir ömür sunarken, bazılarına hastalıklarla ve zorluklarla imtihan eder.
 
Bunu söylememden maksat Türk futbol tarihi boyunca Trabzonspor’un sınavları rakiplerine nazaran daha zor olduğuna işaret etmekti. Üst üste yenilgi alarak ilerleyen Erzurumspor’un Trabzonspor maçı öncesi Hoca değişikliğine gitmesi de buna güzel bir örnekti. Dolayısıyla maçın zor geçeceğini tahmin etmiştim. Beklendiği gibi de olmuş ve Erzurumspor golü yiyene kadar tabiri caizse canımıza okumuştu.
 
Yaradan herkesi aynı sınava tabi tutmaz dedik ya, Trabzonspor’un sınavı zor olur dedik ya sanki kader bizi yalancı çıkarmama adına ağlarını ördü. Yine bir Trabzonspor maçı öncesi bu sefer de Bursaspor Sezon başından bu yana takımın başındaki hocası Samet Aybaba ile yollarını ayırdı ve hafta başı Mesut Bakkal ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı. Dolayısıyla bu maçta zor geçecek ve Bursaspor ligde kalma adına bu maçta tüm gücünü sahaya yansıtacaktır.
 
Maç önü değerlendirmem bu şekilde şimdi gelelim maça;
 
Trabzonspor beklenenin aksine forvette Rodellega yerine Ekuban ile başladı. Ekuban forvete geçince sağ kanatta da  Olcay görev aldı. Bu pozisyon değişiklikleri oyuncuların ezberlerini bozdu ve oyuna negatif yansıdı. Özellikle Rodellega'nin yokluğunda ileri atılan topları indirecek, pas istasyonu olacak oyuncu eksikliği epeyce hissedildi. Velhasil duran toplar hariç oyuna ortak olamadığımız bir 45 dakika oldu.
 
Ikinci yarı Trabzonspor, Olcay şahan -  Abdulkadir Ömür degisikligine gitti. Bu degisiklik kisa surede meyvesini verdi ve Abdulkadir Ömür 69’ncu dakikada yaklaşık 30 metreden harika bir  gole imza attı. Yine genc yildiz Abdulkadir Omur'ün 10 dakika sonra Bursa defansını allak bullak ettiği pozisyonda takımına penaltı kazandırdı. Sosa’nin  kaleciye teslim ettiği penaltı  Bursaspor adına umutların  son dakikaya taşınmasını neden oldu.
 
Hakemin “ Fener atana kadar” diye tabir ettiğimiz 10 dakika uzatmasını da doğru oynayan Karadeniz ekibi hanesine 3 puan daha yazdırdı.
 
Tebrikler çocuklar tüm imkansızlıklara rağmen destan yazmaya devam ediyorsunuz.