Pendik dendiğinde aklımıza hep Fenerbahçe’nin yaşadığı Pendik faciaları gelir. Pendikspor‘un böyle bir kimliği var. Büyük takımların başını ağrıtmayı seven bir kulüp.

Özellikle de bu sene.

Zaten var olan kadro kalitesi üzerine ara transfer döneminde ciddi takviyeler yaptılar. Mame Thiam ve Umut Nayır takviyesi takımın ofansif gücünü ciddi manada artırdı.  Buna ek olarak tabiri caizse batan gemi Adana Demirspor‘dan,  Badou Ndiaye’i kadrosuna kattılar. Ndiaye orta sahada oyunun her iki yönünü de oynayabilen etkili bir oyuncu. Bu takviye ile ciddi manada geniş bir oyuncu havuzuna sahip oldular.

Dolayısıyla maç önü baktığımızda dikkat edilmesi gereken bir müsabaka olarak dikkat çekmişti.

Trabzonspor adına da olumlu gelişmeler olmadı diyemeyiz. Afrika Kupası'na giden iki yıldız Pepe ve Onuachu sonunda döndü. Döndü dönmesine ama Abdullah Hoca hem oynayanlara haksızlık etmemek hem de yorucu bir yolculuk sonrası takıma katılabilen oyuncuları fazla hırpalamamak adına yedek başlattı.

Pendikspor’un Trabzonspor’a nazaran maça daha etkili başladığının altını çizmeliyim. Abdullah Avcı’nın kameralara yansıyan sinirli görüntüsü de bunun belgesi gibiydi. 28 nci dakikada Trabzonspor aleyhine skandal bir penaltı kararı verildi. İyi ki Var sistemi var dedirten karar VAR’da iptal edildi de büyük bir skandalın önüne geçildi.

Penaltının iptali ile ilk yarının son düdüğü arasında Trabzonspor’un Visca ve Bardhi ile iki net pozisyona girdiğini ama değerlendiremediğini ekleyelim. İlk yarıda Trabzonspor daha fazla pozisyona girmiş olsa da bu yarıda bir tarafın diğerine bariz üstünlük kurduğunda bahsedemeyiz.

Abdullah Avcı ikinci yarıya Avcı hamlesi denilecek türden bir değişiklikle başladı. Stoper Fernandes çıktı yerine Umut Güneş oyuna dahil oldu.  Bu değişiklikle sonrası ön libero Mandy stopere çekildi.  

İkinci yarıda da oyun ilk yarıdan farksız ilerliyordu ki 74 ncü dakikada bir kenar ortasına karambolde Trezeguet dokundu ve Trabzonspor'u öne geçirdi (1-0). Golden sonra gözlerinizin pasını silen bir atak organizasyonu gördük.

Yine başrolde Meunier..

Enis destan’ın güzel kafa vuruşunun da hakkını teslim etmek lazım.

Gollerden sonra oyunun mutlak hakimin Trabzonspor olduğunu, tempoyu istediği gibi ayarladığını, Trabzonspor'un 2nci golünden sonra Pendiksporlu oyuncuların oyun disiplininden uzaklaştığının altını çizmeliyim.

Sonuç olarak özgüven kazanma açısından çok faydası olacak, Avrupa bileti için önemli bir müsabakanın kazasız atlatılması önemliydi..

Tebrikler çocuklar