İkinci yarıdaki ilk maçında evinde Başakşehir’e yenilen Trabzonspor, çarşamba günü Balıkesir’deki kupa maçından tur vizesi alarak döndü. Trabzonspor’un Sivasspor maç kadrosuna baktığımızda daha ziyade ofansif anlayıştaki oyunculardan kurulu olduğunu görüyoruz.
Tabi ki bu yapılanma sakatlıklardan kaynaklanan bir duyurumdu. Her ne olursa olsun sen büyük takımsın, mazeretlere sığınacak bir kulüp değilsin. Trabzonspor’da ön libero yok, en azından İranlı Hosseini gelmiş olsaydı onu ön liberoda oynatabilirdik. O da olmayınca bu bölgede Yusuf’la Abdülkadir Ömür’ü oynadı.
Bu kadar kadro sıkıntısının baş mimarı Başkan ve yönetimdir. Çünkü sizler yönetim olarak bu sıkıntıları biliyorsunuz. Ama buna karşı hiçbir tedbir almadınız.
İşte bu kötü şartlar altında Sivas maçına çıktık. Maça her iki takımda temkinli başladı. Yalnız Sivasspor Trabzonspor’un adından korkarak oyununu sürdürdü. İlk yarıda da hiç etkili olmadı desek yeridir.
Peki Trabzonspor acaba ilk yarıda ne yaptı dersek koskoca bir hiç deriz. Sadece Rodallega ile bir şut atabildik o kadar.
2. yarı biz Nwekaeme’yi çıkartıp onun yerine oyununun gidişatını değiştirebilecek oyuncu bekliyorduk. Ama kulübeye bakıyoruz onun yerine maalesef oyun yerine girebilecek hiçbir oyuncumuz yok.
İkinci yarı ilk yarının tersine pozisyonlarla başladı. Tabi ki bu yarıda seyir zevki de vardı. Bol pozisyonlar karşılıklı golleri de beraberinde getirince maç da bir hayli güzelleşti. Hele de son 10 dakikada Trabzonspor, direklere takılınca maç da karşılılık atılan gollerle gelen eşitlikle sonuçlandı.
Trabzonspor’da Yusuf klasını konuşturdu ve mükemmel bir futbol oynadı. Aldığı topları çok iyi kullandı. Sahayı her yönüyle parselledi. Ekuban’da iyi niyetli çalıştı. Geride ise Hüseyin ve Kamil Ahmet çok iyi mücadele ettiler.
Kulübesi zayıf olan takımdan fazla bir şey beklemek hayal olur. Sivasspor takımının kulübesi bile bizden 3 gömlek iyiyse gerisini siz düşünün.
 
Çifte Standart
 
Trabzonspor’u yapılan hakem hataları federasyonun da yanlı kararlarına bizler alıştık artık. Ben çok iyi hatırlıyorum ki lige çıktığımız sezondan beri Trabzonspor hep ezdirilmeye çalışılmıştır. Ama biz o zamanlar hem hakemi hem de rakipleri yenerdik. Muhakkak ki şuan şartlar çok değişti. Onun için de hakemler bile kıyım yaptığı zaman yetiyor bize.
Bakın bizim başkanımız Mete Kalkavan için “onu istemiyoruz” dedi ve bundan dolayı hem kulübe hem de başkana yüklüce bir ceza verdiler. Antalyaspor’un başkanı da aynı sözlerle beyanat verdi peki Antalyaspor’a ve Başkana neden ceza vermediniz.
Demek ki Trabzonspor biraz olsun zirveyi zorladı mı önü hemen kesilmeye çalışılıyor. Hakkı yeniyor cezalara maruz bırakılıyor. İşte bunun adı çifte standarttır.
Hem TFF hem de MHK adeta Trabzonspor’a kin kusuyor.
Artık tüm camiamız birlik içerisinde olup bu günah keçilerine aman vermemeleri gerektiğini ifade ediyorum.