Trabzonspor’u kupada saf dışı eden Konyaspor’la bu kez ligde karşılaşıyoruz. Üst üste oynadığımız iki kupa maçının analizini yaparsak; Konyaspor skor ve oyun anlamında Trabzonspor’dan çok çok üstün görüntü vermişti. Ligin ikinci yarısının ilk maçında yine Konyaspor’a konuk olduk. Maça iki takım da çok iyi bir tempoda başladı. İlk on beş dakikada iki takımın da karşılıklı birer gol pozisyonunu izledik. 18.dakikada A.Kadir’e tabanla giren Ali Turan oyun dışı kalınca Trabzonspor oyuna hakim oldu. 25 ve 28.dakikalarda Burak kaleci Serkan’la karşı karşıya kalmasına rağmen bu pozisyonları değerlendiremedi. 43.dakikada on kişi kalan Konyaspor Vedat’la çok net bir gol pozisyonu yakaladı. Fakat Onur gole izin vermedi. “Hücum oynamayı çok seviyorum”diye beyanatlar veren yeni transferimiz Novak ilk yarı boyunca tek bir orta bile yapmadı ilk yarı maçı koparmalıydık. Fakat beceriksizlikten dolayı bunu başaramadık. İkinci yarıya Konyaspor pozisyonla başladı. 52.dakikada önce Onur sonra direk bizim kurtarıcımız oldu. Rıza Hoca ilk oyuncu değişikliğini Yusuf’un yerine Sosa’yı alarak yaptı. Bana göre çok yanlış bir karardı bu. Çünkü karşındaki rakibin on kişi kalmış maç 0-0 sen ofansif ağırlıklı oyuncuyu kötü oynasa bile çıkarmamalıydın. Burada ya Onazi’yi ya Okay’dan birini tercih etmeliydin. İkinci yanlışı yine aynı şekilde yaptın sana gol lazımken forvet çıkartıp orta saha oyuncusunu koydun oyuna. Demek ki senin kafanda beraberlik düşüncesi ağır basıyormuş. Hani “ikinci yarı tüm sorumluluk benim bu takıma ben kefilim” diyordun. Durica ve A.Kadir’in haricinde bana koşan bir oyuncu gösterin. Herkes bitkin vaziyette sahada yürüyor. Konyaspor ise eksik kalmasına karşın mükemmel bir şekilde onurluca mücadele veriyor. Maçı özetlersek Trabzonspor’lu oyuncuların çok ağır oluşları (A.Kadir hariç) ve de devre arası kampında yatmaları bu maçta da gözlerden kaçmadı. Rıza Hoca şans bu kez bize gülmedi ve senin hocalığın da sınıfta kalmış oldu. Trabzonspor ikinci sınıf hocalarla yürüyemez, böyle rezaletlerle yerde sürünür. Daha doğrusu lastik patladı.

Kupadan Rıza Eledi

Trabzonspor’un kupaya veda edişine bakıyorum da bizi Konyaspor elemedi, bizi Rıza Hoca eletti diyorum. Yanlış kadro ile oynaması hataydı. Fakat Rıza Hoca inatla kupa maçındaki kadro dizilişini savunuyor ve “hatalı değilim o kadronun daima arkasındayım” diyerek adeta bizi çılgına çeviriyor. Avrupa hayali yüzde yirmiye düştü ama sen hala hatanı savunur hale geldin. Gerçi sizin için Avrupa olmuş olmamış çok da önemli değil. Ben bugün varsın yarın yoksun ama sizin bu kaprislerinizin cezasını Trabzonspor çekiyor. 

Arkamız açık!

Rıza hoca “golcü kanat oyuncusu ve sol bek alalım” diyor ben de diyorum ki Trabzonspor’a stoper şart. Çünkü senin elinde Hubocan gibi bir sol bekin var O’nunla da sol tarafı halledersin ama yaşlı Durica sakatlandı mı senin geri dörtlünün ortası adeta yol geçen hanı oluyor. Bunları benim gibi binlerce kişi söylüyor. Fakat bir sen görüp tespit yapamıyorsan orada ne işin var Rıza hoca derim. Kupa maçında yediğimiz gol aslında her şeyi anlatıyor ama gören kim?