Sessiz gecede oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçının ilk yarısı cidden çok ilginçti. Sanki seyircisi varmış gibi coşkuluydu ve rakibine de ilk yarım saat top bile göstermedi ama garip olan net gol pozisyonu bulamamasıydı.

Sadece Umut Güneş,  Meunier ve Trezequet ile kaleyi zorlayabildiler o kadardı. Sivasspor bu süreçte iki kez Trabzonspor kalesine geldi. Koita’nın etkili şutunu Uğurcan son anda kurtardı, diğerinde de Murat’ın sert şutu az farkla auta çıktı.

Abdullah Avcı sıkışan oyunu açma adına ikinci yarı başladığında ilk hamlesini gerçekleştirdi ve Trezequet’in yerine Umut Bozok’u sahaya sürdü ama tam da bu sırada Sivasspor, Trabzonspor savunmasının hatasından golünü buldu ve 0-1 öne geçti.

Yani oynayan Trabzonspor’du ama golü bulan Sivasspor’du. Hep derim, futbolda ciddiyet çok önemlidir, bulduğunuz pozisyonu golle sonuçlandıracaksınız, aksi takdirde golü yersiniz, aynen de böyle bir durum oldu maçta...

Neyse, Trabzonspor Pepe’ye büyük paralar karşılığında kiraladı ama katkısı oldu mu bana göre olmadı. Sivasspor maçına bakıyorum da var mıydı yok muydu inanın hiç belli değildi. Sürekli kaçak güreşti durdu..

Bana göre, Trezequet’in performansı ilk yarıda çok iyiydi ama neden oyundan alındı anlamış değilim. Bahsettiğim gibi zaten golü de Trezequet’in oyundan alındığı dakikalar içerisinde yediğini de hatırlatmakta fayda var.

Trabzonspor’un sahadaki en iyi ismi Meunier’di. Çok koştu. Takımını oynatma adına attığı paslar harikaydı. Hatta gol pozisyonu bile buldu ama görevi gol atmak olmadığından kızmıyoruz kendisine.

Artık sezon sonu yaklaşıyor. Trabzonspor’da gidecek oyuncular da yavaş yavaş şekilleniyor. Bu isimlerin başında Umut Bozok, Bardhi, Fountas, Fernandez, Denswil yolcudur. Berat Özdemir zaten kiralık, gidecek. Demem şu ki, Trabzonspor takımı normalde tepeden tırnağa değişmeli eğer tabi şampiyonluğa oynamak istiyorsa bunları net bir şekilde yapmalı. Onuachu için bir şey demiyorum, katkısını verdi…

Düşünün Dk 78’e geldiğinde Trabzonspor takımının bu kez pozisyonu bile yoktu. Dediğimiz sırada Mendy’in sert şutunu kaleci kurtardı.

Abdullah Avcı maçı kurtarabilirim düşüncesinden olsa gerek sürekli oyuncu değişiklikleri yaptı ama hiçbir şey istediği gibi gitmedi. 

Sivasspor bildiği oyun düzeninden hiç vaz geçmedi ve savunma kalıp akıllı çıkışlar yapmaya devam etti.

Kötü olan neydi biliyor musunuz? Trabzonspor, maçta rakibinin sahasında 40’ın üzerinde topla buluşuyor ama becerip bir gol dahi atamıyor. 

Rakibi Sivasspor ise 12 kez geliyor ve golünü de atıyor. Demek ki neymiş, becerikli olacakmışsınız, gereksiz yere koşup enerjinizi bitirmeyecekmişsiniz. Bu bağlamda Sivasspor başarılı olmuştur. NOKTA

Sonuç: Trabzonspor, seyircisiz oynadığı ilk maçı Sivasspor’a karşı kaybetti. Gereksiz yere de üçüncülük şansına darbe vurdu.  Özet budur...