Trabzonspor’a hoca değişimiyle yeni bir ruh yeni bir heyecan geldi. Bir hoca düşünün Türkiye’de ilk beş teknik adamdan biri fakat kendini hocalığa değil de sadece aşk hayatına adadığı zaman takımını futbolcusunu düşünmezse başarılıda olamaz. İşte Ersun Yanal’ın fantezisi buydu ve Trabzonspor’a büyük zararlar vererek gitti.
 
O’nun yerine gelen Rıza hoca ise sadece işini düşünen sade bir kardeşimiz, kendini mesleğine verince başarılı oluyor.. Tabi elindeki kadro kötü değil.. Trabzonspor’un şu andaki kadrosu çok iyi ve zengin bir kadro. Onun için hangi hoca olursa olsun eğer işini seviyorsa bu kadroyla zirveye oynar.
Bu haftaki lig maçları da ( BJK-F.Bahçe) bizim istediğimiz gibi takılınca puan farkı da kapanmış sayılır ve bizde artık lige ortak olduk diyebilecektik. Fakat Karabük’te hiç umulmayan kötü futbolla bu umudumuzu bırakmış olduk. Ligin ilk yarısındaki son maçımızı Karabük deplasmanında oynayarak tamamladık.
 
Karabük maçına stoperlerimiz hariç tam kadro olarak çıktık. Okay-Onazi ikilisi geçmişte çok iyi anlaşarak oynuyordu. Burak’ta gerçek yerinde yani santraforda başladı.. Taşlar yerine oturdu diye düşündük. Fakat Burak çok geri geldi sağa sola çok gitti ve kendini çok yordu. Orta sahamızda hiç anlaşma yoktu, çok top kaybettik, hatalı işler yaptık. Yani Trabzonspor yine klasik kötü futbolunu oynadı, orta alandan ileri çıkmada organize olamayınca pozisyon üretkenliğimiz olmadı.
 
İlk yarıda bir tek Burak’la bir pozisyonumuz vardı. Karabüklü futbolcuların gayesi maçın başında sert futbolla rakibi yıldırmaktı. Bu sertliğe kale arkası taraftarları da eklendi ve Onur’a yabancı madde yağdırarak moralleri bozmaya çalıştılar. Bunun yanında ilk kırk beşte maçın tam hakimi Karabük’tü. Çok başarılı başladılar ve ilk yarıyı bu üstünlükle tamamladılar. İkinci yarıya her iki takımda aynı on bir ile başladılar. Yine üstünlük Karabük’teydi. Her halde Rıza hoca ilk yarıdaki rezil futboldan memnun kaldı ki oyuncu değişikliğine gitmedi. Fakat ilerleyen dakikalarda kötü oynayan Olcay ve N’Doye değişikliğine gitti. Fakat o da ilaç olmadı ve 74.dk da Yatabare’yi tutamadılar ve golü gördük.
 
Kalecimizin de stoperlerimizin de bakışları arasında Yatabare kafayı çok iyi vurdu ve takımını öne geçiren sayıyı gerçekleştirdi. Golden sonra da Karabük atakları devam etti.. Dakikalar 79’u gösterirken A.Kadir’in uzun pasını alan Burak kendine has bir vuruşla eşitliği sağladı. 1-1 den sonra Rıza hoca tüm riskleri aldı ve Rodellega’yı oyuna alarak 3 santrafor ile oynamayı yeğledi. Rakibini son 10 dakikada adeta boğdu. Bordo-Mavililer eğer bu 10 dakikalık zaman dilimini yarım saatlik bölümde oynasaydık maçı kesin kazanırdık. Ama her ne hikmetse 80 dakika çok kötü bir oyun sergiledik. İşin gerçeğine bakarsak rakiplerimizin puan kaybettiği bir haftada çok büyük bir avantajı kaçırmış olduk.