Trabzonspor, Konyaspor karşısında iyi başladı. Golü erken buldu. Yine topun arkasına kalamayarak rakibine ortadan delmeye çalıştı. Tabi delerken de topu rakibine vererek kontrataklar yedi. Nitekim beklenen gol geldi. Sörloht akıl dolu gol atarken Bordo-Mavililer, yine savunmanın göbeğinden akıl almaz gol yedi. Novak, Ömer Ali'yi kaçırdı. Bu oyuncu ceza sahası içine kestiği topa Trabzonspor'un iki kazma stoperi Costa ve Campi seyredince Konyasporlu oyuncu rahat kafa vuruşu ile beraberliği yakaladı. Golde kaleci Uğurcan'ın yapacağı bir şey yoktu. Çok yakın mesafeden gelen topu dışarı atmak istedi ama olmadı. Orta alanda dönerek oynayan Bordo-Mavili takım ne yazık ki yine topu kenarlara taşıyamadı. N'Diaye oyunda yoktu. Ekuban çalışırken, Nwakame de eskisi gibi değildi.

Bordo-mavililer, kendi sahasında kısa paslar yaparak rakibin 3. bölgesine kadar geliyor orda Konyaspor'un 6 oyuncuyla ördüğü duvara çarparak geri dönüyor. Ve bu kaydedilen toplarda ise Trabzonspor'un kalesinde tehlikelere neden oldu. Hüseyin Çimşir, savunmada yine değişime gitti. İranlı Hosseini'yi kenara çıkardı.
 
Trabzonspor'un futbolunda değişiklik yok. Aynı Ankaragücü ve Denizlispor maçı gibi. Bordo- Mavili takımında son haftalarda kaleci Uğurcan'da büyük düşüş var. Konyaspor'un serbest vuruştan attığı ikinci golü iyi bir kaleci kapattığı köşeden bu golü yemez. Avrupa'nın dev kulüplerinin yakın takibe aldığı Uğurcan'ın yediği golde baraj hatası vardı.
 
13 haftadır kalesini gole kapatamayan ve son beş haftada galip gelemeyen Trabzonspor ligin bitimine bir hafta kala evinde Konyaspor'a 4-3 mağlup olarak lig ikinciliğini son bir hafta kala tehlikeye soktu. Size daha ne diyelim gözünüz aydın. Yöneticilik sizin harcınız değil. Teknik heyet bırakın gidin. Futbolcular bu forma size bol geldi. Hadi çok bilmiş taraftarlar eserinizle gurur duyun devam edin bu milyon Euroluk ve dolarlık yüzsüzler sizde utanma ve ar duygusu kalmadı. Kalmış olsaydı evinizde Konyaspor önünde 3-1 öndeyken 4-3 mağlup olmazdınız. Yönetim görevine devam ediyorsan Kayseri maçına gençlerle çık. Campi, Costa, N'Diaye, Kamil Ahmet gönder gitsin. Novak, Fenerbahçe ile anlaşmış hiç peşine düşmeye gerek yok yol ver gitsin. Trabzonspor'un onuru gururu var. Bu onur ve gurur ayaklar altına alındı.