Kendini var kılan bir değerin para ile satın alınacağını sanmak şimarıklığın kendisidir. Para gücü ile her şeyi yapan, miyar dolarlık dünya takımlarını para ile kendine kul eden Suudi yetkilileri Atatürk’ün de aynı değerleri taşıdığına inanma hatasını yaptı. Bilemediler ki, kol kırılır yen içerisinde kalır.

Suudi şimarıklığı Atatürk duvarına tosladı. Kolay değildi bir milletin onur ve hasiyeti ile oynamak. Koreli bir gazetecinin: “Suudiler yenemeyecekleri bir adamı yeneceklerini sandılar” şeklinde manşette konuyu ele alması dikkat çekiciydi. Hiçbir öz Türk, ATATÜRK’ü tartışmaz; tartışma konusu da yapmaz. Çünkü ATATÜRK kolay kolay yeri doldurulabilecek ya da maddi bir ölçüt ile ölçülemeyecek kutsal bir varlığımız, hassas bir olmazsa olmazımızdır. Bunu anlamama gafleti içerisindeki şaşkınlara bunu anlatmak en büyük derslerden birisi idi. 

Suud halkı Türk Milletini hiç sevmez. Vahhabi ailesi de aynı durumdadır.  Onların prensleri uluslararası gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı palalarla konsoloslukta paralayan ve poşetlere doldurup Arabistan’a getirenlerdir. Nasıl olduğu çok yazılıp çizildiğinden aynı şeyi tekrar etmenin esprisi yok. Ancak prensin rezaleti dimağlarda silinmez bir iz bırakmıştır.

Yurdumuzun iki köklü ve güzide takımı Fenerbahçe ve Galatasaray Suud kralına gerekli dersi verdiler. Buna rağmen konuyu bu hale getirenler önlerine bakmaktan başka ellerinden bir şey gelmiyor. Herşeyi para ile satın alabileceğini düşünmüş olan Suudlara gerekli dersi unutmayacakları şekilde verdiler. Her iki takımın sergiledikleri duruş esasen Türk Milletinin duruşu idi. Cumhuriyetin 100 yılında Türk milletinin gönlünü ferah kılabilecek bir olaya imza attılar. Bu bağlamda FB ve GS takımlarını Türk milleti olarak candan tebrik ediyoruz.

Türk milleti bugün içerisinde bulunduğu şartlarda değerlendirmek en büyük hatadır. Bu büyük millet söz konusu ATATÜRK olunca konuyu tartışmaz bile. Söz konusu ATATÜRK olunca her değer onun nazarında önemini kaybeder. O, yüce milletin gönlünde tartışılmaz bile. Yoksa Suud kralı gibi bir haddini bilmezin nazarında değerlendirile bilecek bir değer değildir. Bir daha birileri birkaç dolar için bu yobazlara taviz verilmeyeceğini sanırım yeterince anlamışlardır. Suudiler ATATÜRK’ü yenebileceklerini sandılar. Ancak onun Türk halkı nazarında tartışma yapılmayacak bir manevi değeri olduğunu nihayet anladılar sanırım.