Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı sürecinde Murat Zorluoğlu için yapılan beşinci kol faaliyetleri şimdi de ilçeler için yapılıyor.

Arsin için yapılıyor

Maçka için yapılıyor

Çarşıbaşı için yapılıyor

Yok, onun bununla ortaklığı varmış

Yok, efendim anketlerde düşük çıkıyormuş, halk karşılığı yokmuş

Ne olmuş… Anketlerden çıkan, oy karşılığı olan ve hizmetleri asla tartışılmayan başkanlar için ne yaptınız, aday mı gösterdiniz

Yok, efendim İBB Ekrem İmamoğlu, MHP’li Çarşıbaşı belediyesine otobüs bağışlamış

Ne olmuş…

Vermişse vermiş ne olmuş

Bağışlamışsa bağışlamış ne olmuş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un en küçük ilçesi hatta bütçesi dahi olmayan Çarşıbaşı Belediyesi’ne küçük bir otobüs vermişse, İskofyaspor’un bayan sporcularını yağmurdan, çamurdan soğuktan kurtarmışsa bunda ne var. 

Ne tür bir art niyet aranıyor.

Geçmişte filmlere de konu olan Diyarbakır Belediyesi’nin Çayırbağı Belediyesi’ne hibe ettiği İtfaiye aracının kime ne zararı olmuş.

Hala orada hizmet veriyor

Beylikdüzü Belediye Başkanı Saffet Bulut yıllarca Maçka Belediyesine araç ve makine parkı bağışına bulunmuş ne olmuş…  Kim ne diyebildi, insanlar hizmet aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Trabzon Belediyesi’ne hibe ettiği otobüsler hala yolcu taşıyor.

Halkın hizmeti için sunulan bu hizmetlerden kim neden rahatsız oluyor.

MHP’li Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, ilçesinin kızı Dilek ve damatları Ekrem İmamoğlu’yla aynı düğüne katılmış da ne olmuş.

Üstelik hem gelin hem de damat Çarşıbaşılı.

Düğünlere siyasi görüşü aynı olan insanlar mı katılıyor.

Dememiştir ama demiş farz edin “İstanbul’da İmamoğlu-Çarşıbaşı’nda Nuhoğlu” demişse birilerine meydan okuma mı var, kime ne zararı var.

Ne var bunda Allah aşkına.

Bırakın böyle kuru iftiraları, beşinci kol faaliyetlerini

Birileriyle hesabınız, bir sorununuz varsa çıkın adam gibi açıklayın, delikanlı gibi konuşun, bel altı vurmayın, hakka girersiniz

Çamur at izi kalsın, yok böyle siyasi bir anlayış

Elbette başkanlar da dönüp geriye bir bakmalı.

Aynanın karşısına geçmeli.

Nerede hata yaptığını sorgulamalı

Vatandaşın anketlerinde neden düşük çıktığının hesabını yapmalı

Nerede hata yaptığına bakmalı.

Geçen 5 veya 10 yılını masaya yatırmalı, yanlışlarından, eksiklerinden ders çıkarıp yeni dönemde aynı hataları tekrarlamamalı.

Burada kimsenin avukatlığını yapmıyorum ama böyle uydur gaydır iddialarla, bel altı vurmalarla, yalanlarla, dolanlarla, fındıkkabuğunu doldurmayacak asıllı veya asılsız iddialarla, aslı astarı olmayan iftiralarla birilerini karalamak o kadar kolay olmamalı.

Genel Başkanlar bunlara itibar etmemeli.

İnsanlar öyle basit iddialarla yıpratılmamalı

Gerek AK Parti gerekse MHP ve diğer partilerde adaylık sürecini bu kadar uzatır insanların canını çıkarırsa bu tür dedikodulara, beşinci kol faaliyetlerine çanak tutarsa insanları birbirine düşürüp düşman eder.

Yazık değil mi?

Sonuç olarak demem o ki;

Trabzon'da yaşanan beşinci kol faaliyetleri ve adaylık sürecine dair ortaya atılan iddialar, siyasi atmosferi germekten başka hiçbir işe yaramıyor. Siyasette her yolun mubah olmadığı daha şeffaf ve dürüst bir sürecin önü açılmalıdır.

Kısır döngüleri bırakıp başkan adaylarının yapacağı hizmetler dedikoduların önüne geçip, vatandaşa gerçekçi ve somut projelerle gidilmeli, meşgul edilmeli, hitap etmelidir.

Siyasetin toplum için bir değer yaratma aracı olduğu unutulmamalıdır.