Ligin ilk yarısının dördüncü haftasında dün akşam Gaziantepspor ile karşı karşıya gelen Bordo-Mavililer İlk yarı topla daha fazla oynayan takımdı. Sağdan Perreira soldan Marlon ile rakip kaleye bindirmeler yapan Trabzonspor zaman zamanda başarılı oldu. Özellikle defansın göbeğinde yer alan Edgar sakatlanıp oyundan çıkana kadar Hüseyin Türkmen  ile iyi bir ikili oluşturmuşlardı. Orta sahada Beker çok zeki bir oyun anlayışı var. Flavio ise rakibin ataklarını bozmaya çalışan bir oyuncu görüntüsü çiziyor. Bunlar Trabzonspor takımı için çok yeterli ve sonuç getirecek bir oyun sistemi değil.
 
Maçın henüz bir ve 20.dakikalarında Ekuban kaleci Günay'ı iki kez geçemedi. Her şey yolunda giderken birde bakıyorsun ki sakatlıklar nüksetmeye devam ediyor. Dün Gaziantepspor maçında bir sakat daha verildi. Trabzonspor'da nasıl bir idman çalışması yapılıyor ki maçlarda sakatlıklar nüksediyor.
 
Gaziantep maçının ilk yarısını şimdide Edgar oyunu tamamlamayarak sakatlığından dolayı oyundan çıktı yerine Campi girdi. Trabzonspor bir an önce golü bulmak istiyor. Atakları cılız olsa da tehlikeli oluyordu. Ekuban, A.Kadir Ömür'ün Gaziantep ceza alanı içine koşusunu iyi gördü.
 
Milimetrelik öyle bir pas verdi ki al da at derecesinde idi. Ancak A.Kadir Ömür, topu ayağından aşınca Trabzonspor yüzde yüzlük bir golden oldu. Kazanılan köşe atışlarını ve duran topların hepsini çıkıp alan Gaziantepspor kalecisi Günay bu sefer kaptan Perreira'nın taçtan penaltı noktasına gönderdiği uzun taç atışına çıkamayınca gerilerden gelen Campi kafa vuruşunu çok güzel yaparak kalecinin uzanamayacağı köşeden topu filelere gönderdi. Bu gol Trabzonspor'u rahatlattı.
 
Flavio kasaplığını elden bırakmıyor. Brezilyalı oyuncunun dengesiz oyun anlayışından dolayı Trabzonspor çok ama çok canı yakacak. Gaziantepspor maçında da resmen Trabzonspor'un iki puanını göz göre göre penaltı yaparak üstüne üstlük birde sarı karttan kırmızı kart yiyerek takımını on kişi bıraktı. Ya bu kasabı kim veya kimler aldırdı. Yazık vallahi! Bu futbolcu olamaz. Takım arkadaşlarının emeklerini yerle bir etti.
 
90artı3de bir penaltı pozisyonu var. Hakem Fırat vermedi, VAR'daki Trabzonspor'un yıllarca düşmanı olan Galip Bitigen verdi. Bu penaltıyı verdirmekle Bitigen yine emeline ulaştı. Yeter artık bu hakemlerden çektiğimiz. Yazacak çok şey var'da ya sabır!!!
 
Geçen hafta YeniMalatyaspor'a iki gol atan Afobe santrafor oynamasına rağmen kendisi fazla topla buluşamadı. Ekuban ve Nwakaeme'nin topu ayaklarında ezmeye çalıştılar.. Sonuca gidemediler. Her iki futbolcu tek top oynamayı benimserlerse Trabzonspor çok daha rahat sonuca gidecektir. Yerlerine giren Diabete ve Bilal oyunda kaldıkları sürece hiçbir varlık gösteremediler. Velhasıl Trabzonspor kalan haftalar için en iyi bir şekilde toparlanması gerek. Yoksa ne Newton ne yönetime nede bu oyuna kimse tahmül etmez!