Bütün siyasi partilerin grup toplantılarını mümkün oldukça takip ederim. Her hafta genelde Salı günü yapılan grup toplantılarında genel başkanlar gündeme dair değerlendirmeleri olur, MKYK üyeleri de pür dikkat dinleyerek alkış tutar.

Hemen hemen hiç kaçırmadığım MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü grup toplantısını pür dikkat izledim.

Önemli konulara dikkat çekti.

Tabiri caizse Devlet, Devlet’in bekası için her kesime önemli mesajlar verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in MHP'nin herhangi bir mensubunu terörle ilişkilendirmek açıklamasına edepsiz beyanı olarak nitelendiren Devlet Bahçeli, DEM’li bölücüleri de yanı başında vazo gibi tuttuğunu iddia etti.

“Bir yanağımıza tokat atana diğerini dönemeyiz. Ya aynısı ile karşılık veririz ya da o eli kırar atarız. Dümenciliğin sonu aylaklık ve ayakçılıktır” diyen Bahçeli, “Bizde geri adım olmaz. Onun bunun değirmen taşında öğütülecek ne bir arkadaşımız ne de siyasetimiz vardır” diye de sert çıktı.

İçişleri Bakanlığı’nın "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak" suçlarından yargılanan ve hakkında halen devam eden soruşturma kapsamında gözaltına alınan Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili konuya da değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir belediye başkanı düşünün, örgütlerde görev almış olsun. Sözde vergiler toplasın, terörist cenazelerini organize etsin, kepenk kapatmaya karşı çıkan esnafı tehdit etsin, Mehmetlerimize ve polislerimize eylem amacıyla dağdan şehre inmiş aileleri evinde barındırsın, İçişleri Bakanımızı yürekten kutluyorum. Türk düşmanlığı yapanlar bellidir. Terör örgütüne destek veren kimlik ve kişilik yoksunları bellidir. Türk devletinin ve Türk milletinin mukadder gücü yılanın başını ezer. PKK'lı sözde Hakkâri Belediye Başkanı'nın kirli yakasından nasıl tutulmuşsa, diğer milletvekillerinin de yakalarından öyle tutulacaktır” dedi.

Türkiye’nin bir muz cumhuriyeti ya da işgal ülkesi olmadığını, Türk milletinin kudretini herkesin göreceğini de ifade eden Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bölünmesini planlayanların unutmaması gereken hususun Türk milletinin bitmeyen kahramanları olduğunu söyledi.

“Terörist başkan, vekil istemiyoruz. Kayyum edebiyatı bakanlar PKK'ya nasıl baktıklarını DEM'e nasıl baktıklarını netliğe kavuştursunlar” diyen Bahçeli, beşinci kol faaliyeti içinde olanların nasıl zehir döktüklerini herkesin açıkça göreceğini vurguladı.

Devlet Bahçeli, CHP’nin izlediği politikayı da eleştirirken DEM’lenmiş CHP olarak yorumladı.

Bahçeli’nin, “Yumuşama sözlerini tedavüle sokan CHP'ye sorarım hangi konuda yumuşamamızı bekliyor. Yumuşayarak hangi karara varacaksınız? Terörist Demirtaş ve DEM'e övgüler yağdıranlar, maksadınız hangisi, hangisinde yumuşayalım, hangisine seyirci kalalım. Size aldandık diyelim, aziz ecdadımıza ne anlatacağız? Eğer bildiğiniz bir şey varsa itiraf ediniz. Devletimiz çöküntüye uğrasa da milletimiz ayaktaysa, ayrışmamışsa kaybettiğimiz değerleri yeniden inşa ederiz. İçi boş demokrasi arzusunu milletin önüne çıkaran gafillerin nasıl yıkıma götüreceğini anlamak için son iki asırlık tarihimize bakmak yeterlidir” sözleri ayakta alkışlandı.

Bahçeli,  MHP ve Cumhur ittifakının Türkiye'nin temel harcı ve güvencesi olduğuna da vurgu yaparken, MHP ve ülkücü gençliğin hiçbir zaman hiçbir kavganın tarafı olmayacağını yineledi.

“Terör konusundaki duruşumuz, kırmızı çizgilerimiz çok iyi bilinmektedir. DEM'lenmişlerin bu konularda nerede bulunduklarına göz atması tutarlılık gereğidir” diyen Devlet Bahçeli, MHP ve Ülkü Ocakları’nın suçlanmasının tesadüfi olmadığını, dost ve düşmanlarını tefrik edecek karakterin kendilerinde olduğunu söyledi.

Elinde ülkücü kanı olanlarla hesaplaşmaktan kaçınmayacaklarını, hesaplaşacaklarını ama asla affetmeyeceklerinin de altını çizen Devlet Bahçeli, Dün kanımızı dökenlerin bugün mahkeme kurmaları utanmazlığın sınır tanımadığına acıklı örnektir. Ülkücülüğü terörle ilişkilendirenler eninde sonunda mağlup olacak. İlk mermiyi atanların binlerce dava arkadaşımızın kanına girdiğini biliyoruz. Onlarla her seviyede hesaplaşacağız” diyerek sert çıktı ve hesaplaşma için hodri meydan çekti.

“Kutlu davamız dua ile koruma altındadır” sözleriyle de kürsüden indi.