Trabzonspor her türlü engellemeye rağmen, doludizgin yoluna devam ediyor. Artık buradan geri dönüş yok. Takım belki çok iyi futbol oynamıyor, rakiplerine üstünlük kuramıyor ama sonuçta kazanarak şampiyonluğa koşar adım ilerliyor. Bu sezon camiayı farklı kılan, futbolcuların, teknik ekibin, taraftarın ve şehrin inanmışlığıdır. Böyle bir sinerjinin sonunda eğer şampiyonluk gelecekse varsın takım kötü oynasın, hiç önemi yok. Bu saatten sonra güzel futbol beklemek sadece Trabzonspor için değil hiçbir takım için gerçekçi olamaz.  

Sivasspor maçı çok kritik bir virajdı ve takım bu virajı çok kolay aşarak, Beşiktaş derbisi öncesinde hem özgüven olarak hem de moral olarak çok şey kazanmış oldu. Şampiyonluğu giden yolda Beşiktaş derbisi Trabzonspor için son bir final olarak önümüzde duruyor.  Bu derbiyi kazasız atlatırsak, kupanın bir kulpunu tutmuş olacağız. Çünkü Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı her şartta yendiğini biliyoruz ve bu hafta dört büyüğün kendi aralarında oynayacakları maçlar ligin sonuna net bir ışık tutacaktır.

 Beni en çok şaşırtan konu ise altyapıdan gelen oyuncuların Uğurcan hariç 11 in dışında kalmalarıdır. Bu gençlerin geçen sezon ortaya koyduğu performansın düşmesinin nedenini çok merak ediyorum. Özellikle çok şey beklediğimiz Abdulkadir Parmak’ın bu denli bir düşüş yaşayarak, takıma katkıdan çok zarar verir hale gelmesidir.

Medicalpark stadını doldurarak muhteşem bir görüntü veren taraftarın saman alevi gibi zaman zaman ses çıkarması, bu stadın tabiatına aykırı duruyor. Böylesine muhteşem bir topluluğun tezahüratları rakibin ve hakemlerin üzerinde baskı oluşturması gerekir. Ama maalesef taraftar takımın aksine şampiyonluk yolunda sınıfta kalıyor. Şampiyonluk aşkı ile yanıp tutuşan bu taraftarın maça seyirci kalmaması ve maçı oyuncularla birlikte yaşaması istenilen sonuca çok daha kolay ulaşılmasını sağlayacaktır.

Çok beklediğimiz, bu uğurda mücadele ederken birçok kez haksızlıklara maruz kaldığımız, bazen hak ettiğimizin elimizden alındığı ve bu büyük camiaya figüranlık rolünün reva görüldüğü o finale bir adım kaldı. Bu sezon Türk spor kamuoyu tertemiz ve gerçekten hak edilerek kazanılmış bir şampiyonluk görecek ve bu şampiyonluk bu camiaya çok ama çok yakışacak.