İlk Önce Gazze İlk Önce Gazze

Bu arada TAKA gazetesi ülke gündemine damgasını vuran gelişmelere de duyarsız kalmıyor yakın takip ediyor haberleştiriyor, Bazı haberleri ilse Türk basınında ilk kez kaleme biz alıyoruz.
ANADOLU BASINI
Sevgili Okurlar, Medyanın gücü sadece İstanbul ve Ankara’da yaşanmıyor Anadolu da birçok özel ve önemli haberlere imza atılıyor Hrant Dink cinayeti başta olmak üzere kimsenin yazmaya cesaret edemediği birçok konuları haberlerine gündeme taşıdık. Birçok faili meçhul kalmış cinayetin üzerine gittik.
Trabzon’da 2000 yılında bir güvenlik görevlisinin öldürüldüğü 278 bin TL çalındığı kanlı banka soygunun haberini 24 yıl boyunca unutturmadık. Üstelik bu davayı takip eden muhabirin evine kurşun gönderildi ve tehdit edildi.
SADECE TAKA İZLEDİ
Değerli okurlar,10 Kasım 2016 tarihide Mardin Derik’te şehit edilen Trabzonlu kaymakamız Muhammet Fatih Safitürk’ün Mardin ve Gaziantep’te süren 28 davasının hepsini TAKA Gazetesi takip etti. Bu davanın ayrıntılarını yazan Türkiye’deki tek gazete olduk. Ne yazık ki Trabzon’dan hiç-bir gazeteci bu davayı ne ciddiye aldı ne de önünü-arkasını araştırdı.
Daha çok yakın zamanda Türk basınında sadece TAKA gazetesinin gündeme taşıdığı “Kamuda daha çok deşifre edilmesi gerekenler VAR” haberinde ise emniyet içindeki FETÖ yapılanmasına dikkat çekildi ve  “Garson” adlı gizli tanıktan elde edilen verileri tek-tek yazıldı. Türkiye 445 emniyet mensubunun FETÖ’den  açığa alınması ile ilgili haberleri günler önce sadece TAKA da okunmuştu.
İLK TAKA YAZDI
Sevgili Okurlar, “Konuşursa Hablemitoğlu cinayeti çözülür”  şeklinde aylar önce köşemize taşıdığımız Nuri Gökhan Bozkır geçenlerde yakalandı ve tutuklandı. Nuri Gökhan Bozkır ismini ilk dillendiren de TAKA Gazetesi olmuştu.
18 Aralık 2002 tarihinde FETÖ mücadelesinin kilit isimlerinden Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi davası ile ilgili gelişmeleri TAKA ülke gündemine taşımıştı. Müthiş ayrıntıları TAKA da araştırma yazıları olarak yayınlandı. Daha neler var neler. 
TAKA hiçbir haberinden de tekzip yemedi. Hepimizin bu meslekte başarıları başarısızlıkları iyi ve kötü zamanları var. Tüm muhabir arkadaşlarımızı tebrik edelim.
KRİTİK GALİBİYET
Trabzonspor Ankara deplasmanından çok kritik bir galibiyet aldı. Ankaragücü’nü Visca’nın attığı golle geçen bordo-Mavililer yarın akşam da Samsunspor ile oynayacak. Bu maçı da kazanırsa yukarıya bir adım daha yaklaşmış olacak. Trabzonspor bu arada Transferi de sessiz sedasız devam ettiriyor. Abdulkadir Ömür’ün de gitmek istediğini Spor muhbairimİz Salih Bıyık yazdı ve internet sitemizde tam 60 bin görüntüleme aldı. Ömür’ün takımdaki varlığı da, yokluğu da takip ediliyor.
Mutlu Haftalar TAKA

Editör: Doğukan ÖZKURT