1975-1990 yılları arasında Arsinli Kamyoncular Of ÇAYKUR Çay fabrikalarından İstabul ve Elmadağ'a kuru çay çekerlerdi.
Çaylar orada paketlenir ve Türkiyeye yayılırdı.
Yakınlarımızdan ve Kamyonculardan Nusret Çakıroğlu adını sık duyardık.
Çünkü kamyonlara yükü Kooperatif başkanı olarak o verirdi.
Yıllar sonra gazeteci olduk, Çakıroğlu Siyasete girdi. Siyasetçi Gazeteci olarak abi kardeş olduk.
Bir ay sonra Çakıroğlu Büyükyaylaya çıkacak ve bir daha Ekim ayında inecek.
Sağlık sorunlarını yaylada hissetmiyor.
Nusret Çakıroğlu dün aradı, 'Allahın büyüklüğünü inkar edenler, peygamberimizin hassasiyet ve insan sevgisi görmezden gelenler bugünü çok iyi analiz etsinler. Küçücük bir virüse karşı koyamadılar.'
Çakıroğlu'nun sözlerinin ardından da dünyanın en ünlü dergisi Newsweek müthiş bir habere imza attı.
Temizlik ve Hijyen deyince Peygamberimizden örnekler verdi.
Haberi okuyalım ve devam edelim:
'Koronavirüs salgınına karşı en önemli tedbirlerin başında hijyen kurallarına uymak geliyor. ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek, Hz. Muhammed'in salgın hastalıklarla ilgili önerilerine yer verdi.
Haberde, bazı uzmanların salgına karşı temizlik uyarıları aktarılırken, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed." ifadeleri kullanıldı.
Hz. Muhammed'in, koronavirüs gibi ölümcül hastalıkları önlemek ve bu gibi salgınlarla mücadele etme konusunda sağlıklı tavsiyelerde bulunduğu belirtildi.
İslam Peygamberi'nin, salgın hastalık riskine karşı, ashabına yaptığı bir tavsiyede karantina uygulamasına dikkat çektiği ifade edildi.
Newsweek'in haberinde, Hz. Muhammed'in konuyla ilgili, "Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; ama veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin." hadisi, okurlarla paylaşıldı.
Hz. Muhammed'in tavsiyelerinin sıralandığı yazıda, Peygamber'in, "Bulaşıcı hastalığı olanlar sağlıklı olanlardan uzak tutulmalıdır." önerisine yer verildi.
Ayrıca Hz. Muhammed'in, insanları enfeksiyondan koruyacak hijyenik uygulamalara uymaya da teşvik ettiği de hatırlatılarak, "Temizlik, imanın yarısıdır. Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın; uyurken ellerinizin nereye hareket ettiğini bilmiyorsunuz. Yemekten önce ve sonra ellerinizi yıkayınız." tavsiyeleri de aktarıldı.'
Amerika'nın en saygı dergisidir Newsweek.
Koronavirüs dünyada birçok değişimi gündeme getirecek.
Şimdi salgınla mücadele var.
Salgın bitince yeni bir dünya kurulacak.
Bu dünyanın en önemli kuralı hijyen olacak.
Çevreci bir dünya olacak.
Vehbi Koç'un meşhur sözü vardır.
Koç der ki, 'Ne kadar servetin olursa olsun. Sağlığın varsa onların değeri vardır. Sağlık 1 numaradır. Eğer sağlık yoksa diğer varlıklarının hiçbir anlamı yoktur. Sıfırdır.'
Evet bizler Hazreti Peygamberin ümmetleriyiz.
Onun yolundan gideceğiz.
Söylediği sözleri rehber edineceğiz.
Vehbi Koç ve Nusret abi gibi büyüklere de kulak vereceğiz.