Kayseri maçını yorumlamaya başlamadan önce birkaç cümleyle de olsa kongreden bahsetmek istiyorum.
 
Sn.Başkan Ahmet Ağaoğlu 360 jandarma 250 özel güvenlik tahsis ettiğimiz kongremize katılım 250  kişi dedi ve sitem etti.
 
Sn başkan deplasman maçı olan bir güne kongre koyarken kongre üyelerinizin Trabzonspor taraftarı olduğunu ve kongre yerine maçı tercih edeceğini öngöremediniz mi?
 
Hani bazı futbolcular maç içinde 10 hata yapar kaleci çıkarır, rakip atamaz ama bazısı bir hata yapar gol olur ya (örn:Onazi) Ağaoğlu yönetimi de o hesap. Bir hata yaptı o da gol oldu.
 
Yönetimin kongre tarihini belirlerken maç takvimine bakmaması akılla izah edilemez.
 
Meramımızı dile getirdiğimize göre gelelim esas meselimize maça;
 
Kayserispor cephesinde hafta içi yaşanan istifalar sonrası futbolcular ve yönetimin hocaya sahip çıkması ile yaşanan birlik-beraberlik maçın zor geçeceğinin habercisiydi.
 
Sakat Onazi’nin yokluğunda ön libero mevkiinde genç Batuhan mı yoksa daha önce bu bölgede oynamış Zeki Yavru mu tercih edilecek derken Ünal hoca şapkadan tavşan çıkardı ve Sosa’yı tek ön libero olarak sahaya sürdü.
 
Hal böyle olunca taktık dizilişte 4.1.4.1 oldu. Tabi ki bir takım tek ön libero da oynayabilir ama sosa gibi üretken bir oyuncuyu kesici pozisyonda oynatırsanız tüm hücum varyasyonlarınızı yönlendiren oyuncudan da mahrum kalırsınız. Üretkenlikten uzak kalınca da İki duran top (direkten dönen) hariç 45 dakikanın tamamına yakını Kayserispor oyun üstünlüğünde geçti.
 
Sakat oyuncuların fazlalığı  ve kadro darlığı  sebebiyle eli çok geniş olmayan Ünal hoca 70 dakika bu kısır oyuna seyirci kaldı. Olcay’ın çıkarılıp Ekuban’ın oyuna sokulması ile Abdülkadir gerçek yeri kanata geçti.
Daha 5 dakika geçmeden bir duran topta Sosa’nın ortasında Ekuban ile Trabzonspor golü buldu.
Hafta içi Annesini kaybeden Ekuban’a da büyük bir moral oldu.
 
Ekuban’ın kaydettiği golden sonraki arkadaşlarının sarılması,acısını paylaşması takımdaşlık adına epey yol alındığını gösterdi.
 
Golden sonra şuursuz Kayserispor baskısı altında dakikalar birer ikişer erirken son dakikalar da Amiri’nin kaydettiği gol de pastanın çileği oldu.
 
Amiri’nin golden sonra armayı öpüp hocaya koşmasında aidiyet adına güzel bir görüntüydü.
 
Kongresi ile galibiyeti ile güzel bir hafta sonu oldu.