Cumhuriyet Gazetesi’nde Barış Terkoğlu, Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi yenmesinin sonrasında  bir yazıyı kaleme almış. Özetle, Trabzonspor Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın perde arkasındaki çalışması ile şampiyonluğa yürüyor demeye getirmiş.
1996’li yıllardan, Hami, Lemi ve Abdullah’tan bu tarafa gelmiş. Ama hep Trabzonspor’u ve ona destek verenleri eleştirmiş.
Barış Terkoğlu Trabzonspor’un 3 şampiyonluğunun çalındığını yazmamış!
Barış Terkoğlu’na  cevabım olsun,
Atladın Barış bey! Sen ağlayanları atladın, gözyaşlarını atladın, kalp krizinden ölenleri atladın.
Tek, tek buradan hatırlatacağım,
1996 yılında Fenerbahçe Başkanı Ali Şen tamamen siyasi destekle  Trabzon’a 10 bin polis yığdırdı ve Trabzonspor’un elinden kendi sahasında şampiyonluğunu aldı. Maç öncesinde kaotik ortam yaratmak için Aygün’ün basını sardırdı.
O gün ki kabineye bak. Kimler Trabzon’a telefon açtı ve vali ile birlikte emniyet müdürüne bu kentin sokaklarında Trabzonspor taraftarına kim kan kusturdu.
Atladın barış bey! 2005 yılında Atay Aktuğ’un başkanlığı döneminde Trabzonspor İstanbul’da yine siyasilerin yönlendirdiği MHK ve basın tarafından budandı.
Hakkı yendi. Cem Papila şampiyonluğumuzu çaldı. 50 bin kişi Trabzon’da adalet için yürüdü.
Yine karşımızda Fenerbahçe ve onu destekleyen siyasetçiler vardı.
Barış bey! Trabzonspor 1976 yılında bir kadro yakalamıştı. O kadro aralıksız yıllarca şampiyon oldu. Efsane öyle doğdu.
1996 yılında muhteşem bir kadro(Ünal, Hami, Şota) daha yakaladı, şampiyon olsa Türk futbolunda 2000’lere damga vuracak takım Galatasaray değil Trabzonspor olacaktı. Ama müsade etmediler. Feneri şampiyon yaptılar.
2005 yılında Trabzonspor yeni bir kadro daha yakaladık.
Yattara, Zmkowiak, Gökdeniz ve Fatih Tekke’li. Yine önü Fenerbahçe lobisi tarafından kesildi.
İnsanlar intihar etti, kalpten ölenler oldu. Emekler yendi.
2011’i Fetöye bağlayamazsın!
Aziz Yıldıdrım ‘yaptıysam şikeyi Fener için yaptım’ demedi mi?
Kayıtlara geçmedi mi?
Emekten yanasınız! 2011’de Ertuğrul Özkök’lerin, Uğur Dündar’ların neler yaptığını Trabzonspor’un önünü spor, siyaset ve medya üçgeni ile nasıl kestiklerini Hürriyet Gazetesi arşivinden bir kez daha okunmusun?
Şimdi Trabzonspor sevdasıyla büyütülmüş, kurumlarda CEO olmuş, sonra Bakan olmuş ve Trabzonspor’a destek vermiş bir Bakan takiye mi yapsaydı?
Türk futbolunu Trabzonspor’a 3 şampiyonluk borcu var Barış bey.
İnsanların hayallerini çaldılar. Google’a ‘Görele’li Mehmet Dalman intihar’ diye yazarmısın!
Bak önüne ne çıkacak! Neden intihar etmiş oku.
Bir de 2011’de  0-0 biten ve Eskişehirspor maçından sonra  eve dönen ve eşine ‘Bülent Yıldırım 2 golümüzü vermeli, bizi şampiyon yapmayacaklar hanım’ diyerek kalp krizinden ölen Mustafa Çelik’in fotoğrafına bak.
Bak da atladıklarını kaleme al Barış Terkoğlu!
Berat Albayrak ve diğer Bakanlarımız sadece ve sadece Trabzonspor’un hakkının yenmesine müsade etmiyorlar. Etmeyince de Fenerbahçe camiası bağırıp çağırıyor.
Bir de artık Türkiye’de söz söylediğinde siyasete, yargıya hükmeden yer yerinden oynayan Koç dönemi yok. Değişen sadece budur.
Bilgilerini tazeleme adına son sözüm de şu olsun,
2011’de Trabzonspor’un ipi Eskişehir maçı öncesinde Ankara’da Hazine Müsteşarlığı’nın(Müsteşarlık lağvedildi, bakanlık oldu) mescidinde bir Cuma günkü buluşmada Bülent Yıldırım’a çektirilmişti.
Bülent Yıldırım Eskişehir maçının taktiğini! namaz sonrası almış, Trabzonspor’un iki golünü(Burak ve Mustafa Yumlu) o gün Yıldırım vermemişti.
Peki bugün O Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğundan kim oturuyor?
Berat Albayrak.  Peki oralarda, köşede-bucakta Trabzonspor’a kumpas kurulabilir mi? Kurulamaz.
Fenerbahçe lobisinin tek derdi budur!