Sevgili Okurlar; Rize-Artvin Havalimanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan baba ocağına kazandırdığı eserin gururunu tüm Rizeli hemşehrileriyle birlikte yaşadı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bakanlar da Rize’de bu tarihi güne şahitlik etti. Çayın, yeşil ve mavinin kenti Rize dünyaya kapılarını açtı. Erdoğan burada hemşehrilerine şu sözlerle çağrıda bulundu, "Şu anda uçaklarımız boş gidip geliyor. Buradan Rizeli, Artvinli hemşehrilerime sesleniyorum. Bu uçaklar boş gidip gelirse bu ne Rizeliye ne Artvinliye yakışır." Uçakları doldurmak ve seferleri artırmak için kentlerimizi daha fazla cazip hale getirip tanıtımını yapmalıyız. Ulaşımda sıkıntı yok.’

FINDIKTA ARTIŞ BEKLENİYOR

Değerli Okurlar; Erdoğan burada hemşehrilerine bir müjde daha verdi. Erdoğan, ÇAYKUR’un 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını 6 lira 70 kuruş olarak belirlediklerini, bu rakamı 30 kuruşluk destekleme ile birlikte kilogram başına 7 liraya çıkardıklarını açıkladı. Bu yıl yaş çay alımlarında uygulanacak taban fiyat yüzde 73 artmış oldu. Geçtiğimiz sezon yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 lira idi. Açıklanan yaş çay taban fiyatı alandakilerin yoğun alkışını alırken, açılışa katılan Rizeli çay üreticileri açıklanan fiyatın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çaya verdiği fiyatın ardından fındık üreticileri de beklentisini açıkladı. Geçtiğimiz sezon 27 TL açıklanan fındığın kilogramında beklenti 50 TL. Artan maliyetler ve enflasyon oranıyla birlikte çaya verilen yüzde 73’lük zam fındığa verilmesi halinde 47 TL’ye tekabül ediyor. Bakalım üretici bu yıl istediğini alabilecek mi?

GÜNE DAMGA VURAN KARE

Sevgili Okurlar;Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li Celal Adan, BBP Lideri Mustafa Destici ve Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'yle seyahat etti. Soylu uçakta çektirdikleri hatıra fotoğrafını sosyal medya hesabından şu notla paylaştı: “Milletimizin bir gurur gününe, bir muştusuna, Rize Havalimanı'nın açılışına, Ankara'dan Rize'ye Sayın Büyüğümüz MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Sayın  Mustafa Destici, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi, Celal Adan Bey ve arkadaşlarımızla gidiyoruz. Hayırlı olsun." Bu paylaşım güne damga vuran kareler arasındaydı. Bahçeli ile Bakan Soylu arasındaki güçlü ilişki yıkılmaz.

BÖYLE KUTLAMA GÖRÜLMEDİ

Değerli Okurlar; Rize’deki tarihi açılışın ardından hemen komşu Trabzon’da da tarihi anlar yaşandı. Trabzonspor şampiyonluğunu muhteşem kutlamalarla bir kez daha dünyaya ilan etti. Karadeniz’de ki şampiyonluk donanmalarıyla başlayan kutlamalar otobüsle şehir turuyla devam etti, Akyazı’da kupayla taçlandı. Tarih böyle kutlama ne gördü nede duydu. Dünya bizim kutlamalarımızı hayranlıkla izledi. Futbolcular, taraftarlar ve tüm Trabzonspor sevdalıları bu muhteşem görüntülere şahitlik edebilmek için birbirleri ile adeta yarıştı. Trabzon’da gün boyu süren etkinliklerin ardından kaldırılan şampiyonluk kupası coşkuyu zirveye çıkardı. Tüm taraftarlar hayalden de öte bir kutlama yaşadı. Trabzonspor büyüklüğünü bir kez daha dünyaya göstermiş oldu. Sevinçlerin en güzelini yaşadık. Daha yeni başlıyoruz bundan sonrakilerde en az bu yılki kadar güzel olacak. Bordo-Mavi renkler dünyayı daha fazla saracak.

Mutlu Haftalar TAKA

Editör: TE Bilisim