Sevgili okurlar; PKK'ya son üç yılda bölgede büyük darbe vurulurken, güvenlik güçleri aralarında İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde kırmızı, mavi ve gri kategoride bulunan sözde bölge sorumlularının da yer aldığı 19 teröristi etkisiz hale getirdi.
 
Bakan Soylu’ya Teşekkürler
 
Dağ kadrosuna katılmak isteyen 5 kişi Giresun'da yapılan çalışmalar sonucu yakalanırken, yine Giresun'da üç terörist zaman içerisinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Geçtiğimiz hafta ele geçirilen teröristlerin yer göstermesiyle yapılan çalışmada sığınaklar, cephanelikler ve depoları imha edildi. Bölgedeki son teröristin ele geçirilmesiyle büyük sevinç yaşanırken eren Bülbül’ümüzün kanıda yerde kalmadı. İçişleri bakanı Süleyman Soylu ve ekibine terörü bitirme konusundaki kararlılığı nedeniyle teşekkür ediyoruz.
 
Hoş Geldin Sümela
 
Değerli Okurlar; Bölgedeki terörün bitmesi güven ortamı oluştururken başta yayla olmak üzere turizm faaliyetlerini artıracağına inanıyoruz. Önceki gün da turizme can katacak olan Sümela Manastırı’nın 1. Etabı 4 yılın ardından ziyarete açıldı. Dünya’nın takip ettiği tarihi şaheser olan Manastır ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. Ay sonuna kadar ücretsiz açık olan manastıra bu yıl çok sayıda turist bekleniyor.
 
İyi Ki Varsınız
 
Sevgili Okurlar; Trabzon Milletvekilleri Ahmet Kaya ile Hüseyin Örs, bölgemizin ve Trabzon’un zaman zamanda ülkemizin sorunları mecliste konuşuluyorsa onlar sayesinde. Özellikte Trabzon’daki bütün konulara vakıf olan vekillerimiz halkımızın tam anlamıyla sesi oldular. Geçtiğimiz hafta Çay üreticisinin sorunlarını, 4/D kadrolu” işçilerin taleplerini, uçak biletlerinin pahalılığını, İstanbul seçimlerini, Hemşirelerin atama sıkıntısını gündeme taşıdılar. İyi ki varsınız, emeğinize sağlık.
 
Trabzonspor Zoru Başardı
 
Sevgili Okurlar; Maddi sıkıntılar ile sezona giriş yapmak zorunda kalan, öze dönüş politikası kapsamında çoğunlukla genç futbolcularını sahaya süren Trabzonspor, sezon boyunca inanılmaz bir öz veri ortaya koydu. Son haftaya kadar da 3.’lük mücadelesi veren ancak ligi 4. sırada tamamlayan Bordo-Mavililer'in sergilediği performans takdirle karşılandı. Ünal Karaman önderliğinde müthiş bir performans ortaya koyan Fırtına, istatistik kağıdının da her alanını doldurmayı başardı. Bordo-Mavililer, bu sezon 63 puan topladı, 64 gol attı, yüzde 53.5’lik topa sahip olma yüzdesi elde etti, maç başına 12.5 şut çekti ve yüzde 81.4 isabetli pas oranı tutturdu.
 
Şampiyon Yapın
 
Şimdi sıra geldi yeni sezon planlamasına. Başkan Ahmet Ağaoğlu sezon bitti, sıkıntılar bitmedi mesajını verdi. 5-6 futbolcu alacaklarını da ifade etti. Bu yılki kadro bozulmayıp üzerine 5-6 nokta transfer yapılırsa seneye şampiyonluğun en iddialı adayı oluruz. Yusuf-Abdülkadir hatta kaleci Uğurcan’ın transferi gündemde. Trabzonspor bu futbolcuları şampiyon olmadan göndermemeli.
Ancak seneye şampiyonluk kadrosu kurulmalı. Öz evlatlarımız önce Trabzon’a ardından ülke futboluna katkı sağlamalı.
Editör: TE Bilisim