Sevgili Okurlar; Uzungöl ve Ayder başta olmak üzere tüm yaylalar doldu taştı. Bu yoğunluk bölgemizdeki sorunları da gözler önüne serdi. Trafik çöktü, hastanelerde kuyruklar uzadı. Şehirde bunalan vatandaşlar Karadeniz’de girecek yer bulamadı. Uçak fiyatları tavan yaptı, seferler yetmedi. Gurbetçiler isyan etti. Çoğu kişi bu yüzden yollarda perişan olurken, birçok kişide memlekete gelmekten vazgeçti. Bu sezon böyle bitiyor. Yetkilileri şimdiden uyarıyoruz; bu yıl yaşanılanlar herkese ders olsun. Seneye böyle gitmez. Ne turist gelir nede bu şehrin insanı buna tahammül eder. Bu şehrin ekonomi yönünden canlanmasını istiyorsanız ilk önce gelir yollarını açın…

Fındık Ölüyor

Değerli Okurlar; Bu yıl yine fındık fiyatlarındaki belirsizlik devam ediyor. Anlaşılan o ki ülkemizde buna çare bulacak ne yönetici var, ne birlik var, ne siyaset var, ne bürokrat var, ne tüccar var, ne de üretici. Ekonomik krizin hat safhada olduğu bu dönemde ülkemizin en önemli gelir kaynaklarından biri olan ve gün geçtikçe kan kaybeden fındığı ameliyat masasına yatıracak hiç kimse yok. Türkiye fındığını kendi işlemeli fiyatı da kendi belirlemeli. Dünyanın fındık üretiminde açık ara lider olan Türkiye fiyat konusunda masaya yumruğunu vurmalı. Yoksa istediğiniz kadar dolarları bozdurun ekonomiye hiçbir fayda sağlamaz.

Hainler Cezasını Buluyor

Sevgili Okurlar; Bölgemizde geçtiğimiz hafta çifte bayram yaşandı. İçişleri Bakanlığı’nın kararlı ve istikrarlı operasyonları sonuç vermeye devam ediyor. Terör örgütü PKK’nın 2 köpeği daha Gümüşhane’de öldürüldü. Biri kırmızı listede olan ve bölgede ki saldırılan planlayıcısı olarak gösterilen Barış Öner diğeri ise İranlı hain. Bölgede terör kalmadı gibi bir şey. Güvenlik birimlerince 2 kişinin daha kaldığı belirtiliyor. Onlarda ya açlıktan ölecek ya da devlet kurşunuyla. Hafta içinde attığımız manşet gibi, “Bu dağlarda hain barındırmayız” 

Sel Ve Heyelanlar…

Değerli Okurlar; Aşırıyı yağış alan bölgemizde her yıl küçük yada büyük çapta seller heyelanlar oluyor. Ordu, Rize ardından ise Trabzon’da aşırı yağışlar büyük hasarlara neden oldu. Bölgesel olarak olası sel ve heyelanlara karşı tedbir alınmalı. Dereler rahat bırakılmalı, heyelan riski olan bölgelerde evler yapılmamalı. Son pişmanlık fayda etmiyor.

Bu ‘Var’ Niye Var

Sevgili Okurlar; Önceki akşam Trabzonspor, önemli 2 puanı elinden kaçırdı. Biz ‘kaçırdı’ diyoruz da bordo-mavili ekibin 10 numaralı formasını giyen Olcay Şahan, ‘Kaçırmadık, elimizden aldılar’ diyor. Kendisine son derece hak verirken, maçı katleden orta hakem Mete Kalkavan, hataların en aza indirilmesi için getirilen VAR sisteminin olduğu sezonda bile Trabzonspor’u katledip, 3 puanı alamamasında büyük rol oynadı. Kötü zemine rağmen sahanın her tarafında ellerinden gelen mücadeleyi veren Trabzonspor’u kutlarken, şunu hatırlatmak istiyoruz. Önemli olan yenmek, yenilmek yada berabere kalmak değil, önemli olan adaletli kararlar vererek, alın teri dökenleri hakkını gasp etmemek. Ne diyelim, Trabzonspor düşmanlığını meslek edinmiş Kalkavan bir kenara, Türk futboluna adaletli günler diliyoruz…
 
Editör: TE Bilisim