Genç bir iş insanı Mehmet Aydın. Avrupa’da pek çok ülkede seçim gözlemcisi olarak da görev yaptı. Aydın, yeni dönemde AK Parti Trabzon il yönetimi için bilgi birikimi ile duruşu ile sempatisi ve bilge kişiliği ile hazır. Parti tabanından ciddi destekler bulan Aydın’ın AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ile buluşması bekleniyor. AK Parti tabanı, ‘partimizin onun gibilere ihtiyacı var’ yorumu yaptılar.

KASKETLİ MÜDÜR

Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper. Göreve geldiği günden itibaren halkla ve Trabzonspor’umuz ile içiçe. Trabzonspor Teknik patronu Abdullah Avcı’nın Ahmet Suat kasketini yeniden efsane yapmasını ardından Müdür Alper’de kasketin aldı ve makamında bu görüntüyü Verdi. Geldiği günden beri Trabzon’un değerlerini hep yücelten Emniyet müdürümüzü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

YILDIRIMHAN SORULAR YÖNELTTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Danışmanı Trabzon AK Parti Trabzon belediye başkan adayı Mazhar Yıldırımhan yazılı açıklama yaparak Trabzon barosuna sorular sordu:‘Trabzon barosunun Boğaziçi’ndeki olaylarla ilgili yayınladığı basın bildirisi tam bir ideolojik refkleks ürünü. Bu ülkede herkes düşüncesini açıklıyor hem de hiç bir kısıtlama yapılmadan.

Tıpkı Trabzon Barosu gibi. Bütün mesele sorumlu kurumların ideolojik bakıştan sıyrılarak, meselelere hakkaniyet ve hukuk çerçevesinde bakabilme olgunluğunda yatmaktadır. Trabzon Barosu ve başkanı öğrencileri odaklayarak meselenin esas boyutunu gözden kaçırmaktadır. Şimdi kendilerine şu soruları soruyorum.

1-Boğaziçi üniversitesine yapılan atama hukuksuz mudur? Atanan rektör akademik titrden yoksun mudur? KTÜ rektör ataması ile Boğaziçi’ne atanan rektör arasında hukuksal hangi fark vardır?

2- Öğrencilerin rektör ataması ile ilgili hangi bağı vardır? Bilimden, eğitimden yoksun mu bırakılmışlardır? Hukuk rektör seçimi yetkisini öğrencilere mi vermiştir?

3- Boğaziçi üniversitesi bir kamu üniversitesi değil midir? Bu üniversite belirli sınıfların imtiyazlı alanı mıdır?

4- Öğrencileri tahrik eden ve 5-10 öğrenciye karşın yüzlerce öğrenci olmayan terör iltisaklı şahısların üniversiteyi bir eylem alanı haline dönüştürme çabalarını nereye koyuyorsınuz? Bu terör iltisaklı öğrenci dışı gruplar size göre meşru mudurlar? Bunları basın bildirinizin dışında tutmanızın amacı nedir?

 5- Engellenen öğrencilerin ifade özgürlüğü mü yoksa terör iltisaklı gruplarla hareket eden kişilerin rektörlük makamını işgal etmeleri ve kapıları kırmaları mıdır? Makam işgalini hukuk çerçevesinde mi görüyorsunuz?

6- Bu bildiriyi yayınlama amacınız gerçekten hukuku ve ifade özgürlüğünü savunmak mı yoksa Trabzon’dan İstanbul’a ideolojik omuz vermek ve taraf belli etmek midir?

7- HDP/PKK milletvekillerinin Kadıköy’ün ortasında yola oturup Trafiği kesmeleri Boğaziçi’nin eğitimi ve rektörü ile alakalı mıdır? Bunlara söylenecek bir çift sözünüz yok mu? Yoksa sizin hukukunuz başka bir hukuk mu? Bu soruları elbette çoğaltmak mümkündür. Ancak sayın baro başkanı ve yönetimi bu sorulara sağlıklı, hukuksal temelli ve sağduyu çerçevesinde cevap vermelidir.

Boğaziçi’ndeki hadiselerin bir rektör ataması olmadığını buradan dayanak alarak sosyal ve siyasal bir kalkışma çıkarabilme gayreti olduğunu herkes biliyor.

Trabzon barosunun bu tutarsız bildirisini iyi niyetli görmediğimi belirtmek istiyorum.’

TEBRİKLER REKTÖRÜM

Gümüşhane Üniversitesi rektörlüğüne yeniden atanan Halil İbrahim Zeybek’i ilk tebrik edenlerden birisi de TAKA Gazetesi Yazarı Öğretim Görevlisi Osman Yazıcı oldu. Yazıcı twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘Gümüşhane üniversitesi zirve yolunda yeniden zeybek hocamla’ paylaşımını yaptı.

CAMİYE EL ATTI

Yurtdışında Araklıyı temsil eden Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu A.Başkanı Nedim Koçaslan  Araklı Merkez Fatih Camisine katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Araklı Merkez Fatih Camii dernek Başkanı Tahir Hacıhasanoğlu ile birlikte incelemelerde bulundu. Daha sonra dernek tarafından kendisine plaket takdim edildi. Koçaslan, Araklı Fatih Camii hakkında şu ifadelere yer verdi; ''Bu güzel eseri Araklı'mıza kazandıran sayın Tahir Başkanıma ve yönetimine çok teşekkür eder, bugüne kadar burada emeği geçen yardım ve yapımda bulunan tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun'' dedi. Araklı adına, Nedim Koçaslan'ın yapmış olduğu desteklerden dolayı kedisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

ESKİ ANILARI YAD ETTİLER

Trabzon Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Mehmet Karaoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş ve Meclis Üyesi Behlül Karakaş ile AK Parti teşkilatlarının sevilen yüzü, il esk yöneticisi ve Ortahisar Belediye personeli Cengiz Değermenci ile Karşıyaka Mahallesinde bir araya geldiler. Pandemi nedeni ile uzun süredir bir araya gelemeyen dörtlü, eski anları yad ettiler. Pandemi kuralları, maske ve mesafeye dikkat edilerek gerçekleşen sohbette, Karaoğlu, Göktaş ve Karakaş, Değermenci'ye 'Geçmiş Olsun' dileklerini de ilettiler.

BİRİNCİOĞLU’NA ÖZGÜNEŞ’TE SÜRPRİZ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akçakale Mahallesinde faaliyet gösteren Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, mahalleden komşusu Akçagaz Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Birincioğlu’nun yeni yaşını sürpriz yaparak kutladı.

Özgüneş’i ziyarete gelen Birincioğlu’na, Halis Güneş, kardeşleri Harun, Nihat ve Çakır Erol Güneş tarafından sürpriz karşılama ve doğum günü düzenlendi. Sürpriz karşısında duygulanarak Güneş kardeşlere teşekkür eden Birincioğlu, “Ömrümüzden bir yaşı daha geride bıraktık. Yeni yaşımızda Allah, sağlık ve mutluluk nasip etsin” dedi. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, “Aydın Birincioğlu bir yaş gençleşti. Akçakale'den komşumuz Akçagaz Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Birincioğlu'nun yeni yaşını kardeşlerim Harun, Nihat ve Erol Bey'le birlikte sürpriz yaparak kutladık. Aydın Bey'e Özgüneş firmamızı ziyareti için teşekkür eder, yeni yaşının kendisine sağlık ve huzur getirmesini dileriz” dedi.

BİR SEKTÖRÜN YOK OLUŞU

Gazetemizin muhabiri Bahattin Baştürk’ün, şoför esnafı ile sıkı diyalogu vardır. TIR’cısından, otobüsçüsüne, kamyoncusundan minibüsçüsüne, dolmuşçusundan taksicisine kadar herkesle çok yakından görüşür. Haberlerini de oturduğu yerden yazmaz yola gider izler ve izlenimlerini aktarır. Bu kez de Kanberoğlu Turizm’in Trabzon-Bursa otobüsüne konuk oldu. Kaptan Turan Dolgun ile 36 saatlik yolculuğa eşlik etti. Şoförler ve muavinlerin yol maceralarını yerinde gördü. Pandemi ile iyice çöküşe geçen şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörünün sıkıntılarını bizzat gözlemledi. 15 yolcu ile Bursa’ya giden otobüsün, yakıt, terminal çıkışları, otoban ve köprü ücretleri masrafı yaklaşık 5 Bin TL’yi buluyor. Pandemi ile iyice azalan yolcu sayısı artık masrafları dahi karşılayamıyor. Tüm bunlara rağmen otobüs personeli ise misafirleri olan yol arkadaşlarını en iyi şekilde gideceği yerlere ulaştırmak için canla başla mücadele ediyor.

Editör: TE Bilisim