6.5 saatlik operasyondan sonra yoğun bakımda kalan Kol ardından ise servise alındı. Dün oğlu ile konuştuk. Durum iyi. Taburcu oldu. Çay TV’deki programlarına önümüzdeki ay başlayabilecek olan Cevat Kol’un tüm sevenlerine ve destek olanlara selamı var.

BAŞKAN ÇELİK ÖĞRETMEN OLARAK YAZDI!

‘Trabzon ili Düzköy İlçesi Çayırbağı mahallemize içme suyu 1978 yılında o dönemin Çayırbağı Belde Belediye Başkanı Rahmetli İsmail Hakkı Köroğlu tarafından getirilmiştir. Proje dâhilinde Çayırbağı’nın bazı mahallelerine ve bölümlerine su verilememiş, daha sonra vatandaş kendi parası ve imkânlarıyla birlikte su almış, çok sonra inşa edilen belediye su deposundan su alabilmiştir.

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu bey, bir TV kanalında kaçak kullanım ve diğer konular hakkında beyanlarıyla ynlış bilgi aktarmıştır. Çayırbağı beş mahalleden oluşmaktadır ve hiçbir mahallede hiçbir aboneye yazılı uyarı gönderilmemiştir.

Ceza uygulanan vatandaşların tamamına yakını böyle bir durumdan habersizdir. Sayın Başkan aksini iddia ediyorsa  belgelerini göstermelidir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanına tavsiyem, vatandaş aleyhine kesilen para cezaları derhal iptal etmesi, abone olmadan su kullanan tüm vatandaşlara yazılı uyarı gönderilmesini sağlayıp ek süre vermesi buna rağmen abone olmayan kişilere yaptırım uygulamasıdır. Abidin Çelik.’

KOLTUKLAR YARIN SİZİN

MUSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu Genç MÜSİAD üyeleri ile Derecik Hayal vadisinde bir yemekte buluştu kendilerine ‘Bu koltuklar yarın sizin. Planlı çalışmalarla bize gelin lokomotif olun’ dedi.

KALINTAŞ’TAN MESAJ

Safir Gıda Pazarlamın Sahibi Salih Kalıntaş, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada “Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıldönümünde Türk Milleti olarak rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Kendisine ve silah arkadaşlarına rahmet diliyoruz.” dedi.

KÜLEKÇİ HANGİ KONUDA HAKLI ÇIKTI?

10 Ekim 2021 tarihinde Irak’ta gerçekleşen seçimler sonrası bölgede sular durulmuyor .Irak adeta ateş üzerinde seçim sonuçlarına her gün yeni itirazlar ve eylemler yükseliyor. Irak’taki seçimler öncesi  Erbil’de Türkmen bakan Maruf Aydın’ın misafiri olan yazarımız Ahmet Külekçi hem bölgede yaşayan Türkmenlerin yaşadığı sorunları dile getirmiş hem de seçimler öncesi nabız tutmuştu .Irak’ta yaşadıklarını gördüklerini ve analizlerini TAKA’da tam sayfa röportaj olarak  paylaşan Külekçi seçimden  hemen sonrası yaptığı değerlendirme de ise “Bu seçimlere şaibe karışmış durumda seçim Irak halkına istikrar getirmez sorunlar daha da büyür Türkmenler başta olmak üzere burada yaşayan farklı kültürler üzerinde yoğun bir baskı ve adaletsizlik var” yorumunu yapmıştı. Külekçi bu analizinde haklı çıktı. Irak’ta  olaylar durmak bilmiyor. Protesto gösterilerinde can kayıpları ve yaralılar var.Seçim sonuçlarına itirazların çatışmaya dönüşmesi ardından Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin nasıl bir tavır alacağı merak konusu. Başbakan Kazımi seçimlerden sonra gerçekleşen   suikast girişimden son anda kurulmuştu. Aynı zamanda Küresel Gazeteciler Konseyi Denetleme Kurulu Başkanı olan Ahmet Külekçi’nin habercilik başarısını kutlamak gerek.Seçim öncesi bölgeye giden ve büyük bir cesaretle olayları yorumlayan Külekçi’nin tespitleri virgülüne dokunmadan doğru çıktı.

ŞİŞLİ’DE YILDIZI PARLAYAN HEMŞERİMİZ

 İstanbul Şişli Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan  hemşerimiz Tolga Özçakmak başarılı hizmetleri genç ve çalışkan kimliği ile kısa sürede göze girmeyi başardı. Aldığı sorumluluğun hakkını veren genç kardeşimizin  siyaset yolunda önü açık gözüküyor.

Sadece Artvinli değil Trabzon başta olmak üzere İstanbul’daki bütün Karadenizli hemşerileri ile dernek ve sivil toplum kuruluşları ile güzel ve samimi diyaloglar kuran Özçakmak’ın bu başasrısı partisi tarafından da değerlendirmeye alınacaktır diye düşünüyoruz.14 Eylül 1982 tarihinde Rize Fındıklılı annenin Artvin Arhavili babanın ilk çocukları olarak Trabzon’da Doğan Özçakmak İlk orta ve lise öğrenimini memleketi Arhavi’de tamamladı.

Yüksek öğrenimini; Atatürk Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde tamamlayan Özçakmak2015 yılında Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalında Tez’ini başarılı bir şekilde tamamlayarak Yüksek Lisans yaptı. Gazeteci kimliğide olan Tolga Özçakmak2011 yılında yapılan Genel Seçimlerde CHP’den aday olan ve Artvin ilinden Milletvekili seçilen ve akabinde CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı olan Avukat Uğur Bayraktutan’ın danışmanı oldu. 2011 yılından 2018 yılına kadar TBMM ve CHP Genel Merkezinde Bayraktutan’ın Danışmanlığını yaptı.2018 yılında T.C. Kartal Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğüne atanan Özçakmak halen Şişli Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapmakta.

DİYARBAKIR’DA MAZLUM’UN BAŞARISI

Diyarbakır Türk Telekom Bölge Müdürü Trabzonlu hemşerimiz  Necmi Mazlum başarılı hizmetlerine devam ediyor. Uzun yıllardır Telekom ailesinde görev alan Mazlum Diyarbakır’da bölge halkının da sevdiği saydığı bir bürokrat olarak görevinin başında.

Necmi Mazlum kapısını her kesime açık tutarken bölge ziyaretlerine ara vermeden devam ederek çalışanları ile güzel bir bağ kurmuş durumda. Batman’dan Şırnak’a kadar personelin de  gönülleri kazanan Necmi Mazlum’un bu başarısı birilerini de rahatsız edecek elbet. Kim ne zaman başarılı olursa  anlayın ki dostları da düşmanları da ya o kadar azalır ya da o kadar çoğalır. Necmi Mazlum görevin ne kadar hassas ne kadar sorumluğun ağır olduğunun farkında. O yüzden her şeyi ince eleyip-sık dokuyor. Kendisine olan güveni sarsmama adına gayret gösteriyor. Bu tür kurumlarda suyun başında olmak hiç kolay değildir. Bazen ağzınızda kuş tutsanız yaranamazsınız.

SÜRMENE’YE HAYIRLI OLSUN

Trabzon’un Sürmene İlçe Belediye Başkan yardımcılığına Ali Aydın getirildi. Uzun zamandır boş olan belediye başkan yardımcılığı görevine, başkan Rahmi Üstün’ün oluru ile belediye meclis üyesi Ali Aydın atandı. Üstün, “Belediyemizin çalışmalarının her atılımında yer alan ve çalışkan kişiliğiyle ön  plana çıkan  Aydın,a yeni görevi hayırlı olsun” dedi.

KURUKIZ’A ADANA’DAN ZİYARET

Adana’nın Saimbeyli İlçe Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Trabzon ziyaretinde Şalpazarı Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Refik Kurukız ile istişarede bulundular. Ziyaret sonrası Belediye Başkanı Refik Kurukız Trabzonspor forması hediye ederken Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe Trabzonspor'a Şampiyonluk yolunda başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim