Trabzonpor şampiyonluk hesaplarını gelecek yıla bıraktı.

Şunu unutmayın, gelecek yıl kurulacak kadro tutacak diye bir garanti de yok.

İki sezondur ağzımıza kadar gelen şampiyonluğu ‘ham’ yapamadık.

Yaptırmadılar.

Kaçırdık.

Şimdi Trabzonspor’a 5 takviye lazım.

Solbek ve sağbek alacaksın.

Hosseini giderse alternatif bir stoper daha gelmeli.

Orta sahaya Berat’ı aldık ama geldiğinde bir iki maç iyi oynadı sonra çok yan pas yapar hale geldi.

Orta sahaya hücum aksiyonu güçlü savunma ile forvet arasında köprü olacak bir de driplinglerde gidecek olan bir isim gerekli.

Trabzonspor bu sezon santraforsuz oynadı.

İki golcü birden alınmalı.

Bir merkez santrafor. Bir de seyyar ve deplase olabilen bir santrafor.

Bunlar alınır hücumda da Nwakaeme sorunu çözülürse Tabzonspor yol alır.

Yarın Hatayspor geliyor.

Ukala bir teknik direktörleri var.

Trabzonspor ilk 4 içinde kalmak istiyor, Hatay’da kazanmaya geliyor.

Maç gollü olacak.

Trabzonspor kazanmak için 2 golden fazlasını atmalı.

BU ŞEHİR KARDEŞİ KARDEŞE DÜŞMAN EDER!

Trabzonspor’da Aralık 2021’de yapılacak olan kongrenin mücadelesi şimdiden başadı. Mevcut yönetim Ali Sürmen’in Divan Başkanlığına devam etmesini isterken Trabzon’da önemli bir grup eski Asbaşkan Hayrettin Hacıslihoğlu’nu ‘Artık yeter başkanlığa adaysın’ diyerek hazırlıyor.

Hayrettin Hacısalihoğlu, Muhittin Öztürk, Bülent Akyazıcı, ASKF Başkanı Cahit Erdem gibi isimler de Aralık ayının başlangıcını divan seçimini Bülent Akyazıcı ile kazanarak yapmak istiyor. Ancak işleri kolay mı, değil.

Trabzonspor kulisleri renklenecek diyelim ve çok da yorum yapmayalım. Zira Ali Sürmen ile Hayrettin Hacısalihoğlu aslında Trabzon’un en sıkı iki dostudur. Ama bu şehir yok mu, kardeşi kardeşe düşman eder!

EN BÜYÜK EFSANE!

Efsane şampiyonlukların, kadroların nimetlerinden herkes yararlandı. Siyasetçiler, gazeteciler, iş adamları, eski futbolcular. O efsanenin ortaya çıkmasında Salih Erdem’le birlikte en kritik rolü oynayan isimdir Şamil Ekinci.

Yaklaşık 20 yıldır evlatları ile birlikte Bodrum’da yaşıyor. Onlarca kupaya rağmen mütevaziliğinden hiçbir şey kaybetmeden. Şamil beye, Eda, Alihan ve Korhan’ı sağlıkla selamlıyoruz.

SAİT HOCA VE TOKYO

Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu Japonya’nın Türkiye’deki fahri elçisidir. Türk-Japon Dostluğu Ünye Derneği’nin Başkanı. Ertuğrul Fırkateyni faciasını Ünye’de anan, Topyanı’na Japon anıtı yapan bir isim.

Ve onun yıllarca dostu olan Akio Miyajlma Ankara’da büyükelçi idi ve aylar önce Polonya’ya atandı. Ama ikili birbirini hiç unutmadı. Şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları var ve bu olimpiyatlar içinde Türk sporcular  Tokyo’nun yolunu tutacak, dostluğu biraz daha pekiştirecekler.

KAPTAN PİLOT JUL SEZAR!

Ozan Kandaz, Pegasus’un genç ama tecrübeli pilotu. İstanbul-Roma seferlerini yapabilecek kadar kendini gelşitirdi, kutluyorum. Maaşallah diyelim kendisine. Roma’ya gitti ve Roma’da müze ziyaretinde de Jul Sezar’ın heykelinin önünde bu fotoğrafı çektirdi, paylaştı. Altına da yorumlar yağdı. Benzerliğe şaşıranlar ‘Sezar da Trabzonlu mu’ esprisini yaparken Kaptan pilotmuzu da kutladılar.

TRAKTÖR TEKERİ DEĞİL FAİK’İN KABAĞI!

2.Ordu Karagücü Grubumuzdan uzun zamandır not paylaşmamıştım. Benim ülkemin her yerinden bereket fışkırır. İşte onlardan birisi de Aydın. Tarımın Başkentlerinden olan Aydın Nazilli’de dev bir kabak. Görenler traktör lastiği sanıyor. Karagücü’nden arkadaşımız Ali Sevinin paylaştı. Kabak ne mi olacak? Ali Sevinin planı, kabağı çok sevdiği Karagücü’nden Faik Güler’e gönderecek ve İstanbul’da Faik’in parsel parsel satmasını sağlayacak. Faik buradan elde edeceği gelirle Karagücü’ne bir kuzu bir de kaz kesecek! Keser mi, Karagücü’nün kaptanı Araklı Pervaneli hemşehrimiz Hasan Aslandağ’a sorduk. Keser mi? ‘Kabağı satar Keşan’a yatırım yapar, kuzuyu yine yiyemeyiz’ esprisini yaptı.

İDMANOCAĞI 1974

1-Zeki Topsakal, Orhan Kurt,  Yumuk Hasan, Suat Atay, Mustafa F. Bingöl, Selçuk Akçay, Turan ve Turgay Mesci, Abdulkadir Esat, Cahit Atalay.